1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İYİ Parti, İstanbul'da 100 bin üyeye ulaştı

İYİ Parti, İstanbul'da 100 bin üyeye ulaştı

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın başlattığı üye kampanyasında 100 bin üye hedefine ulaşıldı.

A+A-

2018 yılının ekim ayında göreve gelen ve o günden bu yana İl Başkanlığı görevini sürdüren İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İstanbul’da 100 bin üyeye ulaşıldığını “İYİ Partimizin İstanbul'da artık 100 bin üyesi var. Hep birlikte nice 100 binlere...” ifadeleriyle duyurdu.

Konuya dair açıklamalarda bulunan Kavuncu, “2018 yılının ekim ayında göreve geldiğimde, partimizin 17 bin üyesi vardı. Ardından seçimler ve seçim sonrası sürecin yoğunluğu yaşandı. Kurumsallaşma sürecini oturttuğumuz bir dönemde de üye kampanyamızı başlattık ve bugün 100 bin üyeye ulaştık. Üyelik bizler için çok kıymetli çünkü bir aidiyet paylaşıyoruz, parti kimliğini geniş katılımla oturtuyoruz. İnsanlar bize ilgi duyuyorlar ki böyle bir baskı ve sindirme döneminde bile gelip çekinmeden üye oluyorlar. Biz de teşkilat olarak çok gayret gösterdik. İstanbul’un farklı noktalarındaki üyelik karavanlarımızla teşkilatlarımız gece gündüz çalıştı. Buradan kendilerine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“YENİ BİR HEDEF BELİRLEDİK”

100 bin üyenin ardından hedeflerinin bitmediğini aktaran Kavuncu, “Şimdi yeni bir hedef belirledik. İstanbul’daki üyelik kampanyasının bir sonraki aşaması 160 bin üyedir. En kısa sürede bunu tamamlamak istiyoruz. İYİ Parti, dünün ya da bugünün partisi olmayacak. Burada bir siyasi gelenek oluşturup, on yıllar sonrasında bile kalıcı olabilecek, siyasi yelpazenin merkezinde konumlanarak Türkiye’nin ihtiyaçlarına cevap verebilecek ve üzerimize çöken baskıya, sindirmeye ve kutuplaştırmaya karşı anlayışı ve hoşgörüyü yeniden tesis edebilecek bir yapıya ulaşmak istiyoruz. Dönemin ya da devrin değil yarınların partisi olabilmek bizim için önemli. Bunun yollarından biri de üyelik. Ayrıca Sayın Genel Başkanımızın da desteklediği bir hazırlığımız olacak. Biz demokrasiyi tam anlamıyla yansıtabilmek adına ‘ön seçim’ gerçekleştirmek istiyoruz. Partililerimiz, vatandaşlarımız seçecekleri adaya kendileri karar verebilmeli. Katılımcılığı tam anlamıyla yansıtmak, rekabet ortamını oluşturmak yalnızca İYİ Parti’ye değil Türk siyasetine de katkı sağlayacaktır. Genel Başkanımız da bu iradeyi her zaman yansıttığı gibi bu tutumumuzu destekliyor” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.