1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Reyhanlıdaki patlamanın faili ortaya çıktı

Reyhanlıdaki patlamanın faili ortaya çıktı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 51 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıların asıl faillerinden biri yakalandı. Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürü Murat Berk görevden alındı. Bu arada İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu'nun İzmir'e çıkan tayini saldırıların old

A+A-

 

Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, saldırılarda kullanılan iki minibüsü satın aldığı öne sürülen Mehmet G.'yi Hatay'da gözaltına aldığı ifade edildi. Bu gelişmenin ardından kameraların karşısına geçen Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, olayın asıl faillerinin yakalandığını açıkladı.Vali Lekesiz, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek, “12 kişiden 8’i adli makamlara sevk edildi, bu kişilerden 4’ü tutuklandı. Gözaltında olan 4 kişi daha var” dedi.Saldırının asıl faillerinden birinin dün gece yakalandığını açıklayan Lekesiz, şöyle konuştu:

SAMANDAĞ’A GİTTİLER AMA SURİYE’YE KAÇAMADILAR

“Dün gece saat 23.40 olayın aslı faillerinden olan M.G. yakalanmıştır. 4 kişi, Suriye’ye geçmek üzere Samandağ’a geçmiş, kaçmayı başaramayarak birkaç gün arazide saklanmıştır. Denizden ve karadan alınan güvenlik tedbirleri nedeniyle kaçmayı başaramadılar. Gözaltındaki M.G., D.Ö ve Y.B. ilimiz nüfusuna kayıtlıdır.”

2 KİŞİ ARANIYOR

Vatandaşlara çağrıda da bulunan Lekesiz, “Olayın asıl faillerinden olan iki kişi aranmaktadır. Başka arananlar da var. Vatandaşlar, şüpheli şahıslar ile ilgili olarak güvenlik birimlerimize bilgi verilmelidir. Vatandaşlarımız sakin olsunlar, dedikodulara bakmasınlar” dedi.Zanlılarla ilgili net bilgiler olduğunu dile getiren Celalettin Lekesiz, “Elimizde net ve somut bilgiler var. Neyi, nereden aldıkları, nerede sakladıkları açık ve nettir” ifadelerini kullandı.

GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA SURİYE VATANDAŞI YOK

Vali Lekesiz, bir soru üzerine, gözaltına alınanlar arasında Suriye vatandaşı olmadığını da dile getirdi.

REYHANLI İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Reyhanlı'daki saldırıların ardından İlçe Emniyet Müdürü Murat Berk görevden alındı.Yerine Duygu Uzundurukan atandı.

İL JANDARMA KOMUTANI DA DEĞİŞİYOR

Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu’nun İzmir’e çıkan tayininin Reyhanlı saldırılarının olduğu zamana denk gelmesi, farklı yorumlara neden oldu.2 yıl önce Hatay’a atanan Albay Mustafa Başoğlu, İzmir Yeni Foça 7’nci Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı görevine atandı. Albay Başoğlu’nun atanmasının Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde meydana gelen patlamalarla ilgili olduğu yorumları yapılmasına karşın, Albay Başoğlu’nun atamasının normal tayin sürecinde olduğunu, Temmuz ayında Hatay İl Jandarma Komutanlığı görevini devrettikten sonra, İzmir’e gideceğini bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.