1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. İYİ Parti’den AKP’ye yanıt

İYİ Parti’den AKP’ye yanıt

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in İYİ Parti lideri Meral Akşener'le ilgili açıklamasına yanıt geldi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, sosyal medya hesabından Çelik'e seslendi.

A+A-

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in, "Mehmetçik Gazze’ye" sloganlarına tepki göstermesi sonrası AKP’den açıklama geldi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Muhalefetteki bir siyasi parti genel başkanının, Türkiye’deki göçmen ve sığınmacılara seslenerek, ‘Sizin masrafınızı karşılayalım, gidin İsrailli öldürün’ gibi bir açıklaması son derece yanlış ve vahim bir açıklamadır. Siyaset yaşatmak için organizasyon yapar, hukuk dışı yollarla insanların öldürülmesi için organizasyon yapmaz.” dedi. Çelik, bu açıklamanın düzeltilmesi gerektiğini de söyledi.

İYİ PARTİ’DEN AKP’YE YANIT

Çelik’in bu açıklamasından sonra İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Çelik’e seslenen Zorlu şu ifadeleri kullandı;

"Bugün Ak Parti Sözcüsü sayın Ömer Çelik bir soru üzerine verdiği cevapta Genel Başkanımız sayın Meral Akşener'in grup konuşmasında yer alan bazı ifadelerini farklı ve gerçek dışı bir noktaya taşımıştır.

Sayın Çelik, öncelikle Genel Başkanımızın konuşmasını daha detaylı incelemenizi tavsiye ederiz. “Mehmetçik Gazze'ye” diye slogan atarak yürüyüş yapan topluluğun içinde savaştan kaçarak ülkemize sığınan Sığınmacılardan da katılanlar yok muydu?

"SİZ İÇİNİZE SİNDİREBİLİYOR MUSUNUZ?"

Ayrıca Kahraman Mehmetçiğimize Gazze yolu göstererek “gidip oraya savaşalım” diyenlerin, oturduğu yerden ve sosyal medya mecralarından ahkam kesmesini siz içinize sindirebiliyor musunuz?

Genel Başkanımızın ifadesinde kast edilen ise ülkemizi ve askerimizi bir uluslararası insani krizin içine çekmek isteyenlere yöneliktir. Madem birileri Türk askerini oraya gidip savaşmaya davet ediyor, “o halde buyursunlar kendileri gitsinler” diyerek onların gerçek yüzünü Milletimize göstermiştir.

Bilinmelidir ki kahraman Mehmetçiğimiz ne siyasi maceralara ne de siyasi iktidarın yanlış politikalarına asla ortak edilemez."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.