1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. "Sol elinde bebek katili var, sağ elinde Gaffar Okkan'ın katilleri var"

"Sol elinde bebek katili var, sağ elinde Gaffar Okkan'ın katilleri var"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 28. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine yönelik mitinglerine Balıkesir’de devam etti.

A+A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 28. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine yönelik mitinglerine Balıkesir’de devam etti. Akşener, Balıkesir’de kendilerini karşılayan kalabalıkta vatandaşlara seslendi.

"BİR OYUNUZ KEMAL’E, BİR OYUNUZ MERAL’E"

Vatandaşlara geldikleri için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Akşener; "1 oyunuz Kemal’e, 1 oyunuz da Meral’e. Yani ben herhangi bir şeye aday değilim biliyorsunuz. İYİ Parti’ye bir oyunuz. Bir oyunuz Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olan Sayın Kılıçdaroğlu’na mührü çat diye basacaksınız. Daha sonra Millet İttifakı’nın içinde iki tane logo göreceksiniz. Elbette ben İYİ Parti’ye oylarınızı istiyorum." diye konuştu.

"HELAL OYLARINIZLA BAŞBAKAN OLMAK İSTİYORUM"

Kalabalıktan gelen; "Başbakan Meral" sloganlarına karşılık veren Akşener; "Başbakan olmayı Allah var çok istiyorum. Ama bedavadan olmaz, oylarınızla olur. İYİ Parti’yi birinci parti yaparsanız olur. Herhangi bir şahısla veya grupla ya da gruplarla pazarlık ederek yapabilecek bir tip değilim beni tanıyorsunuz. Helal oylarınızla elbette başbakan olmak istiyorum." dedi.

"YALAN SÖYLEMEYİ, İFTİRA ATMAYI MARİFET HÂLİNE GETİRMİŞ RECEP BEY."

14 Mayıs seçimlerinin tarihi bir seçim olduğunu vurgulayan Akşener; "Bir tarafta bir haftada 36 bin imza atmak zorunda olan, her şeyi iki dudağının arasına bağlamış tek adam sistemi. Diğer tarafta; demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, yargının bağımsızlığını, tarafsızlığını, demokrasiyi tam ve kâmil uygulamayı söz veren ve bunun arkasında duracak olan Millet İttifakı. Cumhurbaşkanlığında sayın Kılıçdaroğlu, parti olarak da İYİ Parti. Bir tarafta şu meydanlara çıkıp hiç utanmadan yalan söylemeyi, iftira atmayı marifet hâline getirmiş Recep Bey." diyerek 31 Mart seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; "terörist" söylemlerini hatırlattı.

"TERÖR ÖRGÜTLERİYLE SEN EL ELESİN!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine ve Millet İttifakı’na yönelik; "terörist" iddialarına ilişkin konuşan Akşener; ‘’Bu iftiraların anlamı ne biliyor musunuz? Tarzan zorda." diyerek iddiaların iftira ve yalandan ibaret olduğunun altını şu sözlerle çizdi:

"Yahu vallahi yani Oscar ödüllü bir tiyatro eseri, yalan eseri. Böyle bir şey olabilir mi?  Ya önce aynaya bak muhterem, önce aynaya bak. Senin sol elinde PKK var, sağ elinde Hizbullah var. Sol elinde bebek katili var, sağ elinde Gaffar Okkan’ın katilleri var. Terör örgütleriyle sen el elesin! Sen nasıl oluyor da böyle bir yalan söylüyorsun?"

"MANSUR BEY ÇALMADI, MANSUR BEY ÇALDIRMADI"

Balıkesir’in bir tarım şehri olduğunu söyleyen ve Mansur Yavaş’ın yaptığı hizmetlerle Ankara çiftçisine 4,5 milyar kazandırdığını anlatan Akşener; "Çünkü Mansur Bey çalmadı, Mansur Bey çaldırmadı. Mansur bey adam kayırmadı; akrabalarını, canlarını ciğerlerini korumadı. Ve bütün o geliri, milletin gelirini, milletin parasını; millete, Ankaralıya tekrar iade etti yani hizmet olarak götürdü." dedi.

"16 MİLYAR LİRA, ANKARA’YA HARCANMIŞ OLSAYDI ANKARA NE OLURDU?"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mansur Yavaş’ın hizmetleri karşılığında Melih Gökçek'i işaret ederek; "Dinozor meraklısı bir arkadaş var Ankara’da. Niye dinozora takık? Tam 801 milyar dolar yani 16 milyar lira para harcamışlar o dinozor parkına. Tam 16 milyar lirayı harcamışlar, 3 kişi almış o arada. O 3 kişiden başka kimlere gitti, onu bilmiyoruz. 16 milyar lira, Ankara’ya harcanmış olsaydı Ankara ne olurdu? Ankara’da, Balıkesir’de genç çocuklarımızın KYK borçları ödenseydi ne olurdu? Balıkesir’de, Ankara’da fabrikalar yapılsaydı ne olurdu? Balıkesir’de 50 bin insan kayıtlı işsiz. Utanın be utanın." diye konuştu.

"ABDULLAH ÖCALAN’LA AKRABA GİBİ OLAN SENSİN BE!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iddialarına ilişkin, Akşener; "Abdullah Öcalan’la akraba gibi olan sensin be. ‘Bizim Mehmet’ diyorsun. Ama biz bu yün yumaklarına takılmayacağız." diye konuştu.

"ÇİFTÇİNİN EKTİĞİ BÜTÜN ÜRÜNLERİN ÖNCELİKLE TABAN FİYATINI AÇIKLAYACAĞIZ."

14 Mayıs’ı işaret ederek konuşmasına devam eden Akşener, çiftçilere yönelik vaatlerini şu sözlerle açıkladı:

"Çiftçinin ektiği bütün ürünlerin öncelikle taban fiyatını açıklayacağız. Diyelim ki ondan üste çıktı, fiyat öyle belirlendi öyle satacaksınız veya düşük çıktı ama o düşük fiyatı da biz size sübvanse edeceğiz. Bütün kredilerinizi yeniden yapılandıracağız. Balıkesir’de hayvancılık can çekişiyor ama diyelim ki çoban tuttunuz. Çobanın Bağ-Kur ya da SSK primini devlet olarak biz ödeyeceğiz."

"MÜLAKATI KALDIRIP BU ÜÇKÂĞITLARA SON VERECEĞİZ!’’

Gençlere seslenerek vaatlerini açıklamaya devam eden Akşener; "82 puan alıyorsunuz sizi mülakatta eliyorlar. Buna karşılık 52 puanlık Ak Parti’nin bünyesinde ayısı, dayısı olanlar tayin oluyor. Mülakatı kaldırıp bu üçkâğıtlara son vereceğiz!"

"BİZ EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINI, ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKARACAĞIZ."

En düşük emekli maaşının 7.500 lira olmasıyla birlikte 7.500 liraya yakın maaş alan emeklilerinin hak kaybı yaşadığının altını çizen Akşener; "Bu emekli maaşlarının artmasının sebebi biziz. Ben 3 yıl boyunca esnaf gezdim ne gördüm biliyor musunuz? 1500 lira emekli maaşından 6500 liraya kadar SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı var. Biz en düşük emekli maaşını, asgari ücret seviyesine çıkaracağız doğrusu budur."

"HAVZA BAZLI TARIM YAPILACAK VE ALIM GARANTİSİYLE FİYAT GARANTİSİ VERİLECEK."

Köy okullarını yeniden açacaklarını söyleyen Akşener; "Köy okullarını açtığımız andan itibaren taşımalı eğitim bitecek. Öğretmen gidecek, veteriner gidecek, ziraat mühendisi gidecek o köye. Genç çocuklarımız tarım yapmak istiyorsa eğer 5 yıl boyunca bu gençlerin SSK ya da Bağ-Kur primlerini biz ödeyeceğiz. Havza bazlı tarım yapılacak ve alım garantisiyle fiyat garantisi verilecek." diyerek vaatlerini açıkladı.

"SURİYELİLER'İN TAMAMI 2 YIL İÇİNDE EVLERİNE GİDECEK"

Suriyeli sığınmacılara ilişkin Akşener; "Türkiye’yi bir hendek ülke yaptılar. Suriyeliler'in tamamı 2 yıl içinde evlerine gidecek, tamamı." diye konuştu.

"İYİ PARTİ BU ÜLKENİN SİGORTASIDIR"

İYİ Parti’nin kurulduğu günden beri tüm zorluklara direndiğini ifade eden Akşener; "Bunu yapmamış olsaydık uğun Millet İttifakı diye bir kavram olmazdı. Bugün; '13. Cumhurbaşkanı Sayın Kılıçdaroğlu' dediğimiz zaman bu büyük alkış kopmazdı. Bugün İstanbul ve Ankara belediyeleri bizde olmazdı. İYİ Parti bu ülkenin emniyet supabıdır, İYİ Parti bu ülkenin sigortasıdır. Onun için İYİ Parti bir şeyi değiştirmiş, her şeyi değiştirmiştir." diye konuştu.

"CENABIHAK BİZE BU HARAMZADELERİN, 14 MAYIS AKŞAMI BU ÜLKEDEN EMEKLİ OLMALARINI SAĞLAMAYI NASİP ETSİN."

Hz. Adem kıssasını anlatarak konuşmasına devam eden Akşener; "Şu anda Türkiye’de Hz. Adem kıssasının tersini yaşayan bir iktidar var. Harama el uzatan, kul hakkı yiyen, bu ülkenin ürettiği vergileri yandaşların cebine koyan, haramın dibine vurmuş, kul hakkının almanın dibine vurmuş bir iktidar var. İşte Cenabıhak bize bu haramzadelerin, bu kul hakkı yiyenlerin inşallah 14 Mayıs akşamı bu ülkeden emekli olmalarını sağlamayı nasip etsin."

"CEPTE OLANLARI ALDIK BİLİN. KAÇIRILMIŞ OLANLARI GETİRDİK BİLİN."

Kalabalıktan bir vatandaşla sohbet eden Akşener; "Ben Atatürk’ün hemşerisiyim. Bizim en büyük özelliğimiz kangal gibiyizdir. Ne yediririz ne yeriz kardeş. Ne çalarız ne çaldırırız. Ve bakın daha net bir şey söyleyeyim. Cepte olanları aldık bilin. Kaçırılmış olanları getirdik bilin. Ha şurada kursağa inmiş olanları da çıkarmış bilin. Onlar sizin." diye konuştu.

"POLİS BENİM CANIMDIR MERAK ETMEYİN."

Emekli bir başkomiserin haklarına ilişkin konuşan Akşener; "Bakanlığım benim kısa sürdü ama o dönemde %18’lik defaten maaşı bu kardeşiniz yaptı, bu ablanız yaptı bir daha da hiçbir şey yapılamadı. Polis benim canımdır merak etmeyin. 3600’ü söyleyen benim bu ülkede. Söyleye söyleye yaptırdık ama onu da yaptılar eksik yaptılar." sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.