1. HABERLER

  2. Hayrunnisa Gül, Yaşam Becerileri Merkezi Ziyareti

Hayrunnisa Gül, Yaşam Becerileri Merkezi Ziyareti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, açılışını yaptığı Yaşam Becerileri Merkezi'nde öğrencilerle hamur açıp mantı büktü.

A+A-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Çınar Koleji Yaşam Becerileri Merkezi'nin açılışını yaparak atölyeleri gezdi.

Kolejin Büyükçekmece Şubesi'nde düzenlenen açılışta konuşan Hayrünnisa Gül, çocuğa yapılan yatırımı önemli olduğunu söyledi.
 
Gül, eğitimin, çocuğun altın bileziği olduğunu belirterek, "Gerçekten burada emek gördüm. Çok güzel şeyler yapılmış" dedi.
 
Hayrünnisa Gül, daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun eşi Gül Mutlu ile kurdele keserek açılışını yaptığı merkezdeki atölyeleri gezdi. 
 
Hayrünnisa Gül mantı büktü
 
Mutfak Sanatları Atölyesi'ne giren Gül, çocukların yaptığı pastayı kesti. Çocuklarla sohbet eden Gül, onlara ileride ne olmak istediklerini sordu.
 
Mantı yapan çocuklara eşlik ederek, Kayseri mantısının nasıl yapılacağını gösteren Gül, hamur açıp mantı büktü. 
Gül, süs eşyalarının üretildiği Çamur Ev'e geçerek, vazo yapan öğrenciye nasıl çalıştığını sordu. Öğrencinin "İsterseniz beraber yapalım" demesi üzerine Gül, bu alanda çok yetenekli olmadığını söyledi.
 
Gül'e, burada öğrencilerin yaptığı, üzerinde torununun ismi "Zeynep Serra" yazılı kumbara hediye edildi.
 
Hayrünnisa Gül, Ahşap ve Oyuncak Atölyesi'ni de gezerek, çocuklara "Evleri sağlam yapın. Çok iyi binalar bekliyorum" dedi. 
 
Masal Evi'nde çocuklarla masal dinleyen Gül, Tekstil Atölyesi'nde de ütü yapan erkek öğrenciyle sohbet etti.
 
Küçük robotların yapıldığı Lego Robotik Atölyesi'nde çocuklardan projeleriyle ilgili bilgi alan Gül'e, öğrencilerin yaptığı robot gül verdi. 
 
Gül'e, öğrencilerin yaşlılar için yaptığı emniyet kemerli tekerlekli sandalye ile hafıza kaybında isimleri hatırlatan gözlük projeleriyle ilgili bilgi verildi. 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.