1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Taksim'de İstiklal Marşı okuyanlara gözaltı!

Taksim'de İstiklal Marşı okuyanlara gözaltı!

Kırıkkale Üniversitesi'nde gerçekleşen 'Arapça İstiklal Marşı' skandalına tepki göstermek için Taksim Atatürk anıtı önünde İstiklal Marşı'nı okuyan Milliyetçi Demokratlar Derneği üyeleri polis tarafından gözaltına alındı.

A+A-

Kırıkkale Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'nın Arapça okunması sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı bulmuştu. Bu gelişmenin üzerine Milliyetçi Demokratlar Derneği ile bu derneğin davetine icabet eden Kızılelma Vakfı ve bazı dernek mensupları olduğu öğrenilen grubun Taksim Meydanı'nda Atatürk anıtı önünde İstiklal Marşı'nı okuduğu ve emniyet güçleri tarafından gözaltına alındıkları öğrenildi. Gözaltına alınan isimler arasında Milliyetçi Demokratlar Derneği Başkanı Murat Öner ile Kızılelma Vakfı Genel Sekreteri Arif Tevetoğlu'nun da bulunduğu belirtilirken, gözaltı nedeninin 'İzinsiz gösteri' olduğu ifade edildi.

img-20191224-wa0000.jpg

MURAT ÖNER'DEN ORTAKSES'E MESAJ
Polis tarafından gözaltına alınan Milliyetçi Demokratlar Derneği Başkanı Murat Öner, OrtakSes'e yaptığı açıklamada; "Taksim'deki basın açıklamamızı ve istiklal marşımızı okuduktan sonra Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile 6 arkadaşımızla birlikte Taksim Karakolu'na getirildik. İfade için bekliyoruz" dedi.

Taksim Karakolu'nda haklarında tutanak tutulan 6 kişilik grup, ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

img-20191223-wa0002.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.