1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türkiye ve dünya yeni güne bu haberlerle başladı

Türkiye ve dünya yeni güne bu haberlerle başladı

Türkiye ve dünya yeni güne bu haberlerle uyandı. İşte son 24 saatte, ülkemizde ve dünyada yaşananlar...

A+A-

Pandemi ve kapanma nedeniyle zor günler yaşayan esnaf için yeni destek paketi devreye alındı. Destek paketinin ayrıntılarını Kabine toplantısı sonrası açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara toplam 4 milyar 622 milyon liralık kaynağı karşılıksız olarak vereceklerini açıkladı. Söz konusu hibe kapsamında birinci grup esnafa 5 bin, ikinci grup esnafa 3 bin lira destek sağlanacak.

Japon ekonomisinin koronavirüs salgınının yarattığı krizden toparlanması yavaşladı. Son 3 çeyrekte ilk kez daralan Japon ekonomisi, yüzde 5,1 ile beklentilerin üzerinde küçüldü.

ABD Başkanı Joe Biden, ülkesinin haziran ayı sonuna kadar dışarıya en az 20 milyon daha COVID-19 aşısı göndereceğini açıkladı. ABD, daha önce de ülkede kullanım izni henüz çıkmayan 60 milyon dozluk Astra Zeneca aşısını  diğer ülkelere gönderme kararı almıştı.

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Pfizer-BioNTech aşısının buzdolabında bir ay saklanabileceğini açıkladı. Aşının daha önce derin dondurucu koşullarından çıktıktan sonra normal bir buzdolabında onaylanmış saklama süresi 5 gündü.

Japonya Ekonomi Bakanı Yasutoshi Nishimura, Japon ekonomisinin içinde bulunulan krizden toparlanma potansiyeli olduğunu, bununla birlikte hükümet olarak uygulanan yeni olağanüstü hal tedbirlerinin ekonomiye etkilerini karşı tetikte olacaklarını söyledi.

İşte Türkiye ve dünya gündeminden en çarpıcı başlıklar...


GÜNCEL KORONA VERİLERİ: 223 CAN KAYBI, 10.174 YENİ VAKA

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 17 Mayıs Pazartesi gününün corona tablosuna göre son 24 saatte 223 kişi hayatını kaybetti, toplam can kaybı da 44 bin 983’e yükseldi. Semptom gösteren 923 kişiyle birlikte toplam 10 bin 174 yeni vaka tespit edildi.

Dün iyileşen 13 bin 864 kişiyle birlikte toplam iyileşen hasta sayısı 4 milyon 961 bin 120’ye yükseldi.

Son 3 günlük test sayıları ise şöyle:

►15  Mayıs: 204 bin 637

►16  Mayıs:  202 bin 243 

►17  Mayıs:  206 bin 836


BİLİM KURULU ÜYESİ: AÇILMAYLA İLGİLİ BİR GÖRÜŞ BİLDİREMEDİK

Bilim Kurulu üyesi Prof. Pınar Okyay, açılmaya ilişkin görüş bildiremediklerini belirterek, "Bizim de bu şekilde, yapılanmış şekilde haberimiz oldu" dedi.

Okyay, "Aşı ve testle ilgili son 15 - 17 günlük süreç gerçekten kötü gitti. Vakalarımız düştü. Sayılarda bir düşme var. Fakat 1200'ün altını görmeden salgın kontrol altında diyemeyiz" açıklamasında bulundu. 

İBB’DEN DEZENFEKTAN AÇIKLAMASI

İBB Sözcüsü Murat Ongun, "İBB’nin aldığı ve Başkan Ekrem İmamoğlu’na yönelik yeni bir soruşturma hazırlığına konu olan dezenfektanın gerçek litre fiyatı 3.70 TL’dir.  Kür halindedir, 1 litreden 20 litre dezenfektan elde edilir. Bazı bakanlıkların 175 TL'ye aldığı dezenfektanlarla da ilgisi bulunmamaktadır." dedi.

MANSUR YAVAŞ: MEB VERDİĞİ İZNİ İPTAL ETTİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, MEB'in Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nün restorasyonu için belediyeye verdiği izni iptal ettiğini duyurdu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SUÇ ÇETELERİ ZEHİRLİ BİR YILAN GİBİDİR

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK'nın, Suriye sorumlusu 'Sofi Nurettin' kod adlı Nurettin Halef El Muhammed'in etkisiz hale getirildiğini duyurdu. 

Erdoğan muhalefete üstü kapalı olarak Sedat Peker eleştirisinde de bulundu.

*Terör örgütleri gibi suç çeteleri zehirli bir yılan gibidir. Onlarla aynı çuvala girerseniz daha sonra başınıza geleceklere rıza göstermiş olursunuz.

*Biz demokrasiye, milli iradeye, hukuka, medeniyetimizin ve tarihimizin üzerimize yüklediği sorumluluklara uygun şekilde çalışmaya, mücadele etmeye, hedeflerimize doğru ilerlemeye devam edeceğiz.

ÖZGÜR ÖZEL PAYLAŞTI: SOYLU'YA AÇIK ÇAĞRI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Sedat Peker'in kendisi hakkındaki iddialarının araştırılmasını isteyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya çağrıda bulunarak, “Mertsen yiğitsen talep et partin destek versin 301 imzayla Meclis'te Soruşturma Komisyonu kuralım!” dedi.

BAKAN SOYLU'DAN SEDAT PEKER İÇİN SUÇ DUYURUSU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına 'hakaret' ve 'iftira' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

ÖZTRAK: MAFYA ELEBAŞLARI İNTERNET FENOMENİ OLDU

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Sayın Erdoğan; hani bu ülkede çeteler dönemi bitmişti? Mafya dönemi bitmişti? Yönetiminizde mafya elebaşları, internet fenomeni oldu" dedi.

ERDOĞAN'IN AÇIKLADIĞI ESNAF DESTEK PAKETİNE CHP'DEN TEPKİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın, kabine toplantısının ardından açıkladığı esnafa destek paketine CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tepki gösterdi. Nisan ayında faiz lobilerine 67,5 milyar TL ödeyen AKP hükümeti, 1 milyon 385 esnafa 4 milyar 622 milyon TL’yi müjdeledi” ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU: TEMİZ SİYASET DEVRİMİNE İHTİYACIMIZ VAR

90'lı yıllarda olduğu gibi devlet-mafya-şirket kaynaşmasının yaşandığını söyleyen Davutoğlu, “Bugün her zamankinden daha çok gerçek bir ‘Temiz Siyaset Devrimi'ne ihtiyacımız var. Öncelikle başta İçişleri Bakanı olmak üzere, sorumluların istifa etmesi gerekir! Ülkenin kanalizasyon borularını tıkamış olan bu foseptiğin logar kapağı kaldırılmalıdır.” Dedi.

İNCE'NİN MEMLEKET HAREKETİ PARTİLEŞTİ

Memleket Hareketi'nin kurucusu Muharrem İnce, partisinin kuruluş başvurusunu İçişleri Bakanlığı'na yaptı. Başvurunun ardından toplanan kurucular kurulu partinin genel başkanlığına Muharrem İnce'yi seçti. Parti sözcüsü ise kısa süre önce CHP'den istifa eden Gaye Usluer oldu.

TRABZON'DA 8 YAPAY UZUNGÖL'ÜN İLKİ TAMAMLANDI

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde son yıllarda artan turizm potansiyeli üzerine talebi karşılayamaz hale gelen Uzungöl Turizm Merkezine alternatif yeni yerler için çalışma başlatıldı. Kentte, yapay göllerin yer alacağı 8 yeni turizm merkezi kuruluyor. İlk yapay göl, Düzköy ilçesi Hırsafa Yaylasında oluşturuldu.

MEZARLIKTA TOPLU ŞÜKÜR NAMAZI

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Tokatlı köyünde, mezarlığa hafriyat döküldüğü ve içindeki mescidin de restorana dönüştürüldüğü iddiaları üzerine,

Safranbolu Kaymakamlığı devreye girdi. Kaymakamlığın “Tahkikat sonuçlanana kadar, mezarlık alanında bulunan mescit ve binayla ilgili tüm işlemler durduruldu” açıklamasının ardından mezarlıkta bir araya gelen köylüler toplu olarak şükür namazı kıldı.

KHK MAĞDURU ÖĞRETMEN, ÖLDÜKTEN SONRA GÖREVE İADE EDİLDİ

Mersin'de 7 Şubat 2017’de KHK ile görevinden ihraç edildikten sonra yakalandığı kanser hastalığından kurtulamayarak hayatını kaybeden 28 yıllık tarih öğretmeni Salman Taş, ölümünden 2 sene sonra göreve iade edildi.

COVID 19 ÖLÜMLERİ AÇIKLANANIN İKİ KATI

Uluslararası Sağlık Hesapları ve Değerlendirme Birimi (IHME) Raporu’na Raporu’na göre, Covid-19 kaynaklı ölüm sayısı ilan edilen rakamın iki katına çıkarak dünya genelinde 6.9 milyona ulaştı. 

Türkiye genelinde toplam 164 bin 95 fazla ölüm olduğu sonucuna ulaşıldı. göre, bu ölümlerin yüzde 80’inin Covid 19 kaynaklı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Onur Başer, “13 Mayıs itibariyle koronavirüs sebebiyle 131 bin 275 kişinin hayatını kaybettiği sonucuna ulaştık. Türkiye’deki resmi rakamlar bu tarihte ölüm sayısını 44 bin 49 olarak gösteriyor” dedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 110 KAYMAKAM ADAYI ALACAK

Resmi Gazete'nin bugünkü yayımlanan sayısına göre, İçişleri Bakanlığı 110 kaymakam adayı alacak. Kaymakan alım ilanına göre sınav 10 Temmuz'da saat 10.15'te Ankara'da yapılacak. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Sınavda 100 soru için 150 dakika (2,5 saat) süre tanınacak.

ELMALI BARAJI'NDA REKOR DOLULUK ORANI

İstanbul'a su sağlayan barajların seviyesi yüzde 76,84 olarak ölçüldü. İstanbul’da etkili olan sağanak yağışların etkisiyle megakentin en önemli barajlarından Elmalı Barajı’nda doluluk oranı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 seviyesinde artış göstererek yüzde 89.46 seviyesine ulaştı.

GÜNE BAŞLARKEN EKONOMİNİN GÜNDEMİ

Yurt içinde Hazine'nin altın tahvil ve kira sertifikası satışı, yurt dışında Avrupa'dan gelecek büyüme rakamları ve ABD konut başlangıçları verileri izlenecek.

PİYASALARDA SON DURUM

Döviz: Geçen hafta ABD'nin sürpriz enflasyon verisinin etkisiyle 8,50 seviyelerine kadar yükselen dolar/TL, bu haftanın açılışında hızlı bir düşüşle 8,30 seviyesine çekildi. Dolar/TL için bu sabah da dünkü kapanışta olduğu gibi 8,31-8,32 seviyelerinde. Euro/TL ise 10,30 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktıktan sonra dün 10,10'un altına kadar geriledi. Euro/TL bu sabah 10,12 düzeyinde değerleniyor.  

Piyasalar: Asya borsaları, bölge ülkelerinde koronavirüs vakalarında kaydedilen artışa ve ABD borsalarındaki düşüşe rağmen rağmen yükselişini sürdürüyor. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi bölge borsalarının karışık seyrettiği işlem gününde yüzde 1'in üzerinde yükseldi. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 2,2'ye ve Hong Kong Hang Seng endeksinde yüzde 1,2'lik artışlar dikkat çekti. Çin CSI300 endeksi ise yüzde 0,20 geriledi. 

Oynaklığın azalması, ABD tahvil getirilerindeki yukarı hareketin yatışması ve teknoloji, enerji hisselerine talep ABD ve Avrupa vadeli endekslerini yukarı taşıdı.

Altın ve petrol: Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı ABD Doları'ndaki zayıflığın etkisi ile yaşadığı güçlü yükselişte 1.875 dolar direncinden geri geldi. Spot fiyatın gerilemesinde ABD 10 yıl vadeli tahvil getirilerinin yüzde 1,65 seviyesine yükselmesi etkili oldu. Petrol fiyatları ise 70 dolar sınırının hemen altında seyrediyor. 

GÜNÜN AJANDASI

TÜİK yapı izin istatistikleri, TCMB ise kısa vadeli dış borç verilerini duyuracak (10.00).

Hazine, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasının doğrudan satışını gerçekleştirecek. İki ihraç da 1 yıl vadeli olacak.

İngiltere'de işgücü istatistikleri(09.00), Euro Bölgesi GSYH verisi ikinci tahmini, ticaret ve istihdam (12.00) verileri izlenecek.

ABD'de konut başlangıçları (15.30) ve API petrol stok (23.30) verileri bulunuyor.

İngiltere 3 ve 20 yıllık, Almanya 2 yıllık tahvil ihalesi yapacak.


VATANDAŞTA PARA KALMADI, BÜTÇE FAZLA VERDİ

Nisan ayında yaklaşık 17 milyar lira açık veren bütçe, ilk 4 aylık dönemde yaklaşık 6 milyar liralık fazlaya ulaştı. Bu kaynak zor günler geçiren vatandaş için kullanılabilir.

DAVA DOSYALARI PATLADI, VATANDAŞ İCRALIK OLDU

UYAP verilerine göre bu yıl 1 Ocak ile 14 Mayıs arasında icra müdürlüklerine gelen dosya sayısında çok ciddi bir artış olduğunu söyleyen CHP Adana Milletvekili Bulut, “21 milyon 895 icra dosyası derdest durumda” dedi.

TÜRKİYE'DE ÜCRETLİ ÇALIŞAN SAYISI 13 MİLYONU AŞTI

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışanlar Mart'ta aylık bazda yüzde 1.3 ve yıllık bazda yüzde 7.5 artışla 13 milyon kişiye yükseldi.

ESNAF ÖRGÜTLERİ: KİMSE BU ŞARTLARDA AYAKTA KALAMAZ

Covid-19 salgınının başından bu yana esnafın sorunlarını dile getirmedikleri, üyelerine yeterince sahip çıkmadıkları gerekçesiyle eleştiri toplayan meslek örgütlerinin başkanları sesini yükseltmeye başladı. Ticaret ve Esnaf Odalarının başkanları art arda açıklamalarla kademeli normalleşme planını eleştirdi.

GENÇLERİN UMUTLARI GİDEREK YOK OLUYOR

CHP’li Gürsel Tekin, gençlerin yüzde 28.3’ünün eğitimde ve istihdamda yer almadığına işaret ederek “Bu korkunç bir tablo” dedi. Tekin, gençlerin ülkelerine olan güvenlerinin yok olduğunu belirtti.

İHALEYİ EN YÜKSEK TEKLİFİ SUNANA VERDİLER

Orman Bakanlığı yangın söndürme uçağı kiralama ihalesi açtı. THK’nın bakımı yapılmış uçuşa hazır 5 uçağı bu yıl da ihaleye sokulmadı. 4 firma katıldı. İhale en pahalı teklifi sunan firmaya verildi. THK’nın uçaklarını hangarda çürüten Türkiye, 3 Rus uçağına günlük 1.3 milyon lira, 153 gün için toplam 203 milyon lira ödeyecek.

"KANAL İSTANBUL BİR MAYIN TARLASI"

Forbes Dergisi’nde yer alan yazıda Kanal İstanbul’da ısrarın ardındaki nedenler analiz edildi ve “Erdoğan daha etkili olabilmek için büyük paranın belirli ellerde olmasını istiyor” denildi.

İktidara yakın kesimin “Kanal İstanbul rotasından araziler satın aldığının bir sır olmadığı” da belirtilen yazıda proje “tüm bölge ve dünya için bir mayın tarlası” olarak nitelendirildi.

KURAKLIK, HUBUBAT HASADINI TEHDİT EDİYOR

Kuraklıktan dolayı yeraltı suyu kullanımının yüzde 70’den yüzde 85’e çıktığını bununda elektrik faturalarına yansıdığını ve çiftçinin faturalarını ödeyemediğini belirten Güven, “Elektrik enerjisi acil olarak sübvanse edilmeli. Aksi halde üretim durur, durma noktasına gelir” dedi.

PANDEMİ, ÇALIŞANLARI İSTİFA EDİP GİRİŞİMCİ OLMAYA TEŞVİK ETTİ

Singapur’da yapılan bir araştırmaya göre, pandemi döneminde çalışanların %41’i kendi işlerini kurmak için mevcut işlerini bırakmayı düşündüklerini söylüyor. Nitekim ülke, küçük işletmeleri ayakta tutmak için krediler, hibeler vererek kapanmaları fiilen düşürdü.

BANGLADEŞ VE GİNE HALKI BİLE BİZDEN MUTLU

Dünya Mutluluk Raporu’nda 2013’te 77. sırada olan Türkiye’nin 104’üncülüğe gerilediği belirtilen raporda, “Bangladeş ve Gineliler bile vatandaşlarımızdan daha mutlu” denildi.

ARÇELİK TÜRKİYE'DEKİ ÜRETİM MERKEZİNİ SATIN ALDI

Arçelik, stratejik büyüme hedefi doğrultusunda ABD merkezli Whirlpool’un Türkiye’deki üretim operasyonlarını gerçekleştiren Whirlpool Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş’yi 78 milyon Euro’ya satın aldı. 

DİSK İKTİDARA SESLENDİ: İSRAİL'İ PROTESTO EDİN

DİSK, Filistinlilere desteklerini belirtmek amacıyla İstanbul’daki İsrail Başkonsolosluğu önünde toplandı. Burada açıklama yapan ve iktidara seslenen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Hamasi nutukları bırakın, gereğini yapın. İsrail’i boykot edin" dedi.

SEZGİN BARAN KORKMAZ İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ

SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz ve 3'ü yabancı uyruklu 10 kişi ile bu kişilerle bağlantılı "malen sorumlu" şirketler hakkında, Amerika'dan haksız kazançla elde edilen "mal varlığı değerini aklama" suçundan hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü. SBK’nın avukatı Sezgin Baran Korkmaz’ın tutuklanmama güvencesi istedi, mahkeme ise hükmen tutuklama kararı verdi.

LÜKS YATINA BEYRUT'TA EL KONULDU

SBK Holding ve bağlı altı şirketin hesaplarından 132 milyon dolar kara para aklandığı iddiaları üzerine aralarında Sezgin Baran Korkmaz'ın da bulunduğu sanıklar hakkında davaya başlanırken, Korkmaz'a ait 46 metrelik Queen Anne isimli tekneye Beyrut’ta İnterpol aracılığıyla el konulduğu ortaya çıktı.

ANKARA'DAN RUSYA'YA ZİYARET: GÜNDEM AŞI TEDARİĞİ VE TURİZM 

Bugün itibariyle kademeli normalleşme sürecine başlayan Türkiye'den kritik bir adım geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Sağlık Bakan Yardımcısı ile Rusya'ya gitti. Heyetin gündeminde aşı tedariği ve turizm var.

UNİCEF'TEN G7 ÜLKELERİNE ÇAĞRI

UNICEF Genel Direktörü Henrietta Fore, Hindistan'ın aşı ihracatında yaşanan aksamadan kaynaklanan ciddi açığı telafi etmek için, G7 ülkelerinden acil durum önlemi olarak COVAX aşı programına aşı tedariği sağlamasını istedi.

ERDOĞAN'DAN BİDEN'A İSRAİL TEPKİSİ

ABD Başkanı Biden'ın İsrail'e silah satışı onayına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi ciddi manada orantısız bir şekilde Gazze’ye 

saldırılan bu olayla da siz kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz" dedi. Erdoğan, "Başbakanlık binasına İsrail bayrağı çeken Avusturya devletini telin ediyorum" ifadelerini de kullandı.

İSRAİL ŞİMDİ DE ÜNLÜ MANKEN BELLA HADİD'E SAVAŞ AÇTI

İsrail'in Filistin halkına ve bölgede haber yapmaya çalışan gazetecilere yönelik saldırıları devam ederken, yaşananlara en çok tepki gösteren isimlerden biri de ünlü manken Bella Hadid oldu. Önceki gün saldırıları kınayan 

bir yürüyüşe katılan Hadid'e İsrail devletinin resmi Twitter hesabından adeta bir saldırı gerçekleşti.


KRİTİK GÖRÜŞMEDE ATEŞKES SİNYALİ

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail Başbakanı Netanyahu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde İsrail ile Filistin arasında ateşkesi desteklediğini ifade ettiği aktarıldı.

LİBYA'DA KAÇIRILAN 7 TÜRK VATANDAŞINDAN HABER YOK

Libya’da yaşanan iç savaş döneminde kaçırılan 7 Türk vatandaşı, aradan 15 ay geçmesine rağmen bir türlü kurtarılamadı.

ABD ÜÇÜNCÜ TASARIYI DA ENGELLEDİ

Diplomatik kaynaklar, ABD’nin Filistin ve İsrail arasındaki çatışmalara ilişkin BM’den çıkarılması planlanan üçüncü tasarıyı da engellediğini bildirdi.

TÜRK SERMAYELİ BANKAYA PARA AKLAMA SUÇLAMASI

Hollanda'da bir banka ve bankanın sahibi olan Türk milyarder hakkında, yine bir Türk vatandaşı tarafından para aklama, sahtecilik ve dolandırıcılık iddialarıyla suç duyurusunda bulunuldu. İddiaya göre, Malta'da kurulu şirketler paravan olarak bankanın kredileri kullanıldı.

O ÜLKE DE SEYAHAT KISITLARINI KALDIRDI: TÜRKİYE HARİÇ

Suudi Arabistan, dün gece ülkeye giriş yapan yabancı turistlere karantina uygulamasını kaldırdı. Yapılan açıklamada iki doz aşı olmuş ya da Covid-19 geçirip iyileşmiş insanların ülkeye girişinde karantina uygulamasına dahil olmayacağı belirtildi. Yapılan açıklamada Suudi Arabistan vatandaşlarının Türkiye, Libya, Afganistan ve Hindistan gibi ülkelere gidişine yasağın devam ettiği aktarıldı.

RUSYA TÜRKİYE'YE HEYET GÖNDERECEK

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile yapılan görüşmeden sonra uçuşların yeniden başlatılmasını değerlendirmek için Rusya'nın Türkiye'ye heyet göndereceğini açıkladı.

AVRUPA'YA YÜZEREK GEÇİYORLAR

Avrupa’ya göçmen akını bitmek bilmiyor. Libya’dan, Cezayir’den veya diğer ülkelerden her gün yüzlerce kişi Akdeniz’i aşıp Avrupa’ya girmek istiyor.

CORONAVİRUS MAĞDURU RUSYA'DA TEPKİ ÇEKEN YARIŞMA

Corona virüsünün en ağır vurduğu ülkelerden Rusya'da düzenlenen bir yarışma sosyal medyada bir anda yayıldı. Mezar kazma yarışmasında ölçülere uygun en hızlı mezarı kazan ekibe 30 bin ruble ödül verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.