1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ/EĞİTİM

  3. Asansörlere kimlik numarası verilmeye başladı

Asansörlere kimlik numarası verilmeye başladı

Asansörlere asılan bu numaralar sayesinde kişiler, oturdukları apartmanda ya da işyerlerinin bulunduğu binadaki asansörün durumuyla ilgili olarak bakanlığın oluşturacağı veritabanından, internet aracılığıyla devamlı bilgi sahibi olabilecek.

A+A-

"Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından geçen yıl çıkarılan bir yönetmelik kapsamında, asansörlere kimlik numarası verilmeye başladı. Asansörlere asılan bu numaralar sayesinde kişiler, oturdukları apartmanda ya da işyerlerinin bulunduğu binadaki asansörün durumuyla ilgili olarak bakanlığın oluşturacağı veritabanından, internet aracılığıyla devamlı bilgi sahibi olabilecek. "

"Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği", geçen yıl Resmî Gazete'de yayımlamıştı. Buna göre asansörlerin bakım ve periyodik kontrol esasları yeniden düzenlenmiş, her asansöre vatandaşların bir kimlik numarası uygulaması getirmişti. Ulusal Adres Veritabanı kayıtları esas alınarak düzenlenecek asansör kimlik numaraları, bina numaralarıyla aynı olacağından eşleştirilmeleri kolaylıkla yapılacak. Asansördeki bakım, onarım, revizyon ve periyodik kontrol gibi her türlü işlem, ayrıntılarıyla elektronik ortamda izlenebilecek. Bakanlık, resmî intermet sitesinde oluşturacağı bir veritabanı sayesinde de vatandaşların, asansörleriyle ilgili bilgi almasını sağlayacak. Kişiler, oturdukları apartman ya da işyerlerinin bulunduğu binadaki asansör hakkında, kimlik numarası sayesinde internetten sorgulama yaparak bakım, onarım, revizyon ve periyodik kontrollerini takip edebilecek.

Türkiye genelinde yaklaşık 470 bin asansör bulunuyor. Asansörler, günlük ortalama 50 milyon defa kullanılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.