1. HABERLER

  2. Yağmur Çocuklara Mikrop Bulaştı

Yağmur Çocuklara Mikrop Bulaştı

İzmirli şovmen Mikrop Hikmet'in başlattığı "Biz Bize Yeteriz Grubu" otizme dikkat çekmek amacıyla İnciraltı Turkuaz City'de çok özel bir organizasyona imza attı

A+A-

"Yağmur Çocuklar Projesi" adı altında, ev sahipliğini Turkuaz City Yönetim Kurulu Başkanı Berna Noyaner ve Kadın Meclisi Üyeleri Derneğinin (KAMED) düzenlediği şovmen Mikrop Hikmet'in öncü olduğu "Biz Bize Yeteriz gönüllü gurubu" etkinliğine İzmir sahnelerinin en gözde 15 sanatçısı şarkılarıyla davetlileri eğlendirirken, otizmli çocuklar da yeteneklerini sergilediler. İllüzyonist Ahmet Küçükdoğanın yapmış olduğu gösteri herkes tarafından beğeni toplarken Şirret Bacı tiplemesi herkesi kahkahaya boğdu.

Büyük bir destek
Kadın meclis üyeleri derneğinin bütün kış boyunca "Yağmur Çocuklar" adı altında otistik çocuklar için düzenlediği yardım etkinliklerinin devamı olan şenlik KAMED Başkanı Ayşe Akın ve Turkuaz City Yönetim Kurulu Başkanı Berna Noyaner'in de katkılarıyla gerçekleştirildi. Yağmur Çocuklar Projesi'ne destek vermek amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Buca Belediyesi eski Başkanı Cemil Şeboy, Balçova Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, Şabahat Akşıray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Sadettin Akçi,Balçova Onur Mahallesi Muhtarı Hamit İhsan Tanes, Konak Moris Bencuya Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Turgay Toprak ile eşleri, bazı partilerin meclis üyeleri ve İzmirli sanatçılar katıldı.

Kaymakamdan Mikrop'a övgüler
Otizmli çocuk sayısının her geçen gün arttığına ve birçoğunun yaşamsal hakkı olan eğitim ve tedaviden uzak olduğuna dikkat çeken KAMED Başkanı Ayşe Akın, gönüllü aileler ve çocuklarla birlikte 'Yağmur Çocuklar' etkinlikleri gerçekleştirdiklerini ve elde edilen gelirle çocukların yaz kampı yiyecek ve temizlik maddesi ihtiyaçlarının karşılandığını ifade etti. Balçova Kaymakamı Ahmet Beyoğlu ise 'Mikrop Hikmet' lakabıyla tanınan İzmirli sanatçı Hikmet Durmuş'un diğer mikropların aksine zararlı değil, yararlı bir mikrop olduğunu ve her zaman bu tür sosyal sorumluluk projelerine destek olduğunu ifade etti. KAMED Başkanı Ayşe Akın ve Şabahat Akşıray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Sadettin Akçi katkılarından dolayı Turkuaz City Yönetim Kurulu Başkanı Berna Noyaner'e plaket ve tablo hediye etti. Urla Kızılay başkanı Nurgül Çağatay Saltık Sosyal sorumluluk projelerinden dolayı Mikrop Hikmete teşekkür belgesi sundu.
 
Ustaya Saygı
Mikrop Hikmet Aşk Rüyadır çok zaman gibi Türk müziğinin şarkılarının sahibi şair ve güfteci Yalçın Benlican ve Dillerde düşmeyen Güz gülleri şarkısı ile gönüllerde taht kuran TRT sanatçısı Selim Öztaşa ustaya saygı adı altın da Plaket sundu.

Duygulu dakikalar
Bornova Fikret Bayram Bale, Dans ve Spor Okulu öğrencileri yaptıkları bale ve dans gösterileri ile büyük alkış topladı. Mikrop Hikmet etkinliğe katılan gönüllü sanatçılarla birlikte şarkı söyleyip davetlilerle birlikte gönüllerince eğlenirken, Berna Noyaner ile otistik çocuklardan Songül Özergönenli'nin birlikte söylediği şarkı ise dinleyenleri duygulandırdı. Etkinlik kapsamında yapılan sihir gösterisi ve kuaför Harun Cici'nin saç gösterisi büyük alkış toplarken, otistik çocuklar tarafından hazırlanan gösteriler ilgiyle izlendi. Mikrop Hikmet, etkinlik sonunda Yağmur Çocuklar için tişört, gömlek, eşofman, pantolon, ayakkabı gibi kıyafetler toplandığını ve bu kıyafetlerinde yardım amacıyla otistik çocuklara verileceğini söyledi.

https://www.ortakses.com/yagmur-cocuklara-mikrop-bulasti-45g.htm

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.