1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Aybaba'nın istediği İsveçli

Aybaba'nın istediği İsveçli

Beşiktaş teknik direktörü Samet Aybaba bugün yapılan antrenman sırasında basın mensupları ile sohbet toplantısı gerçekleştirdi

A+A-

 

Tecrübeli teknik adam ilk olarak Gaziantepspor maçın sonrası taraftarın gösterdiği tepkiye değinerek şöyle konuştu:
"Taraftar tepkisinde tabi ki haklı. Kızım bile puan kaybettiğimiz zaman 'Baba eve gelme, tesiste yat' diyor. Ancak tepkilerin ölçülü olması lazım. Son iki iç saha maçımızda 10 kişi kalan rakiplere karşı puan vermek tepkiye neden oldu. Gaziantepspor maçı sonrası yiğenimin yaşadıkları tabi ki üzücü. Golü yedikten sonra stattan çıkarken bana karşı yapılan tepkilere cevap verince üzücü olay yaşanmış. Ancak benim yiğenim olduğunu söylememiş.Olay kapalı tribün çıkışında yaşanmış."

PERFORMANSTAN MUTLU

"Oyuncularım ile gurur duyuyorum. Oynadıkları futboldan memnunum. Gaziantepspor maçında çok iyi oynadılar. Özellikle ilk yarıda sezonun en iyi performansını ortaya koydular. Benim takımım beklentilerin 5-6 kat fazlasını veriyor. 90 dakika boyunca çok iyi şeyler yapılırken bir anda yapılan hata tüm iyilikleri gölgeliyor. Son maçta saçma sapan bir şekilde gol yedik."

'CENK SAKATTI'

"McGregor'u Gaziantepspor maçında oynatmayı düşünmüyordum. Cenk'e ve Escude'ye görev verecektim ancak Cenk'in sakatlığı nedeniyle McGregor'a forma verdim. Cenk'in sakatlanması planlarımızı bozdu. Böyle bir taktik çalışmıştık. Cenk iyileşirse bu hafta oynayacak."

GECE HAYATINA DİKKAT

"Gece hayatı konusunda bazı arkadaşlar biraz aşırıya kaçıyor. Hepsinin ne yaptığından haberimiz var. Uyarılarımı yapıyorum. Ancak daha sonra 'oyuncularını eleştiriyor' diye tepki alıyorum. Biz oyuncularımıza 'Yapmayın, Türkiye'nin geleceğinde sizler olacaksınız' derken oyuncularımızla ilişkilerimiz kötü gösteriliyor."

'NIANG'I MECBUREN OYNATTIK'

"Niang'ı forvet oyuncularımızın sakatlığı nedeniyle mecburiyetten oynattım. Hazır değildi ama görev vermek zorundaydık. Ama ilerleyen haftalarda daha hazır olacak. Oyuncu değişiklikleri konsunda eleştiri alıyoruz ama 10 kişi kalmış rakip karşısında defans bloğuna bir oyuncu daha alınmazdı. Rakip 10 kişi kalmış, zaten sahada 2 stoperimiz ve 2 ön liberomuz var. Böyle bir şey yapsaydık zaten eleştiri almamız lazımdı. O zaman olduğu gibi gömülü oynamış olurduk. Rakibin bize basıkısı ve pozisyonu zaten yoktu. Gole kadar sadece dışarı giden bir şutları vardı."

'ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ'

"Şu an önümüzde 12 tane maçımız var. Sivasspor ile bu seriye başlayacağız. Elimizden geleni yapacağız. Beşiktaş için sezon başında kaleye gidemez, ilk 10'a giremez, küme düşer diyorlardı.
Son dakikalarda yediğimiz golleri çözemiyoruz. Ancak takımın moralini yüksek tutmak zorundayız. Futbolcular 2 gündür uyumuyor. Oyuncularımızın morali çok bozuk. Son maçlardaki durumumuz hep dramatik oldu. Gol yiyeceksek 60. Dakikada yiyelim, 30. Dakikada yiyelim, hatta maçın başında yiyelim. Futbol bu; yiyeceksin. Ama 2 maç üst üste son dakikalarda gol yersek böyle bir durum ortaya çıkıyor."

'YILDIZ OYUNCU DÜŞÜNMÜYORUZ'

"Webo bu ligde kendini kanıtlamış bir oyuncuydu. Bu lig için hazırdı, ordan alıp oraya koydular. Aynısını biz de Gökhan'da yaptık. Gelecek sezon için Holmen ile ilgileniyoruz. Başka arayışlarımız da var. Takım için de sözleşmesi biten oyuncularla görüşmelerimiz var. Bunlarla ilgili tercihlerimiz olacak. Bizim düşüncemiz her zaman aynıdır. Yıldız oyuncu transfer etmeyi düşünmüyoruz. Yıldızımızı takım içerisinden çıkartacağız."

"İnönü'de artık son 5 maç kaldı. Taraftarın bütün maçları doldurması lazım."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.