1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Nuhoğlu; Yasa ile belediyelerin gelirleri gasp ediliyor!

Nuhoğlu; Yasa ile belediyelerin gelirleri gasp ediliyor!

Coğrafi Bilgi Sistemleri Hakkında Kanun Teklifi'nin 4'üncü maddesi ile Belediye ecrimisil gelirinin gasp edildiğini belirterek, bu durumun mahallî seçimlerde kaybedilen büyükşehir belediyelerinden intikam alma düşüncesinin bir ürünü olduğunu ifade etti

A+A-

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu dün akşam TBMM’de görüşülen Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin 4'üncü maddesi ile Belediyelerinin ecrimisil gelirlerinin gasp edildiğini belirterek,  bu durumun mahallî seçimlerde kaybedilen büyükşehir belediyelerinden intikam alma düşüncesinin bir ürünü olduğu ifade etti.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi üzerine yapmış olduğu konuşmasında Nuhoğlu; Şehirlerin yaşanabilir ve sürdürülebilir olması için düzenli ve kontrollü yapılaşmanın sağlanması bir gereklilik olduğunu ifade etti. İlgili yasal düzenlemenin bu doğrultuda hazırlanmadığını belirterek Coğrafi veri altyapısı altında toplam 10 kanunda değişiklik yapılmak istendiğini belirten Hayrettin Nuhoğlu “Bu kanunların her biri ve her bir maddesi son derece önemlidir. Âdeta oldubittiyle geçiştirilecek bir durumla karşı karşıyayız ve bu kabul edilebilir durum değildir.” diyerek torba kanun uygulamasına karşı olduklarını bir kez daha dile getirdi.

ANAYASA MAHKEMESİNİN KARARLARINI HİÇE SAYMAKTIR

"Biz yaptık oldu" anlayışının ülkeye bir fayda getirmediğini ifade eden Nuhoğlu;  Geçmişte oldubittilerle hazırlanan kanunları hatırlatarak “Kısa zaman sonra yeniden değişiklik yapılması kaçınılmaz oluyor. İşte buna en güzel örnek Kamu İhale Kanunu'dur, 17 senede defalarca değiştirilmiştir. Böyle oldubittiler TBMM’nin güvenilirliğini de sarsmakta, itibarını düşürmektedir. Üstelik getirilen bu teklifin Anayasa'ya aykırılığı söz konusudur. Anayasa Mahkemesinin reddettiği bazı düzenlemeleri yeniden değişik kanunlar içine saklayarak Meclis gündemine getirmek gerçekten üzücü bir durumdur.” diyerek iktidarı Anayasa Mahkemesinin kararlarını hiçe saymakla suçladı.

İYİ PARTİ ÖNERİSİNE AKP VE MHP’DEN RED

Arsa Üretimi ve Değerlendirilmesi Hakkında Kanununda değişiklik yapılan teklifin 4’üncü maddesi ile Belediyelerinin ecrimisil gelirlerinin gasp edildiğini belirterek,  bu durumun mahallî seçimlerde kaybedilen büyükşehir belediyelerinden intikam alma düşüncesinin bir ürünü olduğu belirten Hayrettin Nuhoğlu, bu şekilde yerel yönetimlerin mali yapısının zayıflatıldığını ifade etti. İYİ Parti’nin Ecrimisil gelirlerinin yüzde 40’ı ilgili belediyelere, yüzde 30'u genel bütçeye, yüzde 30'unun da TOKİ’ye aktarılması şeklinde yapılmasını teklif eden önergesi, AKP ve MHP’nin oyları ile reddedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.