1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Avustralya son 16'ya kalırken Danimarka kupaya veda etti...

Avustralya son 16'ya kalırken Danimarka kupaya veda etti...

Dünya Kupası D Grubu'nda son 16 turu için kader maçına çıkan Avustralya rakibi Danimarka'yı 1-0 mağlup etti. Fransa'nın ardından ikinci olarak bir üst tura yükselen Avustralya'da büyük sevinç yaşandı.

A+A-

2022 Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında Avustralya ile Danimarka karşı karşıya geldi. Son 16 turu için mutlaka kazanması gereken Danimarka istediğini alamadı. Maçı 1-0 kazanan Avustralya grup lideri Fransa ile birlikte adını bir üst tura yazdırdı.

Katar’daki serüvenine Fransa’ya gol at arak başlayan ancak o maçı 4-1 kaybeden Avustralya; sonrasında Tunus’u Mitchell Duke ile 1-0 geçip son grup maçları öncesi 3 puana ulaşmıştı.

Tunus’la golsüz berabere kalan ve devamında Fransa’ya 2-1 kaybeden Danimarka ise, gruptan çıkıp Katar’daki yolculuğuna devam etmek için Avustralya’yı mutlaka yenmek zorundaydı.

İlk yarısı 0-0 biten kader maçında 60. dakikada Leckie ile golü bularak Danimarka karşısında öne geçti. Ceza sahası içine etkili çalımlarla giren Leckie kalecinin soluna doğru direk dibine düzgün bir vuruş yaparak zaferi getiren golü kaydetti.

Kalan yarım saatlik dilimde Danimarka üstünlük kuracak golleri bulamadı ve 1 puanda kalarak turnuvaya veda etti.

Grubun diğer maçında Tunus son Dünya Şampiyonu Fransa'yı 1-0 mağlup etti ve son maçta büyük bir sürprize imza attı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.