1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. İYİ Parti milletvekili Ümit Dikbayır'ın partiden kesin ihracı talep edildi

İYİ Parti milletvekili Ümit Dikbayır'ın partiden kesin ihracı talep edildi

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Sakarya milletvekili Ümit Dikbayır’ın İYİ Parti’den kesin ihracının talep edildiğini duyurdu. Zorlu Erdoğan'ın seçimlerdeki 50+1 sistemini değiştirmekle ilgili sözlerini de değerlendirdi.

A+A-

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti binasında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. 

Zorlu, Meral Akşener'in yakınlarının hesaplarını incelettiği iddia edilen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın tedbirli ve kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

NE OLMUŞTU?

 İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Genel Başkan Meral Akşener’in ailesinin hesaplarını incelettiği iddiasıyla gündeme gelmişti. Akşener, “Oğlunun banka hesaplarının gayri resmi kontrol edildiğini” öne sürerek, “Benim ve ailemin belediyelerde işi-gücü yok. İspat ederlerse politikayı bırakırım” açıklamasında bulunmuştu.

50+1 AÇIKLAMASI

Zorlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "50+1'in değişmesi isabetli olur" açıklamalarına ilişkin de konuştu.

Zorlu "Hukuki ve siyasi açıdan en somut şekilde ortaya koyan partiyiz. Genel başkanımız siyasi partilere net bir çağrıda bulundu; 'Gelin dedi hepimiz kendi başımıza seçimlere girelim' dedi. Türkiye bu kutuplaşmayla devam edemez" ifadelerini kullandı.

'GENEL BAŞKANIMIZ DETAYLARI ALİ YERLİKAYA'YA VERDİ'

Zorlu, Meral Akşener'in otelinde fuhuş yaptıran eski emniyet müdürleri hakkındaki açıklamasıyla ilgili bir soruya, "Genel Başkanımız uzun yıllardır politikada ve bu ülkede içişleri bakanlığı yaptı. Genel Başkanımızın görüşlerinin iyi takip edilmesini tavsiye ediyorum. Genel Başkanımız konuyla ilgili bilgi ve detayları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile paylaşmıştır. Bu konuyu sonuçlandırma konusundaki kararlılığı noktasında partimiz adına Sayın Yerlikaya'ya teşekkürlerimizi sunuyorum" diye yanıt verdi.

'SAMAST'LA İLGİLİ EK İDDİANAMEYİ TAKİP EDECEĞİZ'

Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın tahliye edilmesiyle ilgili de konuşan Zorlu, "Toplum vicdanını yaralayan böyle bir katliamın karşısında duruyoruz. O günlerde 18 yaşında olduğundan üst sınır olan 24 yılla cezalandırılmıştı. Şartlı salıverme olayı ülkemizde bir prosedür gibi işletiliyor. Toplum vicdanını böylesine yaralayan bir katliam karşısında komisyonun böyle bir yetkisi varsa bunu sonuna kadar kullanmasının daha yerinde olacağı kanaatindeyiz. Ek iddianameyi biz de takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

DİKBAYIR KESİN İHRAÇ İSTEMİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

"İstifa eden arkadaşlar esas alınarak İYİ Parti'ye haksız ifadelerle bir yön çizilmeye çalışıldığını görüyoruz" diyen Zorlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in hesaplarını incelettiği iddiasıyla gündeme gelen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın tedbirli ve kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.