1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. PKK Bayraklarına Yasak 20 yıl sonra sona erdi

PKK Bayraklarına Yasak 20 yıl sonra sona erdi

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde 20 yıldır güvenlik nedeniyle çıkılamayan Han Yaylası'nda Çukurca Belediyesi tarafından festival düzenlendi.

A+A-

Çukurca'ya 30 kilometre uzaklıktaki Han Yaylası'nda Kürt düşünür Ahmedi Hani adına düzenlenen festivale, Çukurca Belediye Başkanı Hıdır Demiroğlu, BDP Hakkari il Başkanı Rahmi Kurt, BDP PM üyesi Sıddık Akış ile birlikte yaklaşık 2 bin kişi katıldı. 20 yıldır yasak olan yaylaya barış süreciyle birlikte ilk kez ayak basan yüzlerce kişi çadırlarını kurup, mangal keyfi yaptı.

FESTİVAL ALANINDA PKK VE ÖCALAN POSTERLERİ

Araçlarla çıkılan festival alanına Abdullah Öcalan ve PKK'yı simgeleyen renklerde flamalar asıldı. Festivalin açılışında konuşan Çukurca Belediye Başkanı Hıdır Demiroğlu, başlatılan süreçle birlikte dağlarda barış havasının estiğini söyledi. Barış ve kardeşliğin gelişmesi için böyle bir festival düzenlediklerini belirten Demiroğlu,"Bölgedeki çatışmalardan dolayı 20 yıldır bu yayla yasaklıydı. Güvenlik gerekçesiyle yasaklanan bu yayla ilk kez halka açıldı. Eğer bugün bu yaylada şenlik düzenliyorsak bu sayın Öcalan'ın sayesindedir. Eğer bu süreç başlatılmışsa sayın Öcalan sayesinde olmuştur. Yoksa bizler Kürt halkı olarak AKP'nin bu süreci başlattığına inanmıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından kadın erkek yüzlerce kişi Kürtçe müzik eşliğinde halay çekti. Festivale katılanlar Feki Teyran Kültür merkezi sanatçılarının konrseriyle coşkulu dakikalar yaşadı.

37134_75550_24062013210003_2.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.