1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Tarık Akan Gaziantep'te

Tarık Akan Gaziantep'te

Ünlü sinema oyuncusu Tarık Akan, “Direndik Tarih Yazdık” adlı film için Gaziantep’e geldi.

A+A-

Gaziantepli oyuncu Süleyman Karakuş'un senaryosunu yazdığı “Gaziantep Direnişi” ile ilgili film için gelen ünlü oyuncu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ile biraraya geldi. Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’i makamlarında ziyaret eden Tarık Akan, Gaziantep Direnişinin gerçekçi ve Çanakkale Direnişi kadar önemli olduğunu, bu filmin hatasız çekilebilmesi için il mülki amirinin ve belediye başkanının destekleri olmadan projenin gerçekleşemeyeceğini, başarıya ulaşma şansının az olacağını söyledi. Tarık Akan, yaptığı görüşmelerde Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey projeye tam destek sözü verdi. İş adamları ve Gaziantep sevdalıları tıpkı direniş savaşındaki gibi birlikte tarihlerine sahip çıktılar. Yeni nesilin bilinçli yetişebilmesi için öncelikle geçmişini bilme, geçmişi anlayabilme ve geleceği yorumlayabilmesine bağlı olduğunu söyleyen Başkan Güzelbey, “Antep dünyada eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlığa imza atmıştır. Bağımsızlığı ve istiklali için işgalcisine direnen bu kentin memleket sevdası tüm Türkiye’ye örnek teşkil etti. Antep’te yakılan bu ateş o dönemde memlekette direnişinin maşelesini yaktı” dedi.

 
Ülkelerin dünya konjektöründe söz sahibi oluşu günümüzde bilimi, teknolojiyi, kültürü ve sanatı doğru algılaması, etkin kullanması ile mümkün olacağını vurgulayan Güzelbey, “Artık savaş söylemleri bitmiştir, geçmişte yaşanan acıların tekrarlanmaması bilinçli, donanımlı bir nesil yetiştirmekten geçiyor. Bu açıdan yeni nesilimizin geçmişte yaşanan sıkıntıları ve gösterilen kahramanlıkları bilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 
Süleyman Karakuş’un senaryosunu yazdığı film, Antep Savunması’nda memleketini işgalcisine karşı savunan bir avuç insanın haksızlığa ve zulme karşı tüm dünyaya seslenişini ifade ediyor. Ünlü oyuncu Tarık Akan'ı makamında ağırlayan Güzelbey, Gaziantep’in sahip olduğu tarihi ve kültürel potansiyel ile kentte son 9 yılda yaşanan değişimi içeren bir de sunum yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarından etkilendiğini belirten Akan, ileride film projesi içerisinde Başkan Güzelbey ile daha sık görüşeceklerini ifade etti.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.