1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. PAYLAŞMA KAVGASI BÜYÜYOR

PAYLAŞMA KAVGASI BÜYÜYOR

Hükümet ile cemaat arasında devam eden bölüşme, Milli Eğitimi ele geçirme noktasında kavgaya dönüştü. Fethullah Gülen, AKP yönetimine "Firavun" benzetmesi yaptı

A+A-

İKTİDARINFethullah Gülen cemaatiyle kurduğu ve bugüne kadar karşılıklı paslaşmalarla sorunsuz giden menfaat ortaklığı, AKP'nin PKK ortaklığının öne çıkmasıyla birlikte büyük ve derin krizler yaşamaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershanelerin kapatılması için hazırladığı tasarıyı Meclis'ten geçirmek istemesi üzerine hükümetle cemaat arasında yaşanan kriz, ağır suçlamaların ve hakarete varan açıklamaların yapıldığı, büyük bir kavgaya dönüştü.

HÜKÜMETİN ve cemaat yazarlarının karşılıklı atışmalarından sonra, gece yarısı alelacele bir açıklama yapan Fethullah Gülen "Firavun aleyhinizde ise doğru yolda yürüyorsunuz demektir" ifadelerini kullandı. Çok sert sözlerin yer aldığı ve 18 dakika süren açıklama bir internet sitesinden, "Ülkemizin geçirdiği değişik darbe dönemlerinde de benzer plan ve entrikalar görülmüştü; fakat onlar, dindarlara karşı husumetini açıkça ortaya koyan insanların eliyle olmuştu. Bu defa her fırsatta 'Kardeş'olduğunu söyleyen, aynı safta yer tutan ve hizmet erlerinin yüzüne gülen bazı kimseler tarafından bir kısım planların yapıldığı ve uygulamaya konulacağı yazılıp çiziliyor" sunumuyla duyuruldu.

 

Hükümet ile cemaat arasında bugüne kadar sorunsuz devam eden bölüşme, Milli Eğitim'i ele geçirme noktasında kavgaya dönüştü. Fethullah Gülen, AKP yönetimine "Firavun" benzetmesi yaptı.

İktidar partisinin Fethullah Gülen cemaatiyle kurduğu ve bugüne kadar karşılıklı paslaşmalarla sürdürülen menfaat ortaklığı, AKP'nin PKK ortaklığının öne çıkmasıyla birlikte büyük ve derin krizler yaşamaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershanelerin kapatılması için hazırladığı tasarıyı Meclis'ten geçirmek istemesi üzerine hükümetle cemaat arasında yaşanan kriz, ağır suçlamaların ve hakarete varan açıklamaların yapıldığı, büyük bir kavgaya dönüştü. Hükümetin ve cemaat yazarlarının karşılıklı atışmalarından sonra, gece yarısı alelacele bir açıklama yapan Fethullah Gülen "Firavun aleyhinizde ise doğru yolda yürüyorsunuz demektir" ifadelerini kullandı. Çok sert sözlerin yer aldığı ve 18 dakika süren açıklama bir internet sitesinden, "Ülkemizin geçirdiği değişik darbe dönemlerinde de benzer plan ve entrikalar görülmüştü; fakat onlar, dindarlara karşı husumetini açıkça ortaya koyan insanların eliyle olmuştu. Bu defa her fırsatta 'Kardeş'olduğunu söyleyen, aynı safta yer tutan ve hizmet erlerinin yüzüne gülen bazı kimseler tarafından bir kısım planların yapıldığı ve uygulamaya konulacağı yazılıp çiziliyor" sunumuyla duyuruldu.

KAVGA DAHA DA SERTLEŞTİ

AKP ile cemaat arasındaki Dershane kavgası büyüyürek devam ediyor. Zaman gazetesi manşetten "Eğitime darbe" haberini verdi ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershaneleri kapatmak için hazırladığı iddia edilen taslak metnini yayınladı.

Milli Eğitim Bakanlığı sert bir dille haberi yalanlarken Zaman gazetesi haberinin arkasında durmaya devam etti. Gazete daha sonra, "Böyle Bir Yasa Darbe Döneminde Bile Uygulanamadı" manşeti ile çıktı. Gazete Milli Eğitim Bakanlığı'nın yalanlamasına karşılık "İşte Taslakta Yok Denilen Maddeler" ara başlığıyla metne ait olduğu iddia edilen tüm maddeleri sıraladı.

Cemaat daha önce bazı yazarlarıyla "kıyıdan köşeden" hatırlattığı ve atıf yaptığı "darbe dönemi" söylemini bu kez doğrudan manşetine taşıdı. Bugüne kadar kısmen de olsa direkt bir çıkış yapmayan Zaman Gazetesi, açıkça manşetten "darbe döneminde bile böyle baskı görmedik" demiş oldu. Zaman haberinde diğer dershanelerden de görüş alarak hükümete "yalnız değiliz" mesajı vermeye çalıştı. Dershanecilikte aslan payına sahip olduğu bilinen cemaat, haberde sık sık Kenan Evren'in ismini kullandı.

MEB, TASLAĞI İNKAR EDEMEDİ MESNETSİZ İTHAMLARDA BULUNDU

Milli Eğitim Bakanlığı, Zaman'ın dershanelerin kapatılmasıyla ilgili yasa taslağı hazırlandığına ilişkin manşet haberini yalanlamadı. Bakanlık, haberin içine kamuoyunu yanlış yönlendirecek yalan unsurların monte edildiğini öne sürdü. Ancak haberde yayınlanan yasa taslağının metni, Bakanlık açıklamasının doğru olmadığını ortaya koydu.

 

GÜLEN'DEN GECE YARISI MUHTIRASI

AKP-cemaat arasında başlayan dershanelerin kapatılması ile ilgili karşılıklı atışmalardan sonra devreye Fethullah Gülen girdi. Hükümetin ve cemaat yazarlarının karşılıklı atışmalarından sonra gece yarısı alelacele bir açıklama yapan Gülen'in açıklamaları Herkul.org sitesinde yayınlandı.

18 dakikalık ses kaydında oldukça sert ifadeler kullanan Gülen hükümete verdi veriştirdi.

Gülen "Firavun aleyhinizde ise doğru yolda yürüyorsunuz demektir" ifadelerini kullandı.

Fethullah Gülen'in açıklamaları Herkul.org sitesinde şu ifadelerle sunuldu:

"Sevgili dostlar, Dershanelerin ve ücretsiz okuma salonlarının kapatılmasına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan bir kanun tasarısının gece Meclis'ten geçirileceğine yönelik haber yüreğimize hançer gibi saplandı.

Ülkemizin geçirdiği değişik darbe dönemlerinde de benzer plan ve entrikalar görülmüştü; fakat, onlar, dindarlara karşı husumetini açıkça ortaya koyan insanların eliyle olmuştu.

Bu defa her fırsatta " Kardeş " olduğunu söyleyen, aynı safta yer tutan ve hizmet erlerinin yüzüne gülen bazı kimseler tarafından bir kısım planların yapıldığı ve uygulamaya konulacağı yazılıp çiziliyor.

Biz, müminlerin bu kadar kötülük yapabileceklerine ve garazlara bina ettikleri icraatla milletin geleceğine kastedebileceklerine inanmak istemiyoruz. İnanmak istemiyor ve hala " Bu işte bir yanlışlık var! " diyoruz.

Bununla beraber suret-i hak perdesiyle işlenen bu haksızlık ve zulüm karşısında üzüntümüzü bastırmakta zorlanıyoruz.

Ne var ki her zamanki gibi muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi imdadımıza yetişiyor; istikamet yolunu gösteriyor.

Muhterem Hocamız kendileri de çok üzülmekle beraber haber duyulur duyulmaz " h‰cet namazı " çağrısı yaptı. Biz de " Allah'ın bitirdiğini kimse bitiremez ama h‰cet namazı kılmalı ki müminler münkirlerin dahi sakınacağı zulme girmesin. " diyerek duaya sarıldık. Duaya sarıldık zira, inanıyoruz ki hazımsızlık ateşini söndürecek ve basiret lütfedecek sadece Allah'tır; z‰lime de mazluma da bir ferec vesilesi h‰cet namazıdır. Meselenin makuliyet üzere bina edildiğini görseydik, akl" ve mantık" argümanlar sıralamanın faydalı olabileceğini düşünürdük; fakat, mevzu şey‰t"n-i ins ü cinnin tesv"li olunca, dua dua yakarmak ve " Allah kalbleri ıslah eylesin " demekten başka çare kalmıyor. Bu mülahazalarla h‰cet namazına devam etme ve dostlarımızı da buna yönlendirme kararı aldık.

Bu duygu ve düşüncelere uygun bir nağme hazırlamak üzereydik ki muhterem Hocamız 20 dakika kadar sohbet etti ve " Eğitime Darbe Planı " ile alakalı mütalaalarını anlattı.

Kıymetli Hocamızın yorumunu merak eden sizleri daha fazla intizar içinde bırakmamak için özetlemeyi bile beklemeden bu çok çarpıcı açıklamayı arz ediyoruz."

MHP'Lİ GÜNAL: DERSHANELERLE DEĞİL DERSLİK VE ÖĞRETMEN AÇIĞIYLA UĞRAŞIN!

Milli Eğitim Bakanlığı, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Yükseköğretim Kurulu'nun 2014 Yılı Bütçelerinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılan görüşmeleri esnasında söz alan MHP Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Günal; eğitimin siyaset üstü tutulması ve kayırma olmaması gerektiğini, Bakanlık bütçesinin eğitimdeki öncelikli ihtiyaç olan derslik ve öğretmen ihtiyacını tamamlamak yerine, dünyada benzeri olmayan FATİH Projesi'ne harcanmasını eleştirdi. Gündemde olan dershanelerin kapatılmasının çözüm olmadığını öncelikle eğitimin kalitesi artırılmasının gerektiğini söyleyen Günal yüksek öğrenimin YÖK'ün, Milli Eğitim, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ve Bilim, Sanayi Teknoloji Bakanlıklarının katılacağı üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde planlaması gerektiğini söyledi. Günal son olarak "Andımız ile ilgili önemli olan beyinlere, gönüllere işlenmesidir, AKP'nin örnek aldığı Amerika'da bile okunuyor. Andımızı kaldırdınız, siz bu gidişle İstiklal Marşı'nı da kaldırırsınız." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.