1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. İYİ Parti Milletvekili istifa etti

İYİ Parti Milletvekili istifa etti

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Fatih Mehmet Şeker'in partisinden istifa etti.

A+A-

Şeker, partililerin olduğu belirtilen WhatsApp grubuna attığı mesajda “Cümleten Allahaısmarladık. Hoşçakalın” ifadelerini kullandığı ileri sürüldü.

Daha dün İYİ Parti’de olağanüstü kurultayın tamamlanmasının ardından tüm il başkanlarının yeniden yapılanma gerekçesiyle istifa etmeleri istenmişti. Şeker'in istifa iddiasının bu talebin ardından gelmesi dikkat çekti.

Fatih Mehmet Şeker, 12 Ağustos kongresinde Genel İdare Kurulu üyeliği ve Başkanlık Divanı'na dahil edilmemişti. Şeker'in "İYİ PARTİ KURUCULAR" isimli, partinin Kurucular Kurulu üyelerinin dahil olduğu whatsapp grubuna yazdığı son mesaj şöyle: "İyi Parti'nin kuruluşundan bugüne öyle veya böyle yol arkadaşlığı yaptığımız değerli dostlar. Evvela selam ve hörmetlerimi (hürmetlerimi) arz ederim. Kader hükmünü icra etti bize de kazaya rıza verip yola revan olmak düştü. Herkesin işi rast gelsin. Cümleten Allahaısmarladık. Hoş kalın, hoşça kalın... Hörmet (hürmet) ve mahabbetle (muhabbetle) cümle iyi günler üzerinize olsun..."

Doç. Dr. Fatih Mehmet Şeker, bu mesajın ardından Kurucular Kurulu üyelerinin yer aldığı gruptan ayrıldı. Parti kulislerinden edinilen bilgiye göre, Şeker'in bir kaç gün içinde genel merkeze istifa mektubunu sunacağı ve bağımsız milletvekili olarak yoluna devam edeceği öğrenildi.

Şeker, Meral Akşener'in önsözünü yazdığı "İyi Türkiye" adlı bir kitaba imza atmıştı.

AKŞENER'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener istifa ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Hiçbir gerekçe göstermeden istifa ediyorsa milletvekilliğinden de istifa etmesi gerekir" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.