1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. İYİ Partili Çömez'den süt üreticisine 'şartlı' desteğe tepki: Bir taraftan verdiği desteği öbür eliyle alıyor

İYİ Partili Çömez'den süt üreticisine 'şartlı' desteğe tepki: Bir taraftan verdiği desteği öbür eliyle alıyor

İYİ Parti vekili Turhan Çömez, süt üreticisine verilen desteğin bazı şartlara bağlandığını savunarak, "AKP, bir taraftan süt üreticisine verdiği desteği öbür eliyle almayı planlıyor." dedi.

A+A-

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl bir milyon süt ineğinin kesime gittiğinin tahmin edildiğini belirterek, buna paralel olarak süt üretiminde yüzde 10'luk bir azalmanın yaşandığını ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanlığının litre başına 50 kuruş çiğ süt destekleme primi vereceğine işaret eden Çömez, buna göre 6 ton süt üreten bir üreticiye 3 bin lira prim öngörüldüğünü belirtti.

Bunun ilk bakışta makul göründüğünü ancak bu primi alabilmek için üreticiden TARSİM sigortası yaptırması, süt birliklerine üye olması, tarım müdürlüklerine müracaat etmesinin istendiğini anlatan Çömez, tüm bunlar alt alta eklendiğinde hayvan başına 3 bin liradan daha yüksek bir maliyetin ortaya çıktığını savundu.

İYİ Partili Çömez, "AKP, süt üreticisine bir taraftan verdiği desteği öbür eliyle hayvan yetiştiricisinin cebinden almayı planlıyor. Bu son derece vahim bir hata. Hayvan yetiştiricisi zaten can çekişiyor, bu şekilde hayatına devam edemeyecek." dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.