1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Nar bahçesinde hintkeneviri olur mu?

Nar bahçesinde hintkeneviri olur mu?

Muğla'daki Tepearası Köyü'ndeki bir bağ evine operasyon düzenleyen jandarma, amcasına ait arazinin 10 dönümlük kısmındaki nar ağaçlarının yanına hintkeneviri diktiği ileri sürülen adamı gözaltına aldı

A+A-

Muğla’nın Ortaca İlçesi’ne bağlı Tepearası Köyü’ndeki bir bağ evine operasyon düzenleyen jandarma, amcasına ait arazinin 10 dönümlük kısmındaki nar ağaçlarının yanına hintkeneviri diktiği ileri sürülen 26 yaşındaki Y.A.’yı gözaltına aldı. Operasyonda 25 bin kök hintkeneviri ele geçirilirken, Y.A.’nın ilk ifadesinde, esrarı kendisinin kullanacağını dile getirdiği öğrenildi.
Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, bir ihbar üzerine yaklaşık 2 ay önce çalışma başlattı. Ortaca İlçesi’ne bağlı Tepearası Köyü’ndeki bir araziye hintkeneviri dikildiğini belirleyen jandarma dün sabah saatlerinde E.A.’ya ait bağ evine operasyon düzenledi. Bağ evinin yanında bulunan 20 dönümlük arazinin nar ağacı bulunan 10 dönümlük kısmında inceleme yapan jandarma, toplam 25 bin hintkeneviri ele geçirdi.
Operasyon kapsamında bağ evinde yapılan aramalarda, dikime hazır 3 bin kök hintkeneviri fidanı, 1 kilogram hintkeneviri tohumu, bir ruhsatsız otomatik av tüfeği, 25 mermi ve hintkeneviri yetiştirmede kullanılan gübre de ele geçirildi. Hintkenevirini diktiği öne sürülen ve amcası E.A.’ya ait araziyi kullanan Y.A. da jandarma tarafından gözaltına alındı. Jandarma ekipleri, hintkenevirlerinin sökülmesi için belediye ekiplerinden yardım istedi. Yaklaşık 5 saat süren çalışmanın ardından toplanan hintkenevirlerine el konuldu. Jandarma karakoluna götürülen Y.A.’nın ilk ifadesinde, esrarı kendisinin kullanacağını dile getirdiği öğrenildi. Y.A., işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilirken İstanbul’da olduğu belirlenen amcası E.A.’nın ise daha sonra ifadesine başvurulacağı bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.