1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. AKP Ve CHP'li milletvekillerinin kavgası - 30 Nisan

AKP Ve CHP'li milletvekillerinin kavgası - 30 Nisan

AK Parti ve CHP milletvekilleri Genel Kurul'da yumruklaştı. Oturuma ara verildi ama tartışma devam etti.

A+A-

TBMM Genel Kurulu'nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e yönelik sözleri nedeniyle açıklama yapmak için kürsüye gelen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in sözleri yeni kavgaya neden oldu. Genç'in "Atatürk olmasaydı Gaziantepdekiler Fransa vatandaşı olacaktı. Yüce Atatürk cumhuriyeti kurmasaydı, önde fesli bir adam arkasında kara peçeli 4 kadın yürüyecekti" sözleri AK Partili milletvekilleri tarafından tepkiyle karşılandı. Küfürlerin ve yumrukların konuştuğu Genel Kurul'da çıkan kavgayı milletvekilleri araya girerek zor yatıştırdı.TBMM Genel Kurulu saat 15.00'de Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplandı. CHP milletvekillerinin yakalarına 1 Mayıs yazan kartlarla geldiği salonda, ilk olarak Bakan Şahin'e sözleri nedeniyle açıklama yapmak için kürsüye CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç geldi.

 
Genç, sözlerine açıklama getirirken, bir tespit yaptığını ifade ederek Atatürk ve Cumhuriyetin önemine değindiğini söyledi. "Atatürk olmasaydı Gaziantepdekiler Fransa vatandaşı olacaktı. Yüce Atatürk cumhuriyeti kurmasaydı, önce fesli bir adam arkasında kara peçeli 4 kadın yürüyecekti" diyen Genç'e AK Partili milletvekilleri yoğun tepki gösterdi. Tepkiler üzerine Başkanvekili Akşener, oturama ara verdi.
 
Ancak kavga da bu andan itibaren başladı. Bu arada Haberleşme ve Özel Hayatın Gizliliği Araştırma Komisyonu Başkan Zeyid Arslan yerinden kalkarak ellerini arkaya bağlayarak kürsüye doğru yürümeye başladı. Bu arada Genç'e yönelik "Seni gebertirim lan P.. K...", "Senin ananı s..., o.. çocuğu" diyen Arslan'ı milletvekilleri tuttu. Genç ise Arslan'ın geldiği anda kürsüde bulunan bardağı eline aldı. 
 
Bir anda ortalığın karıştığı küfürlerin ve yumrukların uçtuğu Genel Kurul'a su bardağı yere düştü. Arslan, Genç'ten uzaklaştırılırken, bu arada AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Senin ölümün benim elimden olacak ş..." sözleriyle kalabalığın içinden CHP Grubuna yöneldi. Külünk'ü AK Partili ve BDP'li milletvekilleri zorla tuttu.
 
AK PARTİLİLER BENİ ÖLDÜRMEYE KALKACAKLARDIR
 
Basın toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile yaşadığı tartışmayı anlatan Kamer Genç, Başbakan Erdoğan'ın bugünkü grup konuşmasında kendisi hakkında 'Müsvedde' dediğini hatırlattı.
 
Kendisine edilen küfürlerin yer aldığı tutanakları Başbakan Erdoğan'a sunacağını belirten Genç, "Bundan sonra Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatlarla AK Partili milletvekilleri muhakkak beni öldürmeye kalkacaklar. Zaten ellerinden gelse beni diri diri yakarlar. Ben biliyorum bunları. Eğer benim başıma bir şey gelirse bunun tek sorumlusu Erdoğan'dır. Benim çevremdeki insanlar öcümü alırlar. Benim de seven insanlarım var. Her gittim yerde insanlar bana büyük bir sevgi gösteriyorlar. Bu sevgiyi niye gösteriyorlar, milletimi seviyorum, ülkenin birlik ve bütünlüğünü savunuyorum" dedi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.