1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Mehmet Ali Abi'yi uğurluyoruz

Mehmet Ali Abi'yi uğurluyoruz

Önceki akşam kaybettiğimiz POSTA gazetesi başyazarı ve Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Birand için ilk tören yıllarca görev yaptığı Doğan TV Center'ın önünde yapıldı. Cenaze, namazın kılınacağı Teşvikiye Cam

A+A-

 

POSTA gazetesi başyazarı, Kanal D Haber Grup Başkanı ve Ana Haber anchormeni duayen gazeteci, sevgili Mehmet Ali Birand’ı bugün son yolculuğuna uğurluyoruz. İşine ve sevdiklerine olan tutkusunu, hayatı dolu dolu yaşamasını her zaman örnek aldığımız, Türkiye’nin en önemli gazetecilerini, televizyon habercilerini yetiştiren Mehmet Ali Birand, hepimizin arkadaşı, sevgi ve saygı duyduğu bir büyüğüydü. 

CENAZE NAMAZI TEŞVİKİYE CAMİİ'NDE KILINACAK
Mehmet Ali Birand için ilk tören, uzun yıllardır görev yaptığı Doğan TV Center’da yapıldı. Saat 12.00’de ise Teşvikiye Camii’nden öğle namazına müteakip törenle uğurlanacak. Birand’ın cenazesi Anadolu Hisarı’ndaki aile kabristanına defnedilecek.
Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yakınları ve çalışma arkadaşları usta haberciyi Doğan TV Center önünden uğurladı. 

OĞLU GÖZYAŞLARINA BOĞULDUOğlu Umur Birand, gözyaşları içinde kısa bir konuşma yaptı ama sözlerini tamamlayamadı. Umur Birand, babası için şunları söyledi: ''Babam çalışmayı çok severdi. Her sabah işe koşa koşa gelirdi. Onun hayatıydı bu. Keşke aramızda olsaydı da bunu görebilseydi. Herkesin ne kadar güzel çalıştığını burada anlatabilseydim. Babamı kaybettim…''

MESAİ ARKADAŞLARI VE SEVENLERİ ONU ANLATTICan Dündar:Bizim için baba yarısı. Hepimiz onun öğrencileriyiz. Bu kolay bir şey değil. Burada ki herkes onu tek tek yaşıyor. Bu büyük bir başarı.

Musa Çözen
28 yıldır birlikteydik. Ondan iyi bir televizyoncu, iyi bir adam nasıl olur onu öğrendim.

Kadir Topbaş (İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı):
Medyamızın ve milletimizin başı sağoldun çok fazla özelliklere sahip bir insandı. Belki bundan sonra daha iyi anaşılacak. Türkiye'nin bugünkü geldiği noktada  çok büyük emeği vardı. Kendisine rahmet diliyorum. Büyük bir kayıp'

Serdar Cebe:Ustamıza artık son görevimizi yerine getiriyoruz. Aslında bu son görevimiz de değil. Bundan sonra başlıyor bizim görevimiz. Ustamız şu an bizimle, hep de bizimle olacak. Yıllar önce Birand, CNNTürk mikrofonu devrildiğinde, NTV mikrofonunu kapıp canlı yayına çıkmıştı. Şimdi yine öyle bir gün yaşıyoruz. Her zaman birlikteyiz.

Ferit Aslan (Diyarbakır DHA muhabiri):Her şeyin ötesinde çok iyi bir insandı. Televizyon gazeteciliğini ondan öğrendim.Son yazısında Diyarbakır'daki törenleri yazmıştı. Yüz binlerin onu nasıl sevdiğini görseydi keşke. BDP Genel Başkanı, Birand'ın vefat ettiği haberini duyurduğunda, yüz binler müthiş bir üzüntü yaşadı. 20 dakika sonra ise bu haberin doğru olmadığını, Birand'ın hayatta olduğunu söyleyince müthiş bir alkış koptu. Gerçekten görülmeye değerdi. O bölge Birand'ı çok severdi. Sadece Güneydoğu değil, Kuzey Irak da öyle.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.