1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Zabıta memuru dehşeti yaşattı

Zabıta memuru dehşeti yaşattı

Yaşanan korku dolu anlar güvenlik kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendi.

A+A-

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi Armutalan Belde Belediyesi hizmet binası önünde nöbet tutan özel güvenlik görevlisi 28 yaşındaki Emin İnan, aynı belediyede görevli zabıta memuru 27 yaşındaki E.Z. tarafından tabancayla vurulmak istendi. Tabancanın tutukluk yapmasıyla ölümden dönen ve 15 gün sonra baba olacağını dile getiren Emin İnan, "Tabancayı üç kez ateşlemek istedi, ancak tutukluk yaptı" diye konuştu. Her ikisi de uzman çavuşluktan zabıta memurluğuna geçiş yapan E.Z. ve arkadaşı S.Ç.'nin serbest bırakılması üzerine, İnan, kararı veren nöbetçi savcı hakkında suç duyrusunda bulundu. İnan'ın ölümden döndüğü olay ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.Olay, Marmaris İlçesi Armutalan Belde Belediyesi hizmet binası önünde, geçen 30 Nisan'da saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Belediye hizmet binası önünde nöbet tutan özel güvenlik görevlisi Emin İnan, hızla bina önüne gelen ve kukalara 48 F 4122 plakalı otomobilin yanına gitti. Otomobildekilere bir şey olup olmadığını soran İnan'a, iddiaya göre, araçta bulunan zabıta memurları E.Z. ile S.Ç. küfür etti. Bunun üzerine İnan, durumu hem zabıta amirine hem de kendi birminin sorumlusuna bildirdi.

20 DAKİKA SONRA TABANCAYLA GELDİ

Olay yerinden hızla uzaklaşan E.Z., yaklaşık 20 dakika sonra elinde tabancayla aynı noktaya geldi. Tabancayı özel güvenlik görevlisi Emin İnan'a doğrultan E.Z., hiç bir şey söylemeden tetiği çekti. Tabanca tutukluk yapınca kaçmaya çalışan ve tekrar ateşlemeye çalışan E.Z., bu sırada yere düştü. Ölümden dönen İnan, E.Z.'nin üzerine atlayıp çevredekilerin de yardımıyla tabancayı elinden aldı. Haber verilmesi üzerine gelen polis ekipleri, E.Z. ve arkadaşı S.Ç.'yi gözaltına aldı. Yaşanan korku dolu anlar güvenlik kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendi.

ALKOLLÜ ÇIKTILAR

Polis merkezine götürülen iki zabıta memurundan E.Z.'nin 1.25, S.Ç.'nin de 1.31 promil alkollü olduğu tespit edildi. Ayrıca iki kişinin yaklaşık 1 yıl önce uzman çavuşluktan zabıta memurluğuna geçiş yaptıkları, tabancanın da E.Z.'ye ait ve bulundurma ruhsatlı olduğu ortaya çıktı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen E.Z. ile S.Ç., nöbetçi savcının talimatıyla tutuksuz yargılanmak serbest bırakıldı, tabancaya da el konuldu.

15 GÜN SONRA BABA OLACAK

İki zabıta memurunun serbest bırakılmasına tepki gösteren Emin İnan, bugün adliyeye gidip, E.Z. ile S.Ç. ve bu iki kişiyi sebest bırakan nöbetçi savcı hakkında suç duyurusunda bulundu. Yaklaşık 15 gün sonra baba olacağını kaydeden Emin İnan, "Yaşadıklarım korku filmi gibiydi. Tabanca tutukluk yapmasaydı, 15 gün sonra doğacak çocuğumu kucağıma alamadan ölecektim. Psikolojim bozuldu. Yanımda akrabalarım olmadan sokağa çıkamıyorum. Bu olayın güvenlik kamerası görüntülerini savcı izlemeden karar verdi. Avukatımla, hem savcı hem de o iki kişi hakkında suç duyurusunda bulundum. Benim can güvenliğim yok, korku içinde yaşıyorumö diye konuştu.

ZABITA MEMURLARI AÇIĞA ALINDI

Olayla ilgili gerekenlerin yapıldığını ifade eden Armutalan Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Ünlü, "Olaya karışan iki zabıta memuru açığa alındı. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma sürüyor. Konunun yargıya intikal etmesi nedeniyle daha fazla konuşamayacağım" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.