1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Reyhanlı İlçesi'nde meydana gelen patlamalarla Anneler Günü'nün zehir olduğunu söyledi.

Reyhanlı İlçesi'nde meydana gelen patlamalarla Anneler Günü'nün zehir olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde meydana gelen patlamalarla Anneler Günü'nün zehir olduğunu söyledi.

A+A-

 

Yaşar Holding tarafından Şanlıurfa 2'nci Organize sanayi Bölgesi'nde, 100 milyon lira maliyetle 100 bin metre kare alan üzerine kurulacak olan yıllık 180 milyon litre süt işleme kapasiteli Pınar Süt Tesisleri için öğle saatlerinde temel atma töreni düzenlendi. 250 kişinin istihdam edileceği tesisin temel atma törenine; Şanlıurfa Millitvekili olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Bilim ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti milletvekilleri Abdülkadir Aksu, Seyit Eyyüpoğlu, Halil Özcan, Abdülkerim Gök, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, 40 yıldır ülke ekonomisine katkı sağladıklarını ve Şanlıurfa'da kurdukları tesis ile bu görevlerini sürdüreceklerini ifade etti.

BAKAN EKER: GÜNDE 500 TON SÜT

Törende konuşan Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, temeli atılan tesiste günlük 500 ton süt üretileceğini söyledi. Şanlıurfa'da daha önce tarıma dayalı besi bölgesinin temelini attıklarını hatırlatan Eker, "Bugün de günlük 500 ton süt kapasiteli bir tesisin temelini atıyoruz. Bereketli topraklar üzerinde tarım ve hayvancılık gelişiyor. Hükümet olarak bugüne kadar Şanlıurfa çiftçisine 4 milyar 100 milyon lira karşılıksız destek verdik. Şanlıurfa, verilen desteklerle hayvancılıkta özellikle büyük bir hamle yaptı. Şanlıurfa'da hayvan varlığı sayısı desteklerle yüzde 52 arttı" dedi.

BAKAN ÇELİK: ANNELER GÜNÜ'NÜ ZEHİR ETTİLER

Mehdi Eker'in ardından kürsüye çıkan alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise Reyhanlı'da dün meydana gelen patlamalar ile anneler gününün zehir olduğunu söyledi. Şanlıurfa'da, hem istihdam yaratacak tesisin temel atma töreni, hem de anneler günü nedeniyle mutlu bir gün geçirmeyi planladıklarını anlatan Bakan Çelik şöyle konuştu:

"Bugün, 2 açıdan mutlu bir günümüz olacaktı. Bunlardan biri anneler günüydü ama Reyhanlı'da ki olay anneler günümüzü zehir etti. İkincisi Şanlıurfa, yatırıma ve istihdama hasret. Şanlıurfa'da güzel şeyler oluyor. Bugün de o güzelliklerden biri yaşanırken, Reyhanlı'daki olay bizi hüzne boğdu. Türkiye'nin başından sorunları bazı güçler eksik etmedi. Milletimiz birlikten yana ve biz bu kronik sorunları çözme kararındayız. Son dönemde yaşadıklarımız da bu milletin birliğine zarar veremedi. Ülkemizin her alanda nasıl geliştiğini, ekonomik verilerle öğrenebilirsiniz. Bakanlığımla ilgili verilere baktığımızda 5 milyonun üzerinde istihdam gerçekleştirdik. Batıdan bakan kardeşlerimiz, buraları görmedikleri sürece yanlış yatırım yaparlar. Tüm yatırımcıları, buraları görmelerini ziyaret etmelerini istiyorum. Buralarda güven ve huzur var. Gerçekten insanlarımız hayat dolu, barıştan ve huzurdan yana. Şanlıurfa'da; Türk, Kürt, Arap bir arada yaşıyor ve huzur var. Yatırım için her türlü imkan var. Yatırımcıların, bu güzel coğrafyada çok rahat bir şekilde yatırım yapmaları için önlerinde engel yok. Gelecekten kimse endişeli olmasın. Hükümet olarak çok büyük başarılar gerçekleştirdik."

BAKAN ERGÜN: SU KAYNAKLARIMIZI İYİ KULLANACAĞIZ

Törende son olarak konuşan Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün ise dünyada insanların elde ettikleri enerjiyi güvence altına almak istediğini ifade etti. Türkiye'nin de sahip olduğu su kaynaklarını iyi kullanması gerektiğini vurgulayan Bakan Ergün, "Bizler suyu biliyorduk ama sulamayı bilmiyorduk. Harran ovasına su götürdük, ama sulamak yerine Harran'ın bazı bölgelerini suya boğduk. Biz suyla yaşatacağımız toprakları suyla boğduk ve öldürdük. Ama şimdi su kaynaklarımızı çok daha iyi kullanıyoruz. Bu topraklarda gıda için her türlü imkan var. Bu topraklarımızı kendi gıda güvenliğimiz için buraları değerlendirmek zorundayız. Gıda dediğimiz zaman bunu teknoloji ve sanayi ile buluşturmamız lazım. Konumuz şimdi süt. Süte su katsak, doğru olmaz ve sütü değersiz hale getirmiş oluruz. Süte, teknoloji katarsak süt daha değerli olur" diye konuştu.

Yağan yağmur nedeniyle protokolün ıslandığı törende; yapılan konuşmaların ardından bakanlar ve beraberindekiler tesisin temelini attı, katkı sunanlara plaket verdi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.