1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Aslan'dan müthiş geri dönüş

Aslan'dan müthiş geri dönüş

Spor Toto Süper Lig'de 23. haftanın kapanış maçında Galatasaray, Orduspor'u konuk etti. Sarı-Kırmızılı ekip ilk yarısını 2-0 geride tamamladığı maçı, 4-2 kazanarak müthiş bir geri dönüşe imza attı

A+A-

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de 23. haftanın kapanış maçında Türk Telekom Arena'da Orduspor'u ağırladı. İlk yarıyı 2-0 geride kapatan Sarı-Kırmızılı ekip,
ikinci yarıda bulduğu 4 golle müthiş bir galibiyete imza attı.

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren goller Sneijder, Burak(2) ve Selçuk'tan gelirken, Orduspor'un gollerini Selçuk İnan (KK) ve penaltıdan Stancu attı.

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ve yardımcı antrenör Hasan Şaş itirazları sonucu, hakem Serkan Çınar tarafından tribüne gönderildi.

Orduspor'da Barral, Drogba ile kafa kafaya çarpışması sonucu ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Sarı-Kırmızılı ekip bu sonuçla puanını 46'ya yükseltirken, Orduspor 26 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig’de Orduspor’u konuk eden Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim, son Schalke 04 maçına göre ilk 11’de 4 değişiklikle takımını sahaya sürdü. Sarı-kırmızılı takımda sol kasık adalesindeki zorlanma nedeniyle maçın kadrosunda bulunmayan Semih Kaya’nın yerine stoperde Gökhan Zan, Dany ile birlikte görev yaptı.

Teknik direktör Fatih Terim, savunmanın sağında Sabri Sarıoğlu’nun yerine Eboue, solunda da Riera’nın yerine Hakan Balta’ya forma verdi. Sarı-kırmızılı takımda Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) 4 maç men cezası verdiği ve cezası bu maçla tamamlanacak olan Felipe Melo’nun yokluğunda orta alanda Nordin Amrabat ilk 11’de sahaya çıktı.

Galatasaray’da orta saha Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Sneijder ve Amrabat’tan oluşurken, forvette ise Burak Yılmaz ve Didier Drogba ilk 11’de maça başladı. Sarı-kırmızılı takımda Eray İşcan, Sabri Sarıoğlu, Aydın Yılmaz, Albert Riera, Yekta Kurtuluş, Emre Çolak ve Umut Bulut yedekler arasında yer aldı.

Gökhan Zan, bu sezon ilk kez

Semih Kaya’nın yokluğunda forma şansı bulan Gökhan Zan, bu sezon ilk kez bir lig maçında forma giydi. Galatasaray’da 4. sezonunu geçiren tecrübeli futbolcu, sarı-kırmızılı forma ile bu sezon sadece Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Balıkesirspor ve 1461 Trabzon maçlarında görev yapmıştı.

Eboue, 5 maç sonra ilk 11’de

Sarı-kırmızılı takımın Fildişi Sahilli oyuncusu Emmanuel Eboue, Orduspor karşılaşmasıyla Spor Toto Süper Lig’de 5 maç aradan sonra ilk 11’de sahaya çıktı. Ligde en son 17. haftadaki Trabzonspor maçında ilk 11’de görev yapan Eboue, Afrika Uluslar Kupası’ndan döndükten sonra Medical Park Antalyaspor maçı kadrosuna alınmamış, geçen haftaki Akhisar Belediyespor maçında ise 12 dakika görev yapma şansı bulmuştu. Bu arada Eboue’nin dönüşüyle Sabri Sarıoğlu da 5 maç aradan sonra ilk 11’deki yerini kaybedip, yedekler arasına oturdu.

Riera, 7 maç sonra yedek

Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim, savunmanın solunda istikrarlı bir şekilde ilk 11’de sahaya sürdüğü Albert Riera’yı, Orduspor karşısında yedek bıraktı. Sakatlığı nedeniyle 15. haftadaki Sivasspor maçında oynayamayan İspanyol futbolcu, 7 maç aradan sonra ligde bir maçta ilk 11’de sahaya çıkmadı. Riera’nın yerine, savunmanın solunda görev yapan Hakan Balta, 7 maç sonra ilk 11’de yer bulurken, 3 maç aradan sonra da forma şansı buldu.

Stat zeminindeki bozukluklar dikkati çekti

Karşılaşmanın oynandığı Türk Telekom Arena’nın zeminindeki bozukluklar dikkati çekti. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Almanya’nın Schalke 04 takımı ile oynanan maçta oluşan hasar sonrasında zeminin yer yer açıldığı gözlenirken, özellikle kale önlerindeki büyük deformasyonlar göze çarptı. Kaleciler, kalelerinin yan taraflarına konulan yedek kalelerle ısınma çalışmasını yaptı.

Galatasaraylı taraftarlar, hafta içinde oynanan karşılaşmaya fazla ilgi göstermezken, tribünlerde boşluklar dikkati çekti. Az sayıdaki Orduspor taraftarı da kendilerine ayrılan tribünden maçı takip etti.

Maç başlamadan hemen önce "Ultraslan" taraftar grubu, Schalke 04 maçında bazı taraftarların ıslıkladığı Hamit Altıntop’u tribüne çağırarak, tezahüratlarla destek verdi.

Galatasaraylı futbolcular Burak Yılmaz ve Drogba, ısınma hareketleri yaptıkları sırada sahada bulunun 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nın maskotu "Kanki" ile fotoğraf çektirdiler.

Karşılaşma öncesinde "Galatasaray Efsanelerini Anıyor Türk Telekom Dünyaya Duyuruyor" projesi kapsamında Galatasaray’ın eski futbolcularından Metin Yıldız’a plaket verildi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.