1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Medipol Hastanesi'nin kamu borcu TBMM gündeminde

Medipol Hastanesi'nin kamu borcu TBMM gündeminde

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da hissedarı olduğu Medipol Hastanesi’nin kamu bankalarına olan borcu, İYİ Partili Aydın Adnan Sezgin’in soru önergesiyle TBMM’ye taşındı.

A+A-

İYİ Partili Aydın Adnan Sezgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi sundu. Önergede Bakan Koca’nın 2009 yılında Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma (TESA) Vakfı tarafından kurulan İstanbul Medipol Üniversitesinin Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürüttüğü hatırlatılarak Medipol Hastanesi’nin hissedarı olduğu belirtildi.

TBMM’ye sunulan önergede şu sorular yer aldı:

- Medipol Hastanesi’nin hissedarı olan sayın bakan hisseleri hâlâ kendi üzerinde tutmakta mıdır? Tutmuyorsa bu hisselerin statüsü şu anda nedir?

- Medipol Hastanesi’nin şu anda üç devlet bankasına toplam 900 milyon dolar borcu olduğu ifade edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur? Değilse borç miktarı ne kadardır?

Medipol Hastanesi’nin kamu bankalarına olan borcuna herhangi bir yeniden yapılandırma uygulanmış mıdır?

- Sağlık sektöründe benzer sıkıntıları olan hangi kuruluşların kamu bankalarına olan borçları için yeniden yapılandırma uygulanmıştır?

- Çeşitli basın kuruluşlarında Medipol Üniversitesi ve Hastanesi’nin bazı cemaatlerle ilişki içinde olduğu iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur? 
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.