1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Aslan'a Drogba da yetmedi

Aslan'a Drogba da yetmedi

Galatasaray, kendi sahasında Gençlerbirliği'ne 1-0 mağlup oldu. Drogba, 85'nci dakikada penaltı atışını değerlendiremedi.

A+A-

Spor Toto Süper Lig'in 25. hafta mücadelesinde Gençlerbirliği, deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti.
Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmada Gençlerbirliği'nin golünü 60. dakikada Vleminckx kaydetti.
Bu arada maçın 87. dakikasında Galatasaraylı futbolcu Gökhan Zan, kırmızı kart gördü.
Bu sonuçla Galatasaray 47 puanda kalırken, Gençlerbirliği puanını 34'e yükseltti.

GALATASARAY - GENÇLERBİRLİĞİ MAÇININ ARDINDAN

Galatasaray Kaleci Antrenörü Claudio Taffarel, Gençlerbirliği'ne 1 - 0 yenildikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.
Cezası nedeniyle teknik direktör Fatih Terim'in yer alamadığı basın toplantısına, teknik heyetten kaleci antrenörü Claudio Taffarel katıldı.
Gençlerbirliği'nin savunma yapmaya geldiğini ve kapalı bir futbol oynadığını belirten Brezilyalı teknik adam, "Biz birçok pozisyona girdik ve
fırsat yakaladık ama ne yazık ki golü atamadık. Top girmek istemedi. Tanrı istemedi belki de. Futbolda böyle şeyler olabiliyor" dedi.
UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Schalke 04 maçı öncesi kazanmayı çok istediklerini ve bugünkü sonucun kendilerini üzdüğünü dile getiren Taffarel, "Sonuç üzücü ama takımın bugünkü reaksiyonu, performansı bizim adımıza sevindiriciydi. Büyük takımların bu tip durumlardan çabuk sıyrılması gerekiyor. Bunu yapacağımızdan şüphemiz de yok. Sonuca üzüldük ama herkesin kafası dikti. Oynanan oyun ve girilen pozisyonlar ortada" ifadelerini kullandı.
Basın toplantısına katılan sarı-kırmızılı futbolcular Yekta Kurtuluş ile Umut Bulut, kazanmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
"Kazanmak için her şeyi yaptık" diyen Yekta, "Tek eksik goldü. Her şeyle mücadele ediyoruz. Sahada hocamız olmadan oynuyoruz, çok kötü bir zemin var. Bahane değil belki ama puan kayıplarında etkisi olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki maçlarda daha iyi mücadele edeceğiz. Önümüzde Schalke 04 maçı var. Ona konsantre olacağız ve istediğimiz sonucu alıp geleceğiz" şeklinde görüş belirtti.
Umut Bulut ise "topun kendilerini sevmediğini" dile getirerek, "Bu sonucu çabuk unutmamız lazım. Üzgünüz ama önemli bir Schalke 04 maçı var. O maça konsantre olacağız" dedi.

GENÇLERBİRLİĞİ CEPHESİ

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa ise, maçın düşündükleri gibi geçtiğini ifade ederek, "İlk devrenin sıkıntılı olacağını bekliyorduk. Galatasaray'ın, Şampiyonlar Ligi oynayan, milli takım forması giyen üst düzey oyuncuları var. Bir taktiksel organizasyon yaptığınızda 10-15 dakika içinde bunu çok iyi okuyup, pozisyon değişikliklerine gidebiliyorlar. İlk yarıda bundan büyük sıkıntılar yaşadık. Biraz da şanslıydık açıkçası. İki topun direkten döndüğünü de unutmamak lazım" dedi.
İkinci yarıda oyunun kendi istedikleri düzeye geldiğini anlatan Çapa, saha içinde ve dışında mücadele etmek zorunda kaldıkları şeylerin olduğunu dile getirerek, "Türkiye'de karşılaşmalar farklı oynanıyor. Bunu sadece ben söylemiyorum. Artık her tarafta futbol oynuyoruz. Saha içinde ve dışında hep bir şeylerle mücadele ediyoruz" diye konuştu.
Gençlerbirliği'nin galibiyet golünü atan Bjorn Vleminckx ise güzel bir karşılaşma oynadıklarını vurgulayarak, "Maça iyi başlayamadık. İlk yarıda Galatasaray daha iyiydi ama ikinci yarıda istediğimiz gibi oynayabildiğimizi düşünüyorum. Bir şans yakaladık ve bunu değerlendirdik. Buradan 3 puanla ayrılıyoruz" şeklinde konuştu.
Kaleci Ramazan Köse de alt sıralardan kurtulma açısından bugün kazanmalarının kendileri için büyük önem taşıdığını vurgulayıp, kendileri aleyhine verilen penaltı pozisyonuna da yakın olduğunu ve hakem kararının yanlış bulduğunu söyledi.

GENÇLERBİRLİĞİ KULÜBÜ BAŞKANI CAVCAV: "BUGÜN FUTBOLDA OLMAYAN ŞEYLER OLDU. BU, ŞANS FAKTÖRÜYDÜ VE CENAB-I ALLAH'IN BİZE BİR LÜTFUYDU"

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, güçlü bir rakip karşısında galip geldiklerini dile getirerek, "Galatasaray gibi çok güçlü bir takıma karşı 1-0 gibi bir skorla maçı kazanmamız güzel bir olay. Ancak şunu samimi olarak ifade etmek isterim ki; uzun yıllardır bu kulübün başkanlığını yapıyorum ama Gençlerbirliği oyuncularını bu maçta tanıyamadım. Atılan bir gol ve Galatasaray'ın kaçırdığı toplar bize galibiyet getirdi" dedi.
Bugün aldıkları galibiyeti, "Cenab-ı Allah'ın bir lütfu" diye değerlendiren Cavcav, "Bugün futbolda olmayan şeyler oldu. Bu, şans faktörüydü ve Cenab-ı Allah'ın bize bir lütfuydu. Her şeye rağmen iyi niyetle mücadele eden sporcularımı kutluyorum. Aleyhimize verilen penaltının da penaltıyla yakından
uzaktan bir alakası yoktu. Oyuncu da atamadı zaten. Bu da bizim şansımızdı" diye konuştu.
Galatasaray'ın her zaman şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu dile getiren İlhan Cavcav, "Galatasaray gibi ülkemizin medar-ı iftiharı olan ve büyük paralar verilerek kurulan bu topluluğun çok daha iyi futbol oynaması gerekirdi. Gönül arzu ediyor ki Galatasaray, Avrupa kupalarında ülkemizi en iyi şekilde temsil etsin" dedi.
Hakemlere moral verilmesi gerektiğini söyleyen Cavcav, sözlerini şöyle tamamladı:
"Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, mutlaka maçları izliyordur. Hakemlerimizi de yerden yere vurmadan, onları bir araya toplayarak kendilerine moral verici konuşmalar yapmak lazım. Bu hakemler bizim hakemlerimiz. Avrupa'dan futbolcu ithal ettiğimiz gibi hakem de ithal edecek halimiz yok. Kendi insanlarımızla ülkemizi her branşta en iyi şekilde temsil etmemiz gerek."
Mücadelenin son dakikalarında Gökhan Zan'ın kırmızı kart gördüğü pozisyon hakkında açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği oyuncusu Radosav Petrovic, Gökhan'ın kendisine vurmadığını söyledi.
Petrovic, yaşanan pozisyonun normal olduğunu aktararak, "5 numaralı oyuncu asla bana dokunmadı. Belki istedi ama bunu yapmadı. Asla bana yumruk atmadı. Kırmızı kart doğru bir karar değil. Havada olan bir pozisyondu. Böyle mücadeleler bence normal" dedi.

KADİR ÇETİNÇALI - SERHAN TÜRK - İSTANBUL / DHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.