1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Arda Turan'a hapis kararı çıktı!

Arda Turan'a hapis kararı çıktı!

Arda Turan'a şarkıcı Berkay Şahin'i darp davasında 2 yıl 8 ay hapis cezası çıktı.

A+A-

Arda Turan Berkay davasında karar çıktı. Gece kulübünde yaşadıkları kavga sonrası davalık olan futbolcu Arda Turan ile şarkıcı Berkay Şahin'in yargılandıkları davanın üçüncü duruşması İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Cinsel taciz ve kasten yaralama suçlarından yargılanan Arda Turan'a 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası aldı... Kararda hükmün açıklanması geri bırakıldı...

ARDA TURAN: GELMİŞ GEÇMİŞ EN YÜKSEK TAZMİNAT DAVASINI AÇACAĞIM
Mahkeme kararı sonrası konuşan Arda Turan ise: "Çok mutluyum. Ben böyle bir işin içinde olmadım. Bunun için de her türlü riski göze aldım. Hapis cezası almak uğruna davamdan asla vazgeçmedim... Türkiye Cumhuriyeti'nin gelmiş geçmiş en yüksek tazminat davasını açacağım." açıklamasında bulundu.

Futbolcu Arda Turan bu açıklamanın ardından kişisel Instagram hesabından hakkında verilen karar ile ilgili açıklamada bulundu. Turan buradaki açıklamasında, "Bu olayın manşeti; üstüme atılan bu iftiralardan dolayı yaptığım hatalardan aldığım cezalar değil, taciz suçlamasından beraat ettiğimdir. Allah'a şükürler olsun ki Türk adaleti bu ağır ithamların çirkin birer iftira olduğuna karar verdi" ifadelerini kullandı.

Arda Turan'ın açıklamasının tam metni:

eek793owwaay-h.jpg

BERKAY'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ
Mahkeme çıkışı konuşan Berkay şunları söyledi: "Sanırım üç suçtan ceza aldı ortalama üç yıl. Bizim itiraz edeceğimiz şeyler olacak. Cinsel taciz ve adam yaralamaya teşebbüsten ceza almadı. Bunların itiraz yolu açık.

Bu karar kesin değil. Mahkeme bu kararı inceleyecek. Yaralama suçundan az ceza aldı. Cinsel taciz sucundan beraat etmesi doğru değil. Bu kadar suçun aynı kişi tarafından işlenmesi ve verilen ceza uygun değil. Benim kamuoyuna güvenim tamdır. Bu dava emsal teşkil edecektir.

5 yıl boyunca hiçbir suça karışmaması gerekiyor. Ama bu ceza yeterli değil. Kendisi son derece alkollüyken ‘kardeşim böyle bir şey yapar mıyım’ dedi. ‘Yengenin arkası dönüktü tanımadım’ dedi.

'ARAYA OTUZ KİŞİ GİRDİ BARIŞTIRMAK İÇİN'
Araya otuz kişi girdi barıştırmak için. Ben bir 'özür' bekledim sadece. Hiçbir şey talep etmedim. Sadece özür dileyecekti. Bu ceza benim için yeterli değildir, bir sabıkalı olsa da şu an benim için önemli değil. Özür dileseydi dava buralara gelmeyecekti."

BERKAY'DAN BİR DE YAZILI AÇIKLAMA
Berkay'dan karar sonrası bir de yazılı açıklama geldi:

"Bugün biten kamuoyu tarafından yakın takip edilen malum davamla ilgili yazılı açıklamamdır...

Öncelikle belirtmek istediğim bahse konu davada Sanık Arda Turan bana ve eşime karşı işlemiş olduğu, Kasten Yaralama, Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması, Ruhsatsız Silah Taşımak ve Cinsel Taciz suçlarından yani 4 adet suçtan yargılanmış olup dosya kesinleşmemiştir itiraz yolumuz açık olup tüm yasal haklarımızı kullanacağız.

Sanık Arda Turan bu suçların 3’ünden hapis cezası almış, sadece eşime yönelik cinsel taciz suçundan yerel mahkemede beraat etmiştir. Beraat etme gerekçesi ise asla suçun oluşmaması değil delil yetersizliğidir, bir başka anlamı eşimin kulağına söylediği sözün bir başkası tarafından duyulmaması ve bu konuda herhangi bir kamera kaydının bulunmamasıdır.

Verilen bu sonuç cezalarda hem bizim yönümüzden hem de sanık Arda Turan tarafından kesin olmayan itiraza tabi kararlardır.

Bu sebeple; 3 suçtan ceza almış ve delil yetersizliği nedeni ile sadece şimdilik beraat etmiş bu şahsiyetin ‘yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ döngüsüyle sevinç çığlıkları atarak beraat ettim demesi tarafımdan anlaşılamamıştır.

Aslolan tabii ki ALLAH’ın adaletidir, ancak Türk Adaleti’nin de vermiş olduğu karara saygımız sonsuzdur..."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.