1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Sayıştay'ın ortaya çıkardığı 'saklanan ihaleleri' İYİ Partili Erhan Usta Bakan'a sordu

Sayıştay'ın ortaya çıkardığı 'saklanan ihaleleri' İYİ Partili Erhan Usta Bakan'a sordu

Sayıştay, özel davetle Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen 9 dev ihalenin sonucunun kamuoyundan saklandığını ortaya çıkarmıştı. O ihalelerden biri de Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesiydi. Bedeli, 2 milyar 163 milyon Euro'ydu...

A+A-

Odatv’nin “Ankara-İzmir hattındaki sır” başlığıyla kaleme aldığı hızlı tren hattı ihalesinde yaşanan skandallar Meclis’e taşındı. 

Habere göre Sayıştay, özel davetle Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen 9 dev ihalenin sonucunun kamuoyundan saklandığını ortaya çıkarmıştı.

Saklanan ihalelerin toplam bedeli 93 milyar 895 milyon Türk lirasıydı. Ve o ihalelerden biri de Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesiydi... Bedeli de 2 milyar 163 milyon Euro... Yani Türk lirası karşılığı, 38 milyar 934 milyon lira. 

İhaleyi alan firmanın ismi ERG'ydi. 

Söz konusu ihaleleri İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sordu. 

Soru önergesinde Usta, "Açık ihale ile gerçekleştirilmesi gereken söz konusu ihalenin, Kamu İhale Kanununun 21/b maddesi formalrına göre yapılmasının gerekçeleri nelerdir" ifadelerine yer verdi. 

İşte o sorular:

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.