1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. İYİ Parti'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz oldu

İYİ Parti'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz oldu

İYİ Parti'nin Ordu adayı eski AKP'li vekil ve belediye başkanı Enver Yılmaz oldu.

A+A-

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Rıdvan Yalçın, eski Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın, 31 Mart seçimlerinde İYİ Parti'nin Ordu adayı olduğunu açıkladı. Yılmaz, 2018'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını istemesiyle görevinden ayrılmıştı.

Yalçın, bir restoranda düzenlenen toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi. Yalçın, Yılmaz'ın, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde İYİ Parti'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı. Yalçın, "İlan etmekten şeref duyuyorum ki İYİ Parti'nin yerel seçimlerde Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı eski Ordu ve İstanbul milletvekili, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin kurucu belediye başkanı Sayın Enver Yılmaz olacak. Bizler, İYİ Parti ailesi olarak Enver Bey'i aday göstermekten onur duyuyoruz" diye konuştu.

Enver Yılmaz, 30 Mart 2014'te AK Parti'den Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilip, 4 yıl sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile istifa etmişti.

KURTULMUŞ PAYLAŞIMINI SİLMİŞTİ

Yılmaz, 13 Eylül 2018'de dönemin AKP Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili olan Numan Kurtulmuş ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapmıştı. Yılmaz, Kurtulmuş'un 8 yıl önce HAS Parti Genel Başkanı olduğu dönemde AKP'yi eleştirdiği videoyu şu notla paylaşmıştı:

- "'Aramızda gizli ve sinsi AKP'liler olabilir' demişti. Yıllar sonra haklı olduğu ortaya çıktı. Geldiği yere bakılırsa en gizli ve sinsi kendi çıktı. 'Edebinizi takının' diyerek partimize parmak sallayan, en ağır hakaretleri hiç çekinmeden sıralayan kişinin 8 yıl önceki sözleri. Demek ki ne oldum değil, ne olacağım demeli."

Yılmaz, 1 saat sonra bu paylaşımı sildi.

"SİYASİ HAYATIMA SON VERİYORUM" DEMİŞTİ

Erdoğan tarafından istifası istenen Yılmaz, 18 Eylül 2018'de de sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı mesaj ile istifasını duyurdu. Yılmaz, "Söylenecek o kadar söz var ki hepsini kalbimin derinliklerine atıyorum. Küllensin diye. 23 yıllık aktif siyasi hayatıma son veriyorum. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Ben hakkımı helal ediyorum, sizler de helal ediniz. Allaha emanet olunuz" demişti.

YAYLA ŞENLİKLERİNDE KAVGA 

Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı olan Numan Kurtulmuş'un da katıldığı Ordu'nun Aybastı ilçesinde 23 Temmuz 2017'de düzenlenen Perşembe Yaylası Şenlikleri'nde Enver Yılmaz'ın korumaları ve zabıta ekipleri, eski İl Emniyet Müdürü Suat Çelik'in protokol sırasına oturmasına izin vermemişti. Bunun üzerine Yılmaz ile Çelik'in korumaları arasında yumruk ve tekmelerin havada uçuştuğu kavga yaşanmıştı. Çelik, arbedenin ardından üç günlük darp ve istirahat raporu almıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.