1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Moody's açıklamasıyla faiz geriledi

Moody's açıklamasıyla faiz geriledi

Moody's, Türkiye'nin kredi notunun pozitif görünümü izleyen 12-18 ayda artırılabileceği açıklamasıyla faizde düşüş hızlandı.

A+A-

 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, piyasa spekülasyonları üzerine yorum yapmayacağını ve Türkiye'nin kredi notunun pozitif görünümü izleyen 12-18 ayda artırılabileceğini söyledi.

Moody's 20 Haziran 2012'de Türkiye'nin kredi notunu bir kademe artırarak yatırım yapılabilir seviyenin bir kademe altı olan Ba1'e yükseltmiş, kredi notu görünümünü ise pozitif olarak açıklamıştı.

Moody's yetkililerinin geçtiğimiz haftalarda Türkiye'de bir dizi görüşmeler yapması Moody's'in kredi notunu artıracağı beklentilerini arttırdı ve piyasalarda bu beklenti fiyatlanmaya başladı.

Reuters'ın sorularını yazılı olarak yanıtlayan Moody's, "Gelecekteki kredi notu hareketleriyle ilgili spekülasyon yapamayız, mevcut (pozitif) görünüm gelecek 12-18 ay içinde kredi notunun olası yönünü gösteriyor" dedi.

Moody's'den gelen değerlendirmenin ardından tahvil piyasasında özellikle uzun vadeli tahvillerde alımlar güçlendi. 10 yıllık tahvil faizi 6,57 seviyesine gevşeyerek 10 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

 Gösterge tahvilin faizi ise 3 baz puan düşüşle 5,53 seviyesinde seyrediyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.