1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. Küçük Demir'in organları 3 bebeğe can verecek

Küçük Demir'in organları 3 bebeğe can verecek

Antalya'da Özdemir çiftinin 11 aylık çocukları Demir Özdemir üç kez beyin ameliyatının ardından beyin kanamasına bağlı beyin ölümü gerçekleşince organları bağışlandı. Küçük Demir'in organları 3 bebeğe can verecek

A+A-

Antalya'da ziraat mühendisi Nevin Özdemir ile tekstilci Celal Özdemir çiftinin 11 aylık çocukları Demir Özdemir üç kez beyin ameliyatının ardından beyin kanamasına bağlı beyin ölümü gerçekleşince organları bağışlandı. Zor karar aldıklarını belirten baba Celal Özdemir ise "Evimizin gülü soldu, başka evlerde başka güller solmasın, yavrumuzun organlarının başkalarına can olmasını istedik" dedi.

Beyin ölümü gerçekleşen Demir Özdemir’in böbrekleri Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından yapılacak testlerin ardından Kayseri’den hava ambulansı ile saat 19.00’da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne gelen 2 yaşındaki Neslihan Bozdoğan ve 3 yaşındaki İlker Tekdemir’e nakledilecek. Demir Özdemir’in karaciğerinin ise İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yatan, karaciğer nakli olmazsa yaşamını yitirecek durumda olduğu belirtilen 6 yaşındaki Sebahat Davulcu’ya nakledileceği belirtildi.

PERİTON DİYALİZE BAŞLANDI

Kayseri’de doğuştan böbrek yetmezliği ile mücadele eden 2 yaşındaki Neslihan Bozdoğan’ın her iki böbreği de iflas ettiği için yaklaşık 1 ay önce gerçekleştirilen ameliyat ile her iki böbreği de çıkartılarak periton diyalize başlandı. Şartlar ve yapılacak testlerin sonucu uygun görülürse Neslihan Bozdoğan, 11 aylık bebeğin böbreğiyle sağlığına kavuşacak. Doğuştan böbrek yetmezliği ile mücadele eden 2 yaşındaki Neslihan’ın yaşaması için büyük çaba harcayan anne Nimet Bozdoğan, doktorların verdiği ’böbrek bulundu’ haberi ile çok mutlu olduklarını, naklin gerçekleşmesi için dua ettiklerini söyledi.

Erciyes Üniversitesi Organ Nakli Bölümü’nden ambulansla alınan minik Neslihan, Kayseri Göğüs Hastalıkları Hastanesi helikopter pistinden annesinin kucağında bindiği hava ambulansı ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi hava ambulansı pistine getirildi. Daha sonra 112 ambulansı ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’ne annesinin kucağında getirilen Neslihan, yapılan testlerin ardından doktorlarından gelecek haberi bekliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.