1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Uludere'de zincirleme patlayıcı düzenekleri!

Uludere'de zincirleme patlayıcı düzenekleri!

Uludere'de sınır hattına tuzaklanmış 81 milimetre havan mermisi ve m-2 mayını, az ilerisinde tuzaklanmış 60 milimetrelik 2 havan mermisi ve bunların da ilerisinde kobra el telsiziyle tuzaklanmış TNT kalıbı ile desteklenmiş el yapımı patlayıcı düzeneği bul

A+A-

 

Uludere ilçesinin Irak sınırında 28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin köyleri olan Gülyazı ve Ortasu köyleri yakınlarındaki Şirit Yaylası’nın sınır hattında, birbirine bağlı paralel patlayıcı düzeneği, bulunarak imha edildi. Şırnak Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Uludere İlçesi Gülyazı ve Ortasu Köyleri bölgesi Şirit Yaylası mevkiinde sınır hattında kaçakçılıkla mücadele kapsamında operasyon icra eden iki jandarma sınır timi, bölgede yer alan yakın emniyet mevzilerine terör örgütü tarafından yerleştirilen el yapımı mayın tespit etmiştir.

Yapılan araştırmalar sonucunda tuzaklanmış olarak bir 81 milimetre havan ve m-2 mayını, ilerisinde tuzaklanmış iki adet 60 milimetre havan ve bunların ilerisinde kobra el telsizi ile tuzaklanmış TNT kalıbı tespit edilmiştir. 8 adet akım kaynağı pil ile desteklenmiş el yapımı patlayıcı düzeneği ele geçirilmiştir. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısı’na bilgi verilerek, alınan talimat doğrultusunda ele geçirilen malzemeler, patlayıcı madde uzmanı tarafından imha edilmiştir."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.