1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. MARDİN'DE TERÖR SORUNU VARDIR

MARDİN'DE TERÖR SORUNU VARDIR

Yerel seçim sürecini değerlendiren Mardin MHP İl Başkanı Mehmet Veysi Oğuz, bir dizi açıklamalarda bulundu.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Söğüt'te yaktığı seçim ateşi yurdun dört bir yanınına dağılmış olan Ülkü dolu tüm gönülleri sardı. 2014 Yerel Seçimleri için Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde de çalışmalar yoğunluk kazandı.

Yerel seçim sürecini değerlendiren Mardin MHP İl Başkanı Mehmet Veysi Oğuz, bir dizi açıklamalarda bulundu.

BÖLGEMİZDE TERÖR SORUNU VARDIR

Türkiye'nin diğer bütün illerinde olduğu gibi Mardin'de de yerel seçim çalışmalarına hız verdiklerini belirten Oğuz, geçtiğimiz günlerde kabul edilen ve adem-i merkeziyetçi bir yapıyı esas alan Büyükşehir Yasası'nın önümüzdeki süreçte Türkiye için büyük sıkıntılara yol açacağını ve milletimizi hayati kararların eşiğine sürükleyeceğini söyledi. Ana dilde savunma hakkına da değinen Oğuz, herkesin kendi ana dilini serbestçe konuşabilmesinden yana olduğunu; fakat, devlet organlarında ikinci bir dil kullanılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Hiçbir dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm Mardin halkını derin bir sevgi ve engin bir hoşgörü ile kucakladıklarını anlatan Oğuz, bölgemizde Kürt sorunu diye bir şey yoktur. Kürtlerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile sorunları yoktur. Bölgemizde terör sorunu vardır, terör saldırılarının ve terör örgütünün yaptığı baskı ve zulmün yarattığı maddi ve manevi tahribat vardır. Eğer AKP hükümeti Kürtlerin sorunlarını çözmek istiyorsa, ilk önce terör örgütünü tarih sahnesinden silmeli, daha sonra ise yıllardır bölge insanın ruh sağlığında meydana gelen hasarları tamir etmeli ve ekonomik sorunlarını çözmelidir, dedi.

 

GEREKİRSE KANDİL DAĞI'NIN ÖTESİNE GİDERİZ

Son olarak, Mardin'de üç hillali sancağın yıllardır şerefli bir şekilde dalgalandığını ve böyle olmaya da devam edeceğini ekleyen Oğuz, bin yıllık kardeşliği korumak, yaşatmak ve vatanımızın bütünlüğünü sağlamak için Genel Başkanımız'ın bir tek emriyle bırakın Sivas'ı gerekirse Kandil Dağı'nın ötesine gider, Barzani'nin boğazına yapışırız, diyerek Milliyetçi Hareket Partisi'ni Sivas'ın ötesinde yok sayan Başbakan Erdoğan'a da göndermede bulundu.

Mardin'li gençlerin Oğuz'a olan yakınlık ve güvenleri ile MHP'ye gösterdikleri yoğun ilgi gözlerden kaçmadı.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.