1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. PKK'nın içindeki İran, Irak ve Suriyeli militanları ne yapacaksınız'

PKK'nın içindeki İran, Irak ve Suriyeli militanları ne yapacaksınız'

MHP'li Halaçoğlu, "PKK'nın içindeki İran, Irak ve Suriyeli militanları ne yapacaksınız" diye sordu.

A+A-

MHP Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu, PKK'lıların yüzde 57’sinin Türkiye Cumhuriyeti, yüzde 47’sinin ise İran, Irak ve Suriye uyruklu olduğunu öne sürerek, hükümete "Açılım sürecinde Türkiyeli olmayan militanlara nasıl silah bıraktıracaksınız?" diye sordu. Halaçoğlu, PKK içinde Ermenileri'n de bulunduğunu belirtti.

MHP İl merkezinde, basın toplantısı yahan Halaçoğlu, bu süreçte neler yapıldığına dair kimsenin farkına varmadığını, hiç kimsenin "Gençler ölmesin, anneler ağlamasın" sihirli sözcüklerinin arkasına kimsenin sığınmamasını istedi. Kapalı kapılar ardında neler olduğunu milletvekilleri olarak kendilerinin bile bilemediklerini, gazete haberlerine bakarak değerlendirme yaptıklarını anlatan Halaçoğlu, şöyle dedi:

"Bu silahlar nasıl bırakılacak, barış nasıl sağlanacak?' Bu konuda endişeliyiz. Türkiye topraklarında 1200 PKK militanı var. Hükümet onların istediğini yapmazsa, yeniden Türkiye’ye dönerler mi bilinmiyor. Kandil’de bulunan 10 bin militanın bu süreçte güçlenebileceğini söyleyen bir Abdullah Öcalan var. Buna karşın Öcalan’ın Kandil’e sözünü geçiremediği bildiriliyor. PKK, sadece Kürtleri temsil etmiyor. PKK militanlarının içinde sadece Kürtler yok. 2007 yılında söylemiştim, eleştiriler gelmişti. İçinde maalesef, birçok Ermeni, TİKKO , DHKP-C militanları da var. Avrupa, Amerika, İsrail’in PKK’ya olan düşünceleri , süreci karmaşık hale getiriyor."

Anayasadan Türk kelimesinin kaldırılmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini ifade eden MHP'li Yusuf Halaçoğlu, 1924 Anayasası'nda ifadesini bulduğu gibi; 'Bu ülkede yaşayan herkese Türk denilir' şeklindeki vatandaşlık tanımı yapmasını isterken, şöyle devam etti:

"Yoksa toplum kaynaşmaz ve ortak paydamız olmaz. Anayasadan, 'Türk' kelimesinin kalkmasını kabul etmeyiz. Büyükşehir Belediye Yasası da bölünmelere yol açmaktadır. Örneğin Büyükşehir belediye başkanın hinterlantta söz sahibi olduğu Diyarbakır’da köy korucuları ve ailelerini ne yapacaksınız ? Zira, köy, belde, ilçeler Büyükşehir’e bağlanacak. Devlet yönetimi oyuncak değil. Maalesef, açılım konusunda endişeliyiz. Bu iş araç saçına dönecek. Hele hele valileri devletin ataması yerine, seçimle gelmesi halinde büyük sorunlar yaşanacak. Batı'da Doğu ve Güneydoğulu vatandaşların geldikleri yere gönderilmesi gibi konular gündeme gelecek. Milliyetçilik, ırkçılık değildir. 18 imparatorluk kurmuş bu millet ırkçılık yapmamıştır. Milliyetçilik ülkeyi kucaklamak demektir."

Anketlerde AKP’ye oy verenlerin yüzde 51’nin, halkın yüzde 56-67'inin açılım sürecini desteklemediklerini öne süren MHP Kayseri milletvekili Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu, "Bu ülke kolay kazanılmadı. Ama, kolay kaybedilir. Türkiye Cumhuriyeti'nin, Anadolu Medeniyetler Müzesi'nde yer almaması için birbirimize ve ülkemize sahip çıkıp, kenetlenmeliyiz" diye ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.