1. HABERLER

  2. SPOR

  3. ‘Babamı bile tanımam’

‘Babamı bile tanımam’

Mustafa Akçay, "En büyük hedefimiz, Trabzonspor'la finalde karşılaşmak" dedi.

A+A-

 

Galatasaray’ı eleyerek Ziraat Türkiye Kupası’nda gruplara kalan 1461 Trabzon’da teknik direktör Mustafa Akçay, bu galibiyetten sonra beklentilerin yükseldiğini söyledi.

“Trabzonspor’la final oynamamız Trabzon açısından, 1974′ten 1983′e kadar süren ihtilalin ikincisini gerçekleştirmek gibi olur” diyen Akçay, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu finalin kentte Trabzonspor’a karşı olan sevgi ve inancı büyüteceğini, ülkede bazı dengeler arasında barış oluşmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Böyle bir finalin Türk futboluna yeni oyuncular kazandıracağını sanıyorum. Böylece hem Türk futbolu hem de Trabzon kazanır.”

“EN AZ 5-6 OYUNCUM SÜPER LİG’DE OYNAR”
Devre arasında istenildiği takdirde Trabzonspor’a gönderecek futbolcuları olduğunu da ifade eden Mustafa Akçay, daha sonra şöyle konuştu:
“Galatasaray maçında da görüldü. En az 5-6 oyuncumuzun Trabzonspor veya diğer Süper Lig takımlarında oynayacak durumda olduğunu düşünüyorum. Eğer talep olursa severek verebiliriz. Takımımızın en önemli misyonu zaten oyuncuları Trabzonspor veya Türk futboluna kazandırmak.”

TRABZONSPOR’LA FİNALE KADAR KARŞILAŞAMIYORUZ
Olası bir 1461 Trabzon-Trabzonspor finalinde de sahaya kazanmak için çıkacaklarını vurgulayan Akçay, “Sahaya çıktığımda babamı bile tanımam. Bizim işimiz ve işimize saygımız böyledir. Bu yörenin yapısında da vardır. Yarışmayı severiz. Genetik kodlarımız hep kazanmak üzerine. Bazıları bunu antipatik bulabilir ama bana öyle gelmiyor. Federasyondan bize verilen bilgiye göre statü gereği Trabzonspor’la ancak finalde karşılaşabiliriz.”

GALATASARAY’IN TAKTİĞİ BELLİ
Mustafa Akçay, İstanbul’da Galatasaray karşısına çıkarken kazanmalarının beyinlerinin arka tarafında olduğunu da vurgulayan Mustafa Akçay, bu konuda şunları söyledi:
“Ligde de kontratağa çabuk çıkan, iyi savunma yapmak isteyen bir takımız. Galatasaray oynatmadığı oyuncularla çıkarak bize şans verdi. Galatasaray’ın oyunu, Burak Yılmaz ve Umut’la oynadığı zaman direk savunma arkasına top atmak. Onlar olmayınca kenarlara oynuyorlar. Kenarları kapatırsak başarılı oluruz, diye düşündük. Bloklar arasındaki bağlantıları sağlıklı kurduk ve işlerini zorlaştırdık. Beynimizin arkasında olan kazanma düşüncesi de dakikalar ilerledikçe ön tarafa doğru gelmeye başladı.”

OMUZLARA ALDILAR
Galatasaray galibiyetinin ardından gece sabaha karşı saat 02.00′de Trabzon’a dönen 1461 Trabzonlu futbolcular omuzlara alındı. Takım kaptanı Sercan ve diğer oyunculara büyük ilgö gösteren taraftarlar, şampiyonluk şarkıları söylediler.

YEREL BASIN GÖKLERE ÇIKARDI
Trabzon’da yayınlanan yerel gazeteler de 1461 Trabzon’u Galatasaray galibiyetini övdüler. Günebakış Gazetesi, “Genç Trabzon futbol öğretti. Trabzon bu ülkede futbolun beşiğidir’ dedi”, Kuzey Ekspres “Aslan’ı Arena’da terbiye ettik”, Karadeniz, “Fetih 1461. Bir Aslan ‘miyav’ dedi, 1461 kükredi”, İlkhaber, “Aslan’ın dişini pilotlar çekti”, Taka, “Trabzon imparatorlukların çökertildiği yerdir Aslanım” başlıklarıyla galibiyeti okuyucularına duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.