1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Aykut Kocaman istifa etti!

Aykut Kocaman istifa etti!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, görevinden istifa ettiğini açıkladı.. İstifası kabul edilmeyen Kocaman'ı ikna çabaları var..

A+A-

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısına her zamankinden geç gelen Kocaman, mücadeleyi şöyle değerlendirdi:
 ''Maçla ilgili anlatacak fazla bir şey yok. Maçı konuşmanın bir anlamı yok. Kendi sorunlarımızı öne çıkarıp, onların hakkını yememek lazım. Maçtan evvel de beklediğimiz gibi düşündüğümüz her şeyi uygulama şansı buldular. Hızlı oyuncuları vardı. Tüm oyunun dengesini bozan Lualua gibi merkez oyuncuları vardı. Çok dikkat etmemiz gerekirken, sürekli vurgulamamıza rağmen bazen bilinen şeyleri uygulamaya geçtiğinizde önüne geçemiyorsunuz. 3 puanı bileklerinin hakkıyla aldılar. Bizim adımıza söylenecek çok fazla bir şey yoktu.''
 
Kocaman, maç değerlendirmesinin ardından, ''Benim buraya gelmemin temel nedeni şu ki...'' dedikten sonra 1-2 soru almak istediğini söyledi.
 
Aykut Kocaman, ''Oyuncuların skora razı olan görüntülerini nasıl değerlendiriyorsunuz-'' sorusuna, ''İkinci yarıya çıkarken oyunculara söylemek istediğim, anlatmaya çalıştığım ve onları bir adım öteye itmeye çalıştığım yer burasıydı. Geniş alanlar bıraktık. Bu geniş alanları yaratmayacak olan enerjiyi sahaya bir türlü yerleştiremedik. İkinci yarıda biraz daha çözdük ama o da yetmedi. İşin oyunla ilgili tarafı bu...'' şeklinde cevap verdikten sonra, görevini bıraktığı yönündeki açıklamasını yaptı.
 
-"Bu şerefli görevi burada bırakıyorum"-
Kocaman, istifa ettiğini ise şu sözlerle duyurdu:
"Yaklaşık 2,5 yıldır çok şerefli bir görev olan Fenerbahçe teknik direktörlüğünü yaptım. Bizim gibiler için, hemen her yerde bu formanın özellikle bir şekilde prestijini ve kredisini kullanmış insanlar için zirve burasıdır. Burayı yaşadım. Ancak açıkçası bunu devam ettirebilecek gücü hissedemiyorum kendimde. Bu maçla beraber Fenerbahçe'deki görevime son veriyorum. Taraftar çok net bir şekilde haklı. Söyleyecek çok fazla bir şey yok. Pek çok şeyle mücadele etmeye çalıştık. Zaman zaman saha içinde, zaman zaman saha dışında doğru şeyler yaptık, yanlış şeyler yaptık. Bütün bunların hepsi Fenerbahçe adınaydı. Yapabildiklerimiz bu kadardı. Bu şerefli görevi burada bırakıyorum. Herkese çok çok teşekkür ediyorum."
 
-Kesin karar yarın-
İstifası başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu tarafından kabul edilmeyen ve kendisini kararından vazgeçirmek isteyen futbolcularla Can Bartu Tesisleri'nde görüşen Aykut Kocaman'ın kesin kararını yarın vereceği belirtildi.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.