1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 2020 Avrupa Şampiyonası, 13 farklı ülkede yapılacak

2020 Avrupa Şampiyonası, 13 farklı ülkede yapılacak

UEFA İcra Komitesi, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın 13 farklı ülkede düzenlenmesine resmen karar verdi. UEFA Başkanı Platini de yaptığı açıklamada yarı final ve final için en güçlü adaylardan birinin Türkiye olduğunu açıkladı... Ancak İstanbul'un Eylül

A+A-

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın kaderi belli oldu. Dev organizasyon, 13 farklı ülkede oynanacak. Bu 13 ülke ve stat, Eylül 2014'te açıklanacak. Şehirler için UEFA'ya adaylık başvurusu için süreç resmen başladı. Yapım aşamasında olan statlarda 2016 yılına kadar bitmesi şartıyla başvuruda yer alabilecek.

Yarı Final/Final maçları aynı statta oynanacak. En büyük şart ise şehrin en az 70 bin kişilik bir stada sahip olması... Bu maçlar için adaylardan birinin de İstanbul/Türkiye olduğu daha önce ifade edilmişti. Final için aday olabilecek Atatürk Olimpiyat Stadı'nın kapasitesi 80 bin olarak biliniyor.

Maçların yapılacağı statların;

-Yarı final ve final için en az 70 bin kişilik
-Çeyrek final için en az 60 bin
-Son 16 ve grup maçları için 50 bin kişi kapasiteli olması gerekiyor.
-30 bin kapasiteye sahip sadece 2 stat grup maçları ve ikinci tur maçlarında kullanılmak üzere kabul edilebilir.

2016'NIN STATLARI AÇIKLANDI

UEFA İcra Komitesi, Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (Euro 2016) ev sahipliği yapacak statlara onay verdi.

UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) İcra Komitesi, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde düzenlediği toplantıda, Euro 2016'nın düzenleneceği 10 stada onay verdi.

10 STAT: Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Marsilya, Nice, Paris, Saint-Denis (Stade de France), Saint-Etienne ve Toulouse olarak belirlendi.

Şampiyonadan önce UEFA'ya üye federasyonlar, 2014 Eylül ayında eleme maçlarına başlayacak. 2015 yılının sonunda, finallerde mücadele edecek takımların eşleşmeleri belli olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.