1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 45 yıllık takım amatör lige düşüyor

45 yıllık takım amatör lige düşüyor

11 sezonu Süper Lig'de olmak üzere, 45 yıllık tarihi boyunca profesyonel liglerde mücadele eden Diyarbakırspor, son 3 yılda üst üste 3 lig düştükten sonra, bu sezon ikinci kez sahaya çıkmayınca kural gereği gelecek yıl amatör ligde yer alacak

A+A-

Spor Toto 3. Lig'de mücadele eden 45 yıllık Diyarbakırspor, yaşadığı sorunlar nedeniyle 3 yılda üst üste 3 lig düştükten sonra bu sezon ikinci kez sahaya çıkmayınca kural gereği gelecek yıl amatör ligde yer alacak.
Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Diyarbakırspor, grupta sondan ikinci sırada yer alıyor ancak bu sezon Maltepespor maçından sonra dünkü Kocaelispor maçına da çıkamayınca kural gereği ligden ihraç edilecek ve gelecek sezon Bölgesel Amatör Lig'de yer alacak.
11 sezon Süper Lig'de olmak üzere 45 yıllık tarihi boyunca Türkiye profesyonel liglerinde mücadele eden Diyarbakırspor, yaşadığı sorunlardan dolayı son 3 yılda üst üste 3 lig düşerek 3. Lig'e kadar geriledi. Ancak yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle bu ligde de tutunamayan yeşil kırmızılı ekip, dün deplasmanda oynanması gereken Kocaelispor maçına çıkamadı ve daha önce Maltepespor maçına çıkmadığı için 45 yıllık kulüp tarihinde ilk kez ligden ihraç edilecek.

4 BÜYÜKLERİ YENMİŞTİ
Doğu ve Güneydoğu'nun Süper Lig'e çıkan ilk takımı olan yeşil kırmızılı ekip, 1978-79 sezonunda 4 büyükler diye tabir edilen Galatasaray, Trabzonspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi yenerek bir sezonda 4 büyük takımı yenen ilk Anadolu takımı unvanını elde etmişti. Diyarbakırspor, 2 kez Türkiye Kupası'nda yarı final oynamış ve 1 kez de Süper Lig'i 4. sırada tamamlamıştı.

MAÇA ÇIKMADI, 3 PUANI SİLİNDİ

Diyarbakırspor, bu sezon mücadele ettiği 3. Lig 3. Grup'ta 7 puanla 17'inci sırada yer alıyor. Oynadığı 26 maçta 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 20 yenilgi alarak 10 puan toplayan yeşil kırmızılı ekibin, 3 puanı da silinmişti. Maltepespor ile İstanbul'da oynanan karşılaşmaya ekonomik nedenlerden dolayı gidemeyen yeşil kırmızılı ekip, sahaya çıkamadığı için 3-0 hükmen yenik sayılarak, 3 puan silinme cezası almıştı.

KENTİN DİĞER TAKIMI İKİNCİ LİG YOLUNDA

Öte yandan Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden Diyarbakır'ın diğer takımı Büyükşehir Belediyespor ise, en yakın takipçisi Fatih Karagümrük'ün 9 puan önünde yer alarak sezonun tamamlanmasına 7 hafta kala şampiyonluk havasına girmiş bulunuyor. Sezona 2-0'lık Kayseri Şekerspor galibiyetiyle başlayan sarı kırmızılılar, üst üste oynadığı ilk 12 maçını kazandı. Büyükşehir Belediyespor; ilk 12 maçta Kayseri Şekerspor, Gölcükspor, Siirtspor, Orhangazispor, Tekirova Belediyespor, Kastamonuspor, Anadolu Üsküdar 1908 Spor, Ankara Demirspor, Belediye Vanspor, Çorumspor, Sandıklıspor, ve Beşikdüzüspor'u yenerek Türkiye ligleri tarihine en iyi başlangıcı yapan takım oldu.

EN FAZLA PUAN TOPLAYAN TAKIM
Diyarbakır ekibi, geride kalan 27 haftada 18 galibiyet, 8 beraberlik ve 1 yenilgi alıp 62 puan toplayarak bu sezon liglerde mücadele eden 124 takım arasında Altınordu A.Ş ve Darıca Gençlerbirliği ile birlikte Türkiye liglerinin en fazla puan toplayan takımı durumunda.
Büyükşehir Belediyespor, aynı zamanda Türkiye liglerinin en az mağlup olan takımı unvanını da elinde bulunduruyor. Kendi sahasında oynadığı 13 maçın 9'unu kazanıp 4'ünde berabere kalarak 31 puan toplayan Büyükşehir Belediyespor, bu müsabakalarda hiç yenilgi yaşamadı. 14 deplasman maçından ise 9 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi alırken, hanesine 31 puan yazdırdı. Sarı kırmızılı ekip, ligdeki tek yenilgisini deplasmanda Fatih Karagümrük'e 1-0 yenilerek aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.