1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Yazıcı: Biz hazırız

Yazıcı: Biz hazırız

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Neçirvan Barzani’nin Ankara ziyaretinin ardından yeniden gündeme gelen Irak sınırında yeni kapıların açılması konusunda Hürriyet’e, “Biz Türkiye olarak hazırız. Hazırlıklarımız tamam, karşı taraftan adım bekliyoruz”

A+A-

 

Yazıcı’nın değerlendirmeleri şöyle: “Irak ile ticarete önem veriyoruz. Bu konuda da hem mevcut sınır kapımız Habur’un kapasitesinin arttırılması hem de yeni kapıların hizmete açılması konusunda gerekli çalışmaları yaptık. Bizim hazırlıklarımız tamam. Karşı taraftan gelecek adımı bekliyoruz. Bu adım geldiğinde biz hemen harekete geçebilecek durumdayız.”

Yeni kapı için iki alternatif

1. Çalışmalarımızdan biri, Habur üzerinde ikinci bir köprü inşaasıyla geçişleri daha da rahatlatmak. Biz bunu hemen yapabilecek durumdayız, ama Irak tarafından da bunun karşılığının yapılması gerekiyor. Biz bunu, Kuzey Irak tarafındaki ilgili valilikle karşılıklı 
görüşerek de yapabiliriz.

2. Yine Habur’ın batısında yeni iki kapı, Aktepe ve Ovaköy kapılarıyla ilgili bizim hazırlıklarımız da tamam. Bunu da süratle hayata geçirebilecek durumdayız, ancak yine bu konuda da karşı taraftan adım atılması gerekiyor. Bu kapılar konusunda Irak yönetimiyle gerekli mutabakatımız var, buna ilişkin Bakanlar Kurulu kararımız da çıktı, tek iş Irak tarafının tamam demesine ve gerekli adımın atılmasına kalmış durumda.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.