1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. THY'de 15 Mayıs'ta Grev Var

THY'de 15 Mayıs'ta Grev Var

Hava-İş Genel Merkez Yönetim Kurulu, THY ve bağlı işyerleri işletmesinin tüm işyerlerinde greve gidiyor.

A+A-

Hava-İş Genel Merkez Yönetim Kurulu, Türk Hava Yolları (THY) ve bağlı işyerleri işletmesinin tüm işyerlerinde 15 Mayıs Çarşamba günü grevin uygulamaya konulmasına karar verdi.

Hava-iş Genel Merkez Yönetim Kurulu bugün THY'de 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi uyuşmazlığı ile ilgili yaptığı toplantının ardından bir açıklama yaptı. Açıklamada THY'de uygulamaya konulacak grevin tarihi de açıklandı.
 
Sendika Yönetim Kurulu'nun aldığı kararda, THY ve bağlı işyerleri işletmesi ile yürütülen 24.Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlandığı belirtilirken, yasa uyarınca resmi arabulucu safhasına geçildiği, resmi arabulucu safhasında da işverenin, "İşletmede Örgütlülük ve Toplu İş Sözleşmesi istememesi" amacıyla hareket etmesi sebebiyle sonuca ulaşılamadığı ve Toplu İş Sözleşmesi'nin bağıtlanamadığı belirtildi.
 
THY'DEN CEVAP GECİKMEDİ
 
Kararın ardından THY yazalı açıklama yaparak greve karşılık lokavt kararı alınmayacağını kaydetti. THY tarafından yapılan açıklamada, "Türk Hava Yolları'nın büyüme sürecinin artarak devam ettiği bu dönemde alınan grev uygulama kararının ne Şirketimize ne de çalışanlarımıza herhangi bir yarar sağlamayacağı açıktır. Türk Hava Yolları alınan grev kararına karşılık lokavt kararı almayacaktır. Türk Hava Yolları'nın faaliyetleri aksamadan sürecektir." denildi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.