1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yeni güne başlarken bilinmesi gerekenler

Yeni güne başlarken bilinmesi gerekenler

Türkiye ve dünya yeni güne bu haberlerle uyandı. İşte gündemden en çarpıcı başlıklar...

A+A-

Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın esnaftan helallik istemesini konuşuyor. Esnaf kepenk kapatırken, can suyu beklerken yanında göremediği iktidara sosyal medyadan sert tepki gösterdi. Muhallefeten de iktidara erken seçim çağrısı geldi. Dünyanın gözü ise Filistin'de. Can kaybı giderek arıyor. Bakanlık binası da vuruldu. Avusturya Başbakanı'nın destek için Başbakanlık binasına İsrail bayrağı asması tepki çekti.

İşte Türkiye ve dünya gündeminden en çarpıcı başlıklar...

GÜNCEL KORONA VERİLERİ: 242 CAN KAYBI, 11.394 YENİ VAK'A

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı güncel corona virüsü verilerine göre, semptom gösteren bin 102 hastayla birlikte 11 bin 394 yeni vaka tespit edilirken 242 kişi hayatını kaybetti.

Güncel verilere göre, semptom gösteren bin 102 hastayla birlikte 11 bin 394 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5 milyon 95 bin 390’a çıktı. Can kaybı da 242 artarak 44 bin 301’e yükseldi.

Son 3 günlük test sayıları ise şöyle:

►12  Mayıs: 228 bin 192
►13 Mayıs:  201 bin 295
►14  Mayıs: 203 bin 73 

AŞI OLMAZSA VAKA SAYISI YİNE PATLAR

‘Kademeli normalleşme’ pazartesi günü başlıyor. Haziranda ise önlemler büyük ölçüde kalkacak. Uzmanlar, aşılama olmadan normalleşmenin, vaka sayısında yeni bir pike neden olacağı uyarısında bulunuyor.

MSB ACI HABERİ DUYURDU: 1 ASKERİMİZ ŞEHİT

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Şimşek Harekatı bölgesinde arama/tarama faaliyeti sırasında terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucunda 1 askerimizin şehit olduğunu açıkladı.

HELALLİK TALEBİNE MUHALEFETTEN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz" diyen Erdoğan'a muhalefet liderleri Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener erken seçim çağrısı yaptı.

İYİ PARTİ’DEN ALTYAZILI ERDOĞAN PROTESTOSU

İYİ Parti, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tepki çeken 'helalleşelim' çağrısının sesini kısarak protesto içeren altyazıyla paylaştı.

İYİ  Parti’nin, Erdoğan’ın videosundaki görüntüye, altyazıyla eklediği mesaj şöyle:

"UTANMADAN, HEPSİNDEN HELALLİK İSTİYORUZ"

Kısıtlamalardan etkilenen esnaflarımızın bir kısmı ile turizm sektörümüze de bu zor dönemde ayakta kalabilmeleri için hiçbir desteği vermemenin utancı içerisindeyiz. Buna rağmen umutsuzluğa düşen gencimiz, siftahsız gün geçirdiği için intihar eden esnafımız ve çalışanlarımız yokmuş gibi utanmadan, hepsinden helallik istiyoruz.

"YÖNETEMİYOR AMA SEÇİME GİTMEKTEN DE KORKUYOR"

Türkiye’yi yönetemiyoruz ama seçime gitmekten de korkuyoruz. O nedenle mecburen helallik istiyoruz…

AĞIRALİOĞLU: ERDOĞAN’IN HELALLİK İSTEMESİ BİR İTİRAFTIR

Sözcü TV Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş'ın sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomik sıkıntı çeken vatandaştan 'helallik' istemesini bir itiraf olarak değerlendirdi. Ağıralioğlu, "Helalleşme, bir kabul etmedir. Bu bir itiraf. 'Benim bildiğim gibi değilmiş' itirafı var bunun içinde" dedi.

İYİ PARTİLİ ÇELİK’TEN AKP’Lİ ÖZALAN’A TEPKİ

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, sosyal medya hesabından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik ifadeleri nedeniyle AKP'li Alpay Özalan'a yanıt verdi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Ahmet Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Siyasi hesapları alt üst ettiğimiz, önümüze çıkan her engeli aştığımız için, 
Hızla büyüdüğümüz, milletimizin İYİ Parti’ye olan ilgisini gördüğünüz için;  
Bir sonraki seçimde iktidarınızı devralacağımız gerçeğiyle yüzleşmeye başladığınız için; panik mi oldunuz?"

ÖZALAN NE DEMİŞTİ?

"Meral Akşener, "HDP'ye hakaret edilerek, toptan Kürtlere hakaret ediliyor" diyerek büyük bir provokasyona imza attı. 

İttifakları bozulmasın diye kendilerine hakaret eden HDP'li vekile sesleri çıkmadı. Üstüne bir de HDP'ye hizmet ediyorlar. Bu utanç size yeter!" 

CUMHUR İTTİFAKI’NIN YANINDA MAFYA VAR

Ak Parti-MHP İttifakı’nın üçüncü ortağının mafya olduğunu savunan Kılıçdaroğlu “Bu gerçek çıktı ortaya. Türkiye adeta insan kaçakçılığının, uyuşturucu kaçakçılığının merkezi oldu” dedi.

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK’TEN ÜMMETÇİLİK SAVUNMASI: CUMHURİYET DEĞERLERİNE AYKIRI DEĞİL

Erdoğan’a yönelik “Ümmetçilik yapıyor” eleştirilerine yanıt veren AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Türkiye Cumhurbaşkanı’nın ‘Ümmet’ demesini, Cumhuriyet değerlerine, toplum ve millet kavramlarına aykırı görmek köhnemiş bir zihniyettir” dedi.

ÇAKICI DA SAHNEYE ÇIKTI: PEKER’E SOYLU GÖNDERMESİ

Sedat Peker’e Süleyman Soylu için göndermede bulunan Alaattin Çakıcı, “İnsan bir şeylerin ortaya dökülmesini istiyorsa sapla samanı birbirinden ayırmasını bilmeli” dedi, “Kişilerin birbirleri ile özel ilişkileri bile olsa mahremde kalmalı” ifadelerini kullandı. Çakıcı, devletin zamanı geldiğinde bağırsaklarını temizleyeceğini savundu.

ALTUN’UN KILIÇDAROĞLU’NA VERDİĞİ ALAKASIZ YANIT TEPKİ ÇEKTİ

Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, erken seçim çağrısı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ilginç bir yanıt verdi. Altun, yanıtında, "Ramazan Bayramı’nda Kudüs kan ağlarken siz yine ucuz 
siyasi hesaplarla sosyal medyada boy gösteriyorsunuz"
dedi. Altun'un yanıtı sosyal medyada tepki çekti.

KILIÇDAROĞLU: MAFYANIN AT KOŞTURACAĞI BİR ÜLKE YARATILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarının ardından başlayan tartışmalara dair açıklamalarda bulundu. "Bir devlet, rüşvet alan kişiyi büyükelçi atarsa mafya ne yapar?" diyen Kılıçdaroğlu, "Bütün bunlarla aslında mafyanın da at koşturabileceği bir ülke yaratıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

SARAY’IN VİDEOLARININ ÖMRÜ KISA

AKP’nin yayınlandıktan kısa süre sonra silinen videolar için ise hazırlayan yapım şirketlerine harcanan miktar bilinmiyor. Fakat bilinen şu ki halkın vergisiyle toplanan paralar yine ya seçmeni olduğu partileri karalamak ya da doğrudan kendisini aşağılamak için yandaş şirketlere harcanıyor. Üstelik bu harcamaların sonucu ortaya çıkan videolar bir gün dahi durmadan tepkiler üzerine kaldırılıyor.

Kaldırılan videolar, bugün artık AKP’nin halkın gündemlerinden, değerlerinden, dert ve sorunlarından ne kadar uzak olduğunu gösteriyor.

CHP’Lİ BAŞARIR: NEDEN SÜSLÜ DENDİĞİNİ AÇIKLAYACAĞIZ

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya neden ‘süslü’ dendiğine ilişkin ipuçlarının olduğunu ve yakında bunu açıklayacaklarını belirterek, “Soylu o koltukta, Efkan Ala o koltukta oturmamalı” dedi.

CHP HEYETİNDEN DİYARBAKIR ANNELERİNE ZİYARET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ İl Başkanı Yavuz Doğdu ve parti yöneticileriyle birlikte Diyarbakır Annelerini ziyaret etti.

CENGİZ ŞİMDİ DE ÇANAKKALELİ KÖYLÜNÜN ARAZİSİNE GÖZ DİKTİ

Rize’de Karadeniz’i doldurarak İyidere projesini başlatan Cengiz Holding, Çanakkale-Bayramiç'te açacağı bakır ve altın madeni için köylülerin arazilerine göz dikti. Şirket, noterden kamulaştırma için köylülere davet gönderdi.

İETT OTOBÜSÜ ALEV ALEV YANDI

Yangın, Sarıyer Tarabyaüstü İETT otobüs son duraklarında saat 06.00 sıralarında, park halindeki İstanbul Ulaşım A.Ş.’ye ait otobüste çıktı.

Henüz öğrenilemeyen bir nedenle yanmaya başlayan otobüsü kısa sürede alevler tamamen sardı. Çevredeki vatandaşlar durumu hemen itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi.

İSTANBUL’DA BİSİKLETLİ VE ATLI ZABITALAR GÖREVE BAŞLADI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bisikletli ve atlı zabıtaların bu bayramda Beyoğlu, Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi, Üsküdar Meydanı ve Salacak’ta göreve başladığını duyurdu.

İSTANBUL’A 2 YENİ İÇME SUYU ARITMA TESİSİ

İSKİ, tarafından yapımına başlanan ve günlük kapasitesi 2 milyon metreküpü aşacak Emirli 2. Kademe İçme Suyu Tesisi inşasında sona yaklaşıldı. Şile İçme Suyu Arıtma Tesisi ise yüzde 50 oranında tamamlandı. Her iki tesisin de 2021 yılı içinde tamamlanması hedefleniyor.

UNKAPANI KÖPRÜSÜ'NÜN YIKIMI TAMAMLANIYOR 

İBB, yıllardır tehlike arz eden Unkapanı Köprüsü’nü yeniliyor. Tam kapanma sürecinde başlatılan çalışmanın 15 Mayıs Cumartesi günü bitirilmesi, yeni köprünün ise 3 ayda tamamlanması planlanıyor. Yıkımın ardından, Cibali-Alibeyköy Tramvayı’nı Eminönü’ne uzatacak 350 metre uzunluğundaki alt geçidin de inşaatına başlanacak.

AYAĞA KALKMAYAN MEMURA CEZA VERİLDİ

Tunceli İl Özel İdaresi’nde çalışan ve iş sırasında Genel Sekreter Nazif Yıldırım’ın geldiğini görmeyen Harita Kadastro teknikeri Özgür Kılıç’a “Niye ayağa kalkmadın?’ denilerek soruşturma açıldı ve "kınama" cezası verildi. 

SAĞLIKÇILAR AKP’Lİ BAŞKANIN ÖNÜNDE HAZIR KITA BEKLEDİ

AKP Tokat İl Başkanı Cüneyt Aldemir, bayramlaşmak için Devlet Hastanesi Acil Servisine gitti. Sağlık çalışanları AKP İl Başkanını tek sıra hazır kıta beklemesi dikkat çekti. 

AÇIK UNUTULAN MİKROFON TORPİLİ ORTAYA ÇIKARDI

Sakarya Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ahmet Özmen uzaktan eğitim verdiği sırada "5 dakika ara veriyorum" dedikten sonra mikrofonu açık unuttu. Özmen, o sırada staj için başvuran iki öğrenciye torpil yapılacağını söyledi. Mikrofonun açık olduğunu fark eden öğretim görevlisi Özmen "Biz arada konuşuruz, mesele değil" ifadesi dikkat çekti.

TREN SEFERLERİ 17 MAYIS’TAN İTİBAREN ESKİ DÜZENE DÖNÜYOR

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Yüksek Hızlı Tren (YHT) ve bölgesel trenler ile Marmaray ve Başkentray seferlerinin, 17 Mayıs'tan itibaren tam kapanma öncesindeki sefer saatlerine göre hizmet vereceğini açıkladı.

ÇÖKME TEHLİKESİ NEDENİYLE ŞİŞLİ’DE 5 KATLI BİNA BOŞALTILDI

İstanbul Şişli Esentepe'de kolanlarında çatlama ve eğilme olduğu gerekçesiyle beş katlı bina ile bitişiğindeki iki bina boşaltıldı. Binaların olduğu sokak araç trafiğine kapatılırken, üç bina mühürlendi.

HAVALAR ISININCA YİNE ORTAYA ÇIKTILAR

Büyükçekmece'de havaların ısınmasıyla birlikte 'göl sineği' olarak bilinen kronomid sinekler yine ortaya çıktı. İlçede oturanlar, balkon kapıları ile pencerelerini açamazken, ilaçlamanın yetersiz olduğunu iddia etti. İBB konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

İBB yaptığı açıklamada, son yıllarda özellikle Büyükçekmece Gölü yakınlarındaki mahallelerde görülen ‘kronomid’ olarak bilinen sinekler için harekete geçildiğini bildirerek kan emmeyen, ısırmayan bu sinek ile ilgili şikayetlerin ve halk nezdindeki tedirginliğin de önüne geçilmesi hedeflendiğine dikkat çekti.

İSTANBUL SAHİLLERİNİ İSTİLA ETTİ

İstanbul’un sahil kesimleri başta olmak üzere birçok noktada görülen deniz salyası etkisini sürdürmeye devam ediyor. Kartal Sahili’nde kıyı kesimden uzaklaşarak denizin ileri kısımlarında oluşan deniz salyası yoğunluğu havadan görüntülendi.

İSTANBUL'DA EN ÇOK KAZA YAŞANAN 10 KARA NOKTA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'da karayolu ulaşım ağındaki kaza riski oluşturan noktalara çalışmalar başlattı. İlk olarak ölümlü kazaların çok sık yaşandığı Bakırköy'deki Adnan Kahveci Bulvarı'nda yol genişletme çalışması yapıldı.

Birinci sırada 33 trafik kazasının meydana geldiği Haliç Köprüsü’nün girişi ve çıkışı yer aldı. Bunu 31 kaza ile D-100 Karayolu Cevizlibağ mevkisi, 20 kaza ile D-100 Zeytinburnu Metrobüs durağı, 16 kaza ile Piyale Paşa Bulvarı OPET mevkisi, 14 kaza ile Vatan Caddesi Akdeniz Kavşağı, 13 kaza ile TEM otoyolu Sultangazi ayrımları mevkisi Edirne yönü, 12 kaza ile D-100 Kozyatağı mevkisi, 12 kaza ile Pendik Sahil Yolu Bulvar Gül Sokak Kavşağı, 11 kaza ile  Büyükdere Caddesi Ortaklar Caddesi Kavşağı, 10 kaza ile Barbaros Bulvarı İETT Kışla Önü Durağı izledi.

Öte yandan kentte geçen yıl polis sorumluluk bölgesinde meydana gelen 14 bin 913 trafik kazasında 91 kişi yaşamını yitirdi, 19 bin 338 kişi yaralandı.

CÜZDANDAKİ KARTA 50 MİLYAR TL BORÇ EKLEDİK

Kredi kartlarında borç bakiyesi bir yılda 50 milyar liralık artışla 155.6 milyar liraya ulaştı. Vatandaş kartlara yüklenince, haftalık kartlı harcamalar nisanda 29 milyar lirayı aşarak rekor kırdı.

YERLİ OTOMOBİLDE EMTİA SIKINTISI

Bakır, lityum ve nikel gibi elektrikli araçlarda kullanılan minerallerin fiyatları hızla artarken, döviz kurları ile vergi yükü yerli otomobili ateş pahası yapacak.

ÇİFTÇİ BORÇ BATAĞINDA, İTHALAT SINIR TANIMIYOR

Borç batağına saplanan çiftçilerin traktörleri haczedilirken, tarımda ithalat kapısı sonuna kadar açıldı. Geçen yıl 9.5 milyar dolar olan tarım ithalatı AKP iktidarları döneminde 117 milyar dolara ulaştı…

ÇİFTÇİYE SON DARBEYİ KURAKLIK VURDU

Pandemi döneminde büyük güçlük yaşayan çiftçiye son darbeyi kuraklık vurdu. Yağışlar son 50 yılın en düşük seviyesine geriledi. Ürün kaybı bazı bölgelerde yüzde 80’i buldu. Çiftçi acil önlem bekliyor.

2021’İN İLK 3 AYINDA MADEN ÜRETİMİ 306 MİLYON TONU AŞTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2021'in ilk 3 ayında maden üretiminin 306 milyon tonu aştığını söyledi.

MALATYA’DA KAYISIYI DON VURDU

Malatya'nın önemli kayısı üretim alanlarından olan Akçadağ'da zirai don kaynaklı zararın boyutu görünenin çok üzerinde olduğunu belirtildi.

ESNAFA AÇILMA SONRASI SÜRPRİZİ: İCRA TEBLİGATI

Covid-19 salgını tedbirleri çerçevesinde faaliyetleri engellendiği için kapanan işyerlerinin kepenklerine yapıştırılan PTT haber kağıtları çoğalmaya başladı. PTT çalışanları geçmiş yıllarda bayramlarda bayram kartı, bu bayram ise icra tebligatı dağıttıklarını söyledi.

BAKANLARIN YERİ PATRONLAR KURULU

Ülke ekonomik kriz ve yoksullukla boğuşurken patronlar topluluğundan oluşan bakanların işleri tıkırında. Yurttaşı kaderine terk eden bakanların aldığı kararlar özel okullarına, hastanelerine ve şirketlerine yarıyor.

KADINLARIN EV İÇİ İŞ YÜKÜ KATLANARAK ARTTI

Kadınların eviçi iş yükü pandemide yüzde 60 arttı. Evden çalışmaya başlayan ya da işsiz kalan çocuklu kadınlarda bu artış 5 kata kadar çıktı.

THY, İNGİLTERE UÇUŞLARINI GEÇİCİ OLARAK DURDURDU

Türk Hava Yolları, İngiltere'nin kararı doğrultusunda Türkiye'den bu ülkeye yapılması planlanan seferleri geçici olarak durdurduğunu açıkladı.

TÜRKİYE İLE SIRBİSTAN ARASINDA TEST ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

Corona virüsü önlemleri içerisinde ülkelere giriş için zorunlu olan PCR testi, Türk ve Sırp vatandaşları için kaldırıldı. İki ülke vatandaşları, corona virüsü aşı sertifikası ile seyahat edebilecek.

KALIN VE ÇELİK’TEN AVUSTURYA BAŞBAKANI’NA BAYRAK TEPKİSİ 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Avusturya Başbakanı destek için başbakanlık binasına İsrail bayrağı çektirmiş. Aklın, vicdanın, insanlığın sustuğu nokta" dedi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik de Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz'a tepki gösterdi.

THE ECONOMİST: TÜRKLER KAPANDI, ÜLKE YABANCILARA KALDI

İngiliz dergi The Economist, Türkiye'nin turizm gelirine şiddetle ihtiyaç duyduğunu, bu nedenle Türkler eve kapanırken ülkenin yabancılara kaldığını yazdı.

WASHİNGTON POST’TAN SKANDAL ‘AŞILIYIM’ VİDEOSUNA YORUM 

Washington Post yazarı Vanessa Larson da Turizm Bakanlığı'nın tepkiler üzerine silinen skandal videosuna tepki gösterdi. Larson, video için "Sömürgeci zihniyeti andırıyor" yorumunda bulundu.

ABD BAŞKANI BİDEN’DEN İSRAİL VE FİLİSTİN AÇIKLAMASI 

ABD Başkanı Joe Biden, önümüzdeki pazar günü Beyaz Saray’da düzenlenecek Ramazan Bayramı kutlamasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Filistinliler ve İsrailliler eşit derecede onur ve güvenlik içinde yaşamayı hak ediyor” dedi.

AFGANİSTAN’DA CUMA NAMAZINDA SALDIRI: ONLARCA ÖLÜ VAR

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Cuma namazı sırasında bombalı saldırı gerçekleşti. İlk belirlemelere göre aralarında cami imamının da olduğu onlarca kişinin öldüğü ve onlarca insanın da yaralandığı açıklandı.

GAZZE’DE KAYIPLAR ARTIYOR: BAKANLIK BİNASI DA VURULDU

İsrail’in, Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 126'ya yükselirken, İsrail güçleri, farklı kentlerde sokaklara dökülen Filistinli göstericilere de sert müdahalede bulundu.

BM’DEN GAZZE ÇAĞRISI: DERHAL DURDURUN

İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı yoğun saldırıların ardından BM Genel Sekreteri Guterres, "Gazze ve İsrail'deki düşmanlıkların derhal durdurulması için çağrıda bulunuyorum. Çok fazla masum sivil öldü" dedi.

FİLİSTİN’DEN DOĞU AKDENİZ’DE ERDOĞAN’I KIZDIRACAK KARAR

Filistin hükümeti, Türkiye’nin yer almadığı Doğu Akdeniz Gaz Forumu’na katılma kararı aldı. İsrail ise Filistin’in gaz sahasından faydalanmasını engellemeye çalışıyor

DSÖ’DEN KORKUTUCU UYARI: DAHA ÇOK MUTASYON GÖRECEĞİZ

Dünya Sağlık Örgütü’nün Covid-19 konusunda uzman yöneticilerinden Maria van Kerkhove, corona virüsü salgını ile ilgili açıklama yaptı. van Kerkhove, gelecekte salgının mutasyona uğramış yeni türlerinin tespit edileceğini açıkladı.

ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ’NDE MASKEYE VEDA KUTLAMASI

ABD'de tamamen aşılananların maske ve sosyal mesafe kurallarından muaf tutulması kararının ardından Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçi senatörler "Merhaba özgürlük" sloganları eşliğinde kutlama yaptı.

SİNGAPUR KARANTİNAYA GİRİYOR

Corona virüsü salgınında en güvenli noktalardan biri olarak gösterilen Singapur'da işler iki haftada tersine döndü. Ülkede Ocak ayından bu yana en yüksek vaka sayısına ulaşılırken, yetkililer 16 Mayıs - 13 Haziran tarihleri arasında uygulanacak yeni kısıtlama kararlarını duyurdu.

ALMANYA’DAN REKOR AŞILAMA

Almanya, bir günde 1 milyon 353 bin 453 kişinin aşılanmasıyla rekor kırıldığını duyurdu.

MACRON’DAN ERMENİSTAN DESTEĞİ: AZERBAYCAN GERİ ÇEKİLMELİ

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Erivan yönetiminin Azerbaycan sınır ihlalinde bulunuyor iddialarına destek vererek, "Azerbaycan, Ermenistan sınır bölgelerinden çekilmeli" dedi.

RUSYA ONAYLADI! LİSTEDE ABD VE ÇEKYA DA VAR

Rusya hükümeti, ülkenin Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 23 Nisan'da yayınladığı kararname kapsamında aralarında ABD ve Çekya'nın da yer aldığı "Hasım Ülkeler" listesini onayladı.

YUNAN ADALARINA ALMAN TURİST AKINI BAŞLADI

Zorlu geçen corona virüsü günlerinde aşılama sürecini hızlandırarak turistleri ülkeye çekmek isteyen Yunanistan'a adeta Alman turist akını başladı.

BERLİN: BAŞKA ÜLKEDE MAHSUR KALANLARI ALMAYACAĞIZ

Almanya Dışişleri Bakanlığı, bilinçli olarak belirli ülkelere gidip orada, yeniden yaşanacak bir corona virüsü patlaması nedeniyle mahsur kalanları bu yıl geri getirilmeyeceğini açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.