1. HABERLER

  2. SPOR

  3. "%55 Galatasaray"

"%55 Galatasaray"

Normal şartlarda derbilerde ev sahibine yüzde 70 şans tanırım. Ancak bu kez Fenerbahçe'yi daha şanslı görüyorum... Her iki teknik adamın da karar aşamasında olduğu noktalar var, bunlar belirleyici olacaktır.

A+A-

www.fanatik.com.tr üzerinden yayın yapan Fanatik Web TV’de Yalçın Dümer’in konuğu olan yazarımız Mehmet Demirkol’un öne çıkan bazı görüşleri şöyle: 
Fenerbahçe krizlerini erken yaşadı. Terim ise kendi kriziyle nasıl başa çıkacağını öğrenme sürecinde. 4-3-3 oynadı, sonra 4-4-2’ye döndü. Şimdi de büyük olasılıkla bunu düşünüyordur, eski strateji mi, 4-4-2 mi? Ancak Galatasaray’ın 4-4-2’ye daha alışkın olduğunu söylemek mümkün.
Galatasaray’da en kritik nokta Melo ve Riera’nın performansı. Amrabat ve Riera’nın birlikte oynaması ise Galatasaray’a sıkıntı yaşatır, Fenerbahçe için avantaj olur. Selçuk’un performansı da belirleyici noktalardan biri ama yanındakilerin oyunu da onun verimini ya artırıyor ya azaltıyor.
Fenerbahçe’de Aykut Kocaman’ın arayışı var. Meireles-Topal oynayacaktır ama önlerinde Baroni mi Sezer mi? Yüzde 90 Baroni oynar. Burada en önemli nokta ise Baroni’nin performansı. Çünkü o iyiyse Fenerbahçe yüzde 50 daha iyi oluyor.
Bu zamana kadar Galatasaray’ı çözen takımlar stoperlerine değil, orta sahalarına baskı yaptılar. Selçuk ve Melo’ya. Fenerbahçe’nin neyi tercih edeceği önemli. Ancak geri çekilip oynamak hata olur.
Sow, Lille’de izlediğimiz, kendine aşık eden performansa çok yakın. Oradaki gibi bir dörtlü bulsa uçup gidecek. Ama Burak da dünya çapında. Yani yüzde 50 yüzde 50 diyebilirim. Şanslıyız ikisini beraber izleyeceğimiz için.
Galatasaray yüzde 55 diyorum. Normalde derbilerde ev sahibi avantajı yüzde 70’tir ama Fenerbahçe’yi bu kez daha şanslı görüyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.