1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. Mahkeme "Aşı Yapılacak" dedi

Mahkeme "Aşı Yapılacak" dedi

İzmit'te babasının, "içerisinde güvenmediği maddelerin bulunması" nedeniyle aşılatmadığı çocuğa, mahkemenin verdiği sağlık tedbirleri alınması kararına uzmanlardan destek geldi.

A+A-

Sağlık Bakanlığı Aşı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kocaeli İl Müdürlüğünün, suç duyurusu üzerine mahkemece alınan "sağlık tedbiri uygulanması" kararını değerlendirdi. 

Türkiye'de, Avrupa ve ABD'deki kadar aşı karşıtlığı olmadığını dile getiren Ceyhan, ülkede yasal açıdan aşı zorunluluğu bulunmamakla birlikte ailelere, aşılanmayan çocuğun hem kendi hem de başkalarının sağlığı için risk olduğunun anlatılması gerektiğini söyledi.
 
"Aşılarda domuz ve maymun gibi hayvanların geni bulunduğu" iddialarına yanıt veren Ceyhan, "Üretimde hayvan hücre kültürleri kullanılabilir ancak aşı kullanılabilir hale gelmeden önce tek hücre dahi kalmaz. Aşılarda kesinlikle hayvansal kalıntılar yoktur. Aksi halde aşıların uygulandığı kişiler şiddetli alerjik reaksiyon nedeniyle hayatını kaybeder. Bu bakımdan herkesin içi rahat olsun" diye konuştu.
 
"Hiç kimsenin, bir başkasının, özellikle de kendi çocuğunun hayatını tehlikeye atamayacağının" yasal açıdan güvence altına alındığına işaret eden Ceyhan, bulaşıcı hastalıkların büyük bölümünün aşıyla önlenebildiğine dikkati çekti.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.