1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Adana'da gol sesi çıkmadı... Galatasaray liderlik şansını kaçırdı

Adana'da gol sesi çıkmadı... Galatasaray liderlik şansını kaçırdı

Adana Demirspor'un Galatasaray'ı konuk ettiği nefes kesen maçta gol sesi çıkmadı. İkinci yarıyı 10 kişi tamamlayan Adana Demirspor bu sezon ilk kez gol atamadı. Galatasaray deplasmandaki yenilmezlik serisini sürdürdü ancak liderlik şansını kaçırdı.

A+A-

SÜPER Lig’in 8. haftasında Galatasaray zorlu deplasmanda Adana Demirspor ile 0-0 berabere kaldı. Ligde bu maça kadar 4 deplasman mücadelesinde mağlup olmayan ve 10 puan toplayan sarı-kırmızılılar yenilmezlik serisini 5 maça çıkardı.

Müthiş gol pozisyonlarının yaşandığı ancak skorun değişmediği maçta Galatasaray ikinci yarı 10 kişi kalan rakibi karşısında 3 puana uzanamadı.

Yeni Adana Stadyumu'nda 64. dakikada Benjamin Stambouli’nin atılmasıyla 10 kişi kalan Adana Demirspor kalan dakikalarda güçlü rakibine gol şansı vermedi.

Liderlik savaşı veren iki takımın puanları paylaşması ile birlikte zirveye Ankaragücü’nü deplasmanda 2-1 mağlup eden Başakşehir averajla oturdu.

Golsüz tamamlanan maçın ardından 2.sırada kalan Adana Demirspor puanını 17 yaptı, aynı puana ulaşan Galatasaray ise haftayı 3. sırada tamamladı.

İŞTE MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI:

33’te Adana Demirspor çok tehlikeli geldi. Ev sahibi Henry Onyekuru ve Badou Ndiaye ile ard arda gole yaklaştı. Yusuf Sarı’nın ortasında uzaklaştırılan topu önünde bulan Henry Onyekuru ceza sahası dışından çektiği yerden sert şutu Fernando Muslera köşeden çeldi.

45’te tehlikeli yerden kazanılan serbest vuruşta Dries Mertens’in plase vuruşunda kaleci Ertaç Özbir’in çeldiği topta altıpas içinde Victor Nelsson dar açıdan yaptığı yerden vuruşu tekrar Ertaç Özbir çelmeyi başardı.

64. dakikada Adana Demirspor Benjamin Stambouli’nin gördüğü kırmızı kart ile maçta 10 kişi kaldı. Ceza sahası sağ çağrazda yaşanan ikili mücadelede Benjamin Stambouli Juan Mata’nın ayağına basması sonrası hakem Halil Umut Meler Benjamin Stambouli’ye kaşılaşmada ikinci sarı kartını gösterdi ve kırmızı kart ile oyundan ihraç etti.

79’da Galatasaray Dries Mertens ile gole çok yaklaştı. Ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Sacha Boey yerden gönderdiği sert ortasında Dries Mertens’in altıpasta boş kale karşısında gelişine sol ayağı ile yaptığı vuruşta üst direğe çarpan top dışarı çıktı.

Süper Lig'de günün sonuçları:
Kasımpaşa 1-0 Gaziantep FK
MKE Ankaragücü 1-2 Başakşehir FK
Kayserispor 1-2 Trabzonspor

Türkiye TFF 1. Lig'de günün sonuçları:
Pendikspor 3-0 Göztepe
Sakaryaspor 3-1 Yeni Malatyaspor
Altay 0-0 Eyüpspor
Çaykur Rizespor 2-0 Bodrumspor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.