1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türkiye ve dünya gündeminden en çarpıcı başlıklar (30 Haziran 2021)

Türkiye ve dünya gündeminden en çarpıcı başlıklar (30 Haziran 2021)

Türkiye ve dünya yeni güne bu haberlerle uyandı. İşte son 24 saatte yaşananlar ve işte gündemden en çarpıcı başlıklar...

A+A-

Fiyat İstikrarı Komitesi ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu kuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan iki ayrı kararname ile Ekonomi Koordinasyon Kurulu ve Fiyat İstikrarı Komitesinin kuruluş, görev ve yetkilerine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.

Varlık Barışı başvuruları 6 ay süreyle uzatıldı. Varlık barışı kapsamında yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları vergi incelemesine tabi olmadan Türkiye'ye getirilebiliyor.

Çin'in imalat ve hizmet sektörlerinde büyüme Haziran ayında yavaşladı. Haziran ayında imalat sektöründe büyüminin yavaşlamasında yüksek ham madde maliyetlerinin ve Guangdon eyaletindeki liman sorunları etkili oldu.

Japonya'nın sanayi üretimi Mayıs ayında, son 1 yıl içinde görülen en büyük düşüşü yaşadı.

Fed Yönetim Kurulu'nın yeni üyesi Christopher Waller, Fed'in faiz artırımlarına ne zaman başlaması gerektiğini düşündüğünü söylemedi ancak ilk faiz artırımının 2022 yılında gelmesi olasılığını dışlamadığını bildirdi.

OPEC+ Bakanlar Ortak İzleme Komitesi toplantısı öncesinde bir araya gelen OPEC+ Ortak Teknik Komitesi üretim miktarına, politika değişikliğine ilişkin bir tavsiyede bulunmadı.

GÜNCEL KORONA VERİLERİ: 53 CAN KAYBI, 5 BİN 846 YENİ VAKA

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 29 Haziran Salı gününün corona tablosuna göre son 24 saatte 53 kişi hayatını kaybetti. Günlük vaka sayısı ise düne göre arttı...

Semptom gösteren 510 hastayla birlikte 5 bin 846 yeni vaka tespit edildi. Can kaybı da 53 artarak 49 bin 687’ye yükseldi.

Son 3 günlük test sayıları ise şöyle:

► 27 Haziran: 215 bin 294 
► 28 Haziran: 223 bin 525
► 29 Haziran: 229 bin 846

Sağlık Bakanlığı’ndan corona aşısı açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her dört kişiden birinin aşısının tamamlandığını duyurarak "18 yaş ve üstü nüfusumuzun %25’i artık aşılı. Salgına karşı gücümüzün artması oranın yükselmesine bağlı" dedi.

Fahrettin Koca müzik yasağı hakkında konuştu

Fahrettin Koca gece 24.00'ten sonraki müzik yasağı getiren düzenlemeye ilişkin ''Biz bütün kısıtlamaların kalkmasından yanayız, bu da kalkacak'' bilgisini verdi. 

AKP’nin kalesinde İYİ Parti’ye toplu geçiş

Konya’nın Kadınhanı ilçesine bağlı Mahmudiye Mahallesi’nde 150 kişi düzenlenen törenle İYİ Parti’ye üye oldu. Köylüler yıllardır AKP’ye oy verdiklerini ancak son dönemde özellikle tarım konusundaki sorunlara çözüm üretilemediğinden dolayı İYİ Parti’ye üye olduklarını söyledi.

Kadıköy Belediyesi, ihale dışı bırakıldı

Kadıköy Belediyesi’nin, 7 Temmuz’da gerçekleştirilecek Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesine katılımı engellendi. İhale dışı bırakıldıklarını açıklayan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı “Kamu faydası gözeten bir projede kamu neden istenmez? Bu proje şimdiden niyetini gösterdi" dedi. Daha önce İBB de TCDD’nin Haydarpaşa ve Sirkeci garlarıyla ilgili ihalesinden hukuksuz şekilde elenmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’dan Kanal İstanbul açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi'nin ÇED raporunun 202 bilim adamı tarafından hazırladığını belirterek, "'Ya kanal ya İstanbul' diyerek projeye karşı çıkmanın hiçbir bilimsel açıklaması yok. Sadece siyasal bir algı üzerinden bu süreç yürütülmeye çalışılıyor" dedi.

İmamoğlu’ndan müzisyenlere: Sesiniz 12’den sonra daha da gür çıksın

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 3 farklı uluslararası gastronomi fuarını bir araya getiren etkinlik alanını eşleriyle birlikte ziyaret etti. İzmir standında hareketli şarkılarla karşılanan İmamoğlu ile Soyer çifti, müziğe eşlik ederek kısa süreli dans etti. Ekrem İmamoğlu, duyduğu memnuniyeti, müzisyenlere, “Sesiniz hiç kısılmasın. 12’den sonra daha da gür çıksın” sözleriyle aktardı. Müzisyenlerin İmamoğlu’na yanıtı, “Sizin de” oldu.

Bakanın İmamoğlu eleştirisine İBB’den yanıt: ‘Bakanmetre’ hiç şaşmaz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın "İstanbul'un belediye başkanına bakıyoruz. Bizim bakanımız çizmelerini giymiş teknelerden müsilaj temizlerken, İstanbul'un belediye başkanı, Antep'e gitmiş baklava açıyor. İşte bunların sorumluluk anlayışı bu" sözlerine, İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından yanıt verdi. Ongun, “Başarısız bakan, göze girmek için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na saldırır. ‘BAKANMETRE’ hiç şaşmaz” dedi.

Danıştay’dan İstanbul Sözleşmesi kararı

Danıştay, İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararının yürütmesinin durdurulması talebini reddetti.

İki kardeş cinsel istismarı çizerek anlatmıştı! HSK da inceleme başlattı

Antalya'nın Finike ilçesinde, kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.'nin (10) cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen soruşturmada anne ve üvey babanın tahliye edilmesiyle ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Gül, "Yargı süreci devam ediyor. Süreci yakından ve dikkatle takip ediyor, sürecin hassasiyetine uygun her türlü tedbiri alıyoruz. HSK da konu hakkında inceleme başlattı" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı: Çocuk istismarı karşısında hiçbir şekilde taviz, tehir ve ihmal söz konusu olamaz

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Antalya'nın Finike ilçesinde, kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.'nin (10) cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili açıklama yaptı. Erbaş, "Çocuk istismarı karşısında hiçbir şekilde taviz, tehir ve ihmal söz konusu olamaz" dedi.

Siyah uçağın gizemini açıkladı: Türkiye’yi zor durumda bırakabilir

Gazeteci-yazar Uğur Dündar, Sezgin Baran Korkmaz’a ait siyah uçakla ABD’nin en çok aradığı 10 kişi arasında yer alan Tareck Al Aissami'nin Türkiye'ye geldiğini, Çorum'da bir altın rafinerisinde incelemelerde bulunduğunu, ABD'de kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan kişilerin de Aissami'ye finansörlük yaptığını açıkladı. Dündar, "Hem kara para aklama hem de uyuşturucu trafiğine yardım suçu var. Türkiye Cumhuriyeti’ni de maalesef zor durumda bırakabilir" dedi.

İçişleri Bakanlığı: İhraç edilen 2 bin 164 kişi hakkında göreve iade kararı 

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, FETÖ nedeniyle görevinden ihraç edilenlerin iadeleriyle ilgili "Bakanlığımız bünyesinde 39 bin 597 kişi kamu görevinden çıkarılmış olup bunlardan 39 bin 85'i OHAL Komisyonu'na itirazda bulunmuştur. Şu ana kadar bu başvuruların 38 bin 93'ü neticelendirilmiş, 35 bin 929'u hakkında ret, 2 bin 164'ü hakkında kamu görevine iade kararı verilmiştir" dedi.

MKEK önünde ‘özelleştirmeye hayır’ eylemi: İş güvencemizin elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz

KESK-Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM), Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Genel Müdürlüğü önünde düzenlediği basın açıklamasında binlerce çalışanın iş güvencesinin ortadan kalkacağı gerekçesiyle MKEK'in anonim şirkete dönüştürülmesine karşı çıktı.

Muharrem İnce: Muğla’yı mafyadan kurtaracağız

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Muğla'da yaptığı açıklamada "Son günlerdeki haberler Çökertme ile ilgili değil, çökmeyle ilgili. Otele, marinaya, mafyanın çökmesi gibi. Birinci sözüm Muğla'yı mafyadan kurtaracağız. Muğla çökmeyle değil, Çökertme'yle anılacak" dedi.

Liman eyleminde gerginlik

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Kıyıkıylacık köyünde tarihi İasos kenti koyu içerisine 2. maden yükleme limanı yapılması için yapımcı firma, çevre il müdürlüğü yetkilileri ile ÇED toplantısı düzenlemek istedi. Muğla ve illerinden gelen yaklaşık bin kişi ellerinde düdük, tencere, davul ve pankartlarla toplantının yapılacağı alana gelerek yoğun protesto gösterisinde bulundu. Yaklaşık iki saat sürekli "Liman İstemiyoruz" sloganları atan kalabalık grubun karşısında jandarma ve çevik kuvvet ekibi bulundu.

Ambargo nedeniyle nakliyeciler iki haftadır sınır kapısında bekliyor

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Kazakistan sınırında yaşanan sorunlar nedeniyle Türklere ait nakliye TIR’larının iki haftadır Hopa’daki Sarp Sınır Kapısında beklediğini belirtti. Yalım, “Kazakistan'ın ülkemize uyguladığı ambargo nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 2 haftadan fazla süredir sırtında 250 bin dolarlık yükle Sarp Sınır Kapısında geçiş belgesi bekliyor. Biz bu kadar aciz miyiz?” diye sordu.

Paralı olunca poşet kullanımı düştü! Bakan Kurum son rakamları açıkladı

2019 yılında başlayan paralı poşet uygulamasında Bakan Kurum son rakamları açıkladı. Poşet kullanımının azaldığını söyleyen Kurum, “Plastik poşet kullanımını yüzde 75 azalttık" dedi.

AKP ve MHP’nin RTÜK üyeleri belli oldu

TBMM Genel Kurulu’nda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu için üye seçimi yapıldı. Buna göre Mehmet Daniş, Orhan Karadaş ve Deniz Gücer, RTÜK'ün üyeleri oldu.

THK uçakları 3 yıldır yatıyor, ormanlar yanıyor, Bakan cevap vermiyor

Türkiye'nin en güzel ormanları alev alev yanarken THK'nın elinde bulunan uçaklar hangarda tutuluyor. Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 3 yıldır tam bu konuda milletvekillerinin yönelttiği 14 soru önergesine rağmen neden THK'nın uçaklarını kullanmadığını açıklamadı.

Valilikten Sedat Peker’e koruma yanıtı

İstanbul Valiliği, Sedat Peker'in gündeme getirdiği Cihan Ekşioğlu'na koruma ekibi verildiği iddiasına yanıt verdi. Valilik, Cihan Ekşioğlu'na koruma verildiğini ancak ekip verilmediğini, koruma kararının da 2019'da kaldırıldığını açıkladı.

Ekrem İmamoğlu davasında karar

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski Ordu Valisi Seddar Yavuz’a hakaret ettiği gerekçesiyle, faizi hariç 20 bin TL tazminat ödeyecek.

Kılıçdaroğlu: Bahçeli’ye bir iyi bir de kötü haberim var

Katarlı öğrencilere sınavsız tıp polemiği sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Üniversite sınavı kaldırılmalı" diyen MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi: Sayın Bahçeli'ye bir iyi bir de kötü haberim var. Güzel haber; üniversite sınavı kaldırıldı. Kötü haber; bizim çocuklarımız için değil.

Kılıçdaroğlu'ndan 'söke söke' çıkışı

Kılıçdaroğlu, söz konusu görüntüleri, ''İstanbul’u pis ilişkilere kurban etmeyeceğiz; bu kirli zihniyetin İstanbul’u yok etmesine ortak olanlar kendisini unutsun. İstanbulumuz, denizlerimiz bizim, hepimizin!'' notuyla paylaştı. 

Doğu Perinçek'ten Erdoğan'ı çok kızdıracak 'Kanal İstanbul' açıklaması

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Kanal İstanbul projesine ilişkin Erdoğan'ı kızdıracak açıklamalarda bulundu. Perinçek, "Perinçek, "Bu proje İstanbul için bir cinayet. Bizim Vatan Partisi olarak hedefimiz de İstanbul’u 5 milyonluk bir kültür, finans kentine çevirmek. Bizim sanayiyi İstanbul’dan yavaş yavaş Anadolu’ya kıraç arazilere taşımamız lazım. Samsun’dan Ceyhan’a bir boru hattı çektiğimiz zaman hiçbir şekilde boğazların kullanılmasına gerek yok. Zaten boğazların trafiği düşüyor. İstanbul Kanalı’nın mantıklı bir tarafı yok" ifadelerini kullandı. 

Peker'in iddiaları ile gündeme gelen Mansimov davasında yeni gelişme!

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları ile gündeme gelen Mübariz Mansimov'un yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı. Avukatları, Mansimov'a verilen ev hapsi cezasının kaldırıldığını açıkladı.

Seferhisar'daki talan projelerine yargı 'dur' dedi

İzmir'in Seferihisar İlçesi'ne bağlık kırsal Orhanlı Mahallesi'nde açılmak istenen jeotermal kuyular, jeotermal enerji santrali (JES), güneş enerji santrali (GES) ve rüzgar enerji santrali (RES) projelerine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Bir aydır Marmara’yı araştırıyordu… İlk sonuçlar geldi

Marmara Denizi'nde müsilajla ilgili ODTÜ'nün araştırma gemisi Bilim-2'de çalışmalarını sürdüren ekipten Doç. Dr. Mustafa Yücel, "En önemli bulgu, müsilaj ilk 30 metreye sıkışmış durumda. Üremesinin, büyümesinin biraz durduğunu görüyoruz. Biz açıkçası yaz içerisinde daha duracağını öngörüyoruz" diye konuştu. 

Mahkeme, FSRU Limanı 1. ÇED olumlu raporunu iptal etti

Edirne'de Saros Körfezi'ne yapılmakta olan FSRU Limanı'nın 1. ÇED olumlu raporu kararını Edirne İdare Mahkemesi iptal etti. Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz, "3 yıllık mücadelemizde Saros Gönüllüleri ve Keşan Kent Konseyi olarak hukukun üstünlüğüne inancımız ve büyük Saros dayanışmasının sonucu ÇED oyununu bozduk" dedi.

Güne başlarken ekonomi ve piyasaların gündemi

Haziran ayının ve yılın ilk yarısının son gününde yoğun bir veri akışı piyasaları bekliyor. Yurt içinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak dış ticaret ve Hizmet Üretici Fiyatları Endeksi, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak borç stoku verileri öne çıkıyor.
Yurt dışında ise İngiltere büyüme, Almanya istihdam, ABD ADP özel sektör istihdamı, bekleyen konut satışları verileri izlenecek.

Döviz: Hafta başından bu yana 8,70 civarında hareketlerini sürdüren dolar/TL, veri ajandasının yoğun olduğu hafta ortasına sakin bir başlangıç yaptı. Dolar/TL, dün gün boyu olduğu gibi bu sabah da 8,72-8,73 düzeyinde değerleniyor. Euro/TL ise 10,40'ın hemen üzerinde el değiştiriyor.

Piyasalar: Küresel hisse senedi piyasası Haziran ayını tarihi zirvelerin yakınlarında kapatmaya hazırlanırken Asya borsaları ABD'de tüketici güvenindeki artıştan destek bularak yeni tarihi zirveye çıkan Nasdaq endeksini izleyerek primli seyretti. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi bugün yüzde 0.33 yükselmiş olsa da ayın tamamını hafif kayıpla bitirmeye hazırlanıyor. Çin lokomotif hisseleri yüzde 0,1; Avustralya borsası yüzde 0,6; Güney Kore'nin KOSPI endeksi yüzde 0,4 yükselirken Japonya'nın Nikkei endeksi yatay.

Petrol fiyatları, ABD ham petrol stoklarının geçen hafta düşüş kaydetmesi ve COVID-19 vakalarının artması sonucu bazı ülkelerde seyahat kısıtlamaları endişelerinin etkisiyle önceki günkü kazanımlarını artırdı. Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,4 artışla 75 doların hemen üzerinde.

Altın fiyatları, iki aydan uzun sürenin en düşük seviyesine yakın seyrediyor ve Kasım 2016'dan bu yana aylık bazda en büyük düşüşü kaydetmeye hazırlanıyor. Yatırımcılar Fed'in para politikası yaklaşımına yönelik netlik için ABD tarım dışı istihdam verisini bekliyorlar. Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün 1.749 dolar ile 15 Nisan'dan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra bugün yüzde 0,1 düşüşle 1.763 dolarda seyretti.

GÜNÜN AJANDASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak (12.00).

TÜİK, Mayıs ayına ilişkin dış ticaret final rakamlarını açıklayacak. Gümrük verileriyle dış ticaret açığı Mayıs'ta 4,15 milyar dolar olarak açıklanmıştı (10.00).

TÜİK'in açıklayacağı diğer veriler Hizmet Üretici Fiyatları Endeksi ve katı yakıtlar olacak (10.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ilk çeyrek dönemi için brüt ve net dış borç stoku verilerini yayımlayacak (12.00). 2020 yılı son çeyreğinde brüt dış borç stoku 450,0 milyar dolar, net dış borç stoku 268,9 milyar dolar olmuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, TOBB Müşterek Konsey Toplantısı'na katılacak (15.00).

Avrupa'da günün ilk saatlerinde İngiltere final GSYH verileri, Almanya istihdam (09.00), Fransa tüketici ve üretici fiyatları (09.45) verileri takip edilecek.

ABD'de MBA mortgage verileri (14.00), ADP özel sektör istihdamı (15.15), Chicago PMI (16.45), bekleyen konut satışları (17.00), DoE petrol stok verileri (17.30) takip edilecek.

15. ASEAN Savunma Bakanları Toplantısı video konferans yoluyla 2 gün gerçekleştirilecek.Toplantı 2 gün sürecek.

Fransızlar THY’yi övdü

Fransızca yayın yapan Air Journal haber sitesi Türk Hava Yolları (THY) için "Havacılık sektörü 2020 yılında sert bir darbe almasına ve bugüne kadarki en ağır kayıplarına maruz kalmasına rağmen, Türk Hava Yolları diğer havayollarına kıyasla iyi bir iş performansı ile öne çıktı"  diye yazdı.

MKE, Tank Palet’le aynı kaderi mi paylaşacak?

KİT statüsündeki Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu, anonim şirkete dönüşecek. Muhalefet, bu kanunun satışın önünü açacağından endişeli.

Kamu bankalarından iki ayda 1,1 milyar TL’lik zarar: İki nedeni var

2020'nin Nisan-Mayıs döneminde 5,2 milyar TL net kâr açıklayan kamu mevduat bankaları, 2021'in aynı döneminde 1,1 milyar TL'lik net zarara imza attı. Prof. Dr. Şenol Babuşçu, zararın nedeni olarak, geçen yıl düşük faizle dağıtılan kredilere ve alınan yüklü Hazine tahvillerine işaret etti.

TMSF iki şirketi 325 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkardı

TMSF, Sürat Kargo ve Sürat Lojistik’i 325 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkardı.

TMSF’nin 325 milyon lira bedelle satışa çıkardığı Sürat Kargo ihalesini fiilen 13 iş günü içinde yapıp bitirmek istemesi “Adrese teslim ihale mi” sorusuna neden oldu.

EBRD, Türkiye için büyüme tahminini yüzde 5,5’e yükseltti

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye ekonomisi için bu yılki büyüme tahminini %5'ten %5.5'e yükseltti.

Meksika’da Merkez Bankası ve özel banka arasında kripto kavgası

Meksikalı finans yetkilileri, milyarder Pliego'nun kripto paraları bankacılıkta kabul etmeye hazırlandığı yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Ekonomik güven endeksi Haziran ayında yüzde 5,6 arttı

Ekonomik güven endeksi Haziran ayında yüzde 5,6 oranında artarak 97,8 değerine yükseldi. 

2 milyon 248 bin kişinin 101 milyar SGK borcu yapılandırıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, bugüne kadar 2 milyon 248 bin 894 kişinin toplam 101 milyar 7 milyon TL SGK borcunu yapılandırdığını açıkladı.

Fiyat İstikrarı Komitesi kuruldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda Fiyat İstikrarı Komitesi kuruldu. Fiyat istikrarının kalıcı olarak tesis edilmesi ve sürdürülmesini sağlamak amacıyla kurulan Komite'de, 5 bakanın yanı sıra Strateji ve Bütçe Başkanı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı yer alacak.

Ağır eleştirilere uğrayan TÜİK’in yapısı değişti

Açıkladığı enflasyon ve işsizlik istatistikleriyle siyasi iktidarın etkisi altında kalmakla suçlanan TÜİK'in yapısında değişiklik yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan yeni kararnamede, "Başkan bakana karşı sorumludur" ifadesi kaldırıldı. Bakan, TÜİK Konseyi'nden çıkarıldı.

Trump'ın avukatına Türkiye soruşturması!

ABD, Trump’ın avukatı Rudy Giuliani’ye Türkiye için usulsüz lobi faaliyeti yürütmek suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Kazakistan’da Türk işçilere saldırı

Kazakistan’da Türk işçiler ile Kazakistanlılar arasında çıkan kavgada en az 2 Türk işçi yaralandı.

İngiltere’den Türkiye açıklaması

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye, İngiltere'nin önemli bir müttefiki ve dostudur" dedi.

800 bin doz BioNTech-Pfizer aşısı imha edilebilir

İsrail'in, başka ülkelerden talep gelmemesi halinde elindeki son kullanma tarihi yaklaşan 800 bin yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısını imha etmek zorunda kalacağı bildirildi.

Kaçakçılıktan aranan Venezuelalı isim de SBK'nın uçağına binmiş!

Karakas’ta görev yapan eski diplomat İmdat Öner, ABD tarafından uyuşturucu kaçakçılığından aranan Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Tareck Al Aissami’nin Sezgin Baran Korkmaz’ın uçağıyla uçtuğunu iddia etti

Irak'tan ABD'ye saldırı yanıtı: 'İntikamın acısını tattıracağız'

Irak hükümeti, ABD'nin Irak-Suriye sınırındaki Haşdi Şabi milislerine yönelik saldırısına tepki gösterdi. Öte yandan "Irak Direniş Koordinasyonu" ABD'den intikam alınacağını açıkladı.

Kan donduran araştırma: Kız öğrencilerin yarısı istismara uğradı!

Yeni Zelanda'da bir okulda 700'den fazla kız öğrenciyle yapılan araştırmada yarısının cinsel tacize uğradığı ortaya çıktı.

Almanya’nın Afganistan’dan geri çekilmesi tamamlandı

Almanya, Afganistan’daki askeri birliklerinin geri çekilmesinin tamamlandığı bildirildi. Almanya Savunma Bakanı "Alman ordusu Afganistan’da başardıklarıyla gurur duyabilirler" ifadesini kullandı.

Karadeniz’de yeni kriz! Rusya görüntüleri yayınladı

Rusya Savunma Bakanlığı, Hollanda’ya ait Evertsen adlı firkateyne Karadeniz’de yaptığı müdahaleye ait görüntüleri yayınladı.

Yunanistan’dan göçmenlere karşı yeni yöntem

Yunanistan, Ege Denizi ile Meriç Nehri üzerinde zeplinler uçurarak sınırları gözetleyecek. Yerden 300 metre havada uçacak zeplinlerin uydu aracılığı ile karadaki birliklere 24 saat bilgi göndereceği belirtildi.

Kırgızistan’da sağlık çalışanlarına aşı zorunluluğu getirildi

Kırgızistan'da sağlık kurumlarında çalışan personele Covid-19'a karşı aşı yaptırma zorunluluğu getirildi.

G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı sona erdi

İtalya’nın Matera kentinde gerçekleştirilen G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı sona erdi. Toplantıda bakanlar, 2030 yılına kadar “açlığa son” hedefiyle uyumlu olarak herkes için yeterli beslenmeyi sağlamaya çağıran “Matera Deklarasyonu”nu kabul etti.

Yahudi yerleşimciler, Filistinlilere ait tarım arazisini ateşe verdi

Yahudi yerleşimciler, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Nablus kentine bağlı Burin köyünde Filistinlilere ait onlarca dönüm tarım arazisini ateşe verdi.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.