1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Aslan'a büyük şok

Aslan'a büyük şok

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftanın açılış karşılaşmasında Galatasaray, Orduspor deplasmanında sezonun ilk yenilgisiyle tanıştı. Sarı kırmızılılar eski futbolcuları olan Hasan Kabze ve Stancu'yu durduramayınca Orduspor'a 2-0 yenilmekten kurtulamadı.

A+A-

STAT: 19 Eylül
HAKEMLER: Barış Şimşek (), İsmail Köse (), Mehmet Metin ()
ORDUSPOR:
32 Fornezzi (7)
15 Garcia (7)
78 İbrahim Kaş (8)
14 Inıguez (7)
89 Atilla (7)
11 Nizamettin (7)
39 (Dk.81 Yiğit )
22 Umbıdes (8)
8 Ali Çamdalı (8)
9 Stancu (8)
23 (Dk.76 Barral 5)
26 Monje (8)
10 Hasan Kabze (9)
20 (Dk. 74 Abdülkadir 5)
YEDEKLER:
17 Fevzi
77 Onur
84 Barros
85 Ferhat
GALATASARAY:
25 Muslera (5)
27 Eboue (5)
3 Cris (5)
26 Semih (5)
22 Hakan (5)
4 Hamit (2)
7 (Dk.17 Aydın 6)
8 Selçuk (6)
10 Melo (5)
53 Amrabat (4)
52 (Dk.61 Emre 4)
17 Burak (5)
9 Elmander (6)
19 (Dk.63 Umut Bulut 4)
YEDEKLER:
86 Ufuk
11 Rıera
13 Dany
35 Yekta
GOLLER: Dk.9 Hasan Kabze, Dk.67 Stancu (Orduspor)
SARI KART: Dk.45 Umbıdes, Dk.55 Ali Çamdalı, Dk87 Fornezzi (Orduspor)- Dk.79 Semih, Dk.90 Emre (Galatasaray)

Spor Toto Süper Lig'in 6. hafta maçında Orduspor, sahasında Galatasaray'ı 2-0 yendi.
19 Eylül Stadı'nda oynanan maçta Orduspor'un gollerini 9. dakikada Hasan ve 67. dakikada Stancu kaydetti. Karşılaşmanın 10'uncu dakikası oynanırken İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de stada geldi. 11 maçtır kendi sahasında mağlup olmayan Orduspor, 28 yıl aradan sonra Galatasaray'ı 2-0 yenmeyi başardı.

-İLK YARI-

Karşılaşma Galatasaray'ın vuruşuyla başladı. 9'uncu dakikada Umbides son çizgiye inerek topu ceza sahasına ortaladı. Selçuk'un kafasından seken topa Hasan Kabze'nin röveşata vuruşu ağlara gitti (1-0). 12'inci dakikada Iniguez'in ortasına ceza sahası içinde İbrahim Kaş'ın kafa vuruşu az farkla auta çıktı. 21'inci dakikada Melo'ya yapılan hareketten dolayı kazanılan serbest vuruşu Burak kullandı. Vuruşu yan direğe çarparak auta çıktı. 33'üncü dakikada Ambarat'ın ceza sahasına yaptığı ortaya defans uzaklaştırmak isterken topu önünde bulan Burak'ın zayıf vuruşu kalecide kaldı. 36'ncı dakikada Aydın pasında topla ceza sahasında buluşan Elmander'in vuruşu kaleci Fornezzi'nin ayaklarına çarparak kornere çıktı. 38'inci dakikada Ambarat ceza sahasının dışına çıkardı. Selçuk'un gelişine vuruşu auta çıktı. 40'ıncı dakikada çaprazdan kazanılan serbest vuruşu Selçuk kullandı. Sert ortasını defans uzaklaştırmak isterken topu önünde bulan Ambarat'ın vuruşu az farkla auta gitti. Karşılaşmanın ilk yarısını Orduspor 1-0 önde kapadı.

-İKİNCİ YARI-

47'nci dakikada Burak yerden ortaladı. Altı pas içinde kaleciden seken topa Elmander dokunamayınca defans topu kornere attı. 50'nci dakikada Selçuk'un kullandığı korner atışından gelen topa Melo'nun kafa vuruşu Fornezzi kaldı. 53'üncü dakikada Hasan Kabze'nin defansın arkasına attığı topla Stancu hareketlendi. Ceza sahasına girdikten sonra vuruşunu yaptı. Ancak kaleci Muslera topu kontrol etti. 67'nci dakikada ani gelişen Orduspor atağında topla Buluşan Hasan Kabze defansın arkasına atığı topla Stancu ceza sahasında buluştu. Defansı geçtikten sonra kalecinin yanından topu ağlara göndererek takımını 2-0 öne geçirdi. 69'uncu dakikada Burak'ın çaprazdan vuruşu yan ağlarda kaldı. 73'üncü dakikada Selçuk'un kullandığı serbest vuruştan gelen topa Umut Bulut kafayla dokundu. Ancak meşin yuvarlak kaleci Fornezzi'de kaldı. 77'nci dakikada defansın uzaklaştıramadığı top Burak'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşu az farkla auta gitti. Karşılaşmayı Orduspor 2-0 kazandı.

ORDUSPOR - GALATASARAY MAÇININ ARDINDAN

Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper, maç sonunda yaptığı açıklamada alınan galibiyetten dolayı futbolcularını kutladı.
Cuper, "Takımım çok düzenliydi, çok koştu, çok çalıştı. Futbolcularım da çok disiplinliydi. Onlara normal maçlarda yaptıklarımızın daha fazlasını yapmamız gerektiğini söyledim, onlar da yaptı. Bugün güzel bir galibiyet aldık. Bunun zevkini çıkarmak gerekiyor. Yarın, önümüzdeki maçı düşünmek gerekiyor. Böyle takımlara karşı az hata yapmak gerekiyor ve çok dikkatli olmak gerekiyor. Takımım çok iyi mücadele etti. Benim en hoşuma giden yönü, her oyuncu takım için çalıştı. Ben takımımdan bu akşam büyük zevk aldım" dedi.
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ise Orduspor'u tebrik ederek sözlerine başladı. Orduspor'un çok iyi bir futbol sergilediğini dile getiren Terim, "Biz maalesef istediklerimizi yapamadık. İyi oynayamamamıza rağmen çok pozisyon bulduk. Bizim o tempolu, iştahlı oyunumuzu sahaya yansıtamadık. Orduspor ise 90 dakika mücadeleyi hiç bırakmadı. Özellikle Hasan Kabze, Yiğit ve Stancu'yu tebrik ediyorum. Galatasaray terbiyesi içerisinde nasıl oynamaları gerekirse öyle oynadılar" dedi.
Karşılaşma içerisinde skoru değiştirmek için hamleler yaptığını söyleyen Fatih Terim, "Bazen ne yapsanız doğru olmayabilir. Futbolun doğrularını yerine getirmediğiniz zaman futbol da size doğruları vermez. Benim takımım iştahlı ve isteyen bir takım. Böyle oynamıyorsak o zaman futbolun doğruları bize dönmez. Bazen ne yapsanız olmaz. Deplasmanda çok pozisyon bulmamıza rağmen doğruları yerine getiremedik"

BRAGA MAÇINA DEĞİŞİK KADRO

Hamit'in sakatlanmasının hesaplarında olmadığını belirten Terim, Braga maçında değişik bir kadro sahaya sürebileceğini söyledi. Terim, "Hamit, Braga maçına yetişir mi biliyorum. Hasar tespitimizi yarın yapacağız. Fiziki ve psikolojik hasar var. Ben her şeyde hayır arayan bir kişiyim. Bunda da bir hayır vardır. Sonuç itibariyle değişecek oyuncular olacaktır. Umut ederim bu bizi hayırlara götürür. Buradan çıkaracağımız dersler ve mesajlar olmalıdır. Galatasaray bizim hiç beğenmediğimiz maçta bile 7-8 pozisyona giriyorsa bu önemli bir şeydir. Bunu ligde telafi edebiliriz. Ama Şampiyonlar Ligi'nde çok kritik bir maç oynayacağız" diye konuştu.
Futbolcu seçimleri hakkındaki soruya da cevap veren Terim, Umut'u riske etmek istemediğini söyledi.

"ORDUSPOR İYİ BİR TAKIM"

Fatih Terim, "Orduspor'un iyi bir takım olduğunu oyuncularıma söyledim. Dikkat edilmesi gereken bir takım olduğunu anlattım. Büyük mücadele verdiler ve hak ettiler. Onları tebrik ediyorum. Hakemleri de tebrik ediyorum. Onlar da çok iyi maç yönetti. Bazen mağlubiyetler sizi çok önemli başarılara götürebilir. Şu anda Ordu ikinci sırada, demek ki arkamızda Ordu var" diyerek espri yaptı.
Terim, asılsız transfer haberlerinin oyuncularının moralini bozduğunu da dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.