1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Güne başlarken Türkiye'nin ve dünyanın gündemi

Güne başlarken Türkiye'nin ve dünyanın gündemi

Haftanın ve ayın son gününe başlarken Türkiye'nin ve dünyanın gündemini, bu haberler oluşturdu.

A+A-

Türkiye ve dünya yeni güne bu haberlerle uyandı. İşte, Türkiye'de ve dünyada son 24 saatte yaşanan gelişmeler:

GÜNCEL KORONA VERİLERİ: 339 CAN KAYBI, 37.674 YENİ VAKA

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 29 Nisan Perşembe gününün corona tablosuna göre son 24 saatte 339 kişi hayatını kaybetti. Test sayısında düşüşün gözlendiği bugünkü tabloda vak'a sayısı 40 binin altına düştü.

ALTUN: BU MÜCADELE EVRENSEL BİR MÜCADELE

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, corona virüsüyle mücadeleye ilişkin yaptığı açıklamada, "Koronavirüsle mücadelemiz kararlılıkla sürüyor. Bu mücadele, evrensel bir mücadele" dedi. 

“YETKİ VERİLSEYDİ AŞI İŞİNİ BİZİM BELEDİYELER ÇÖZERDİ”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın aşı tedarikinde sıkıntı yaşandığını açıklamasına tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Aşı işini beceremediler. Beceremeyeceklerini ben gayet iyi biliyorum. Emin olun, bizim belediyelere bu yetki verilseydi, bizim belediyeler bunun hepsini çözerdi" dedi.


CHP'Lİ ÖZEL'DEN BAKAN KOCA'YA AŞI TEPKİSİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Çin'in Sinovac aşısıyla ilgili "100 milyon aşının gelmesi gerekiyordu, yollamadılar" açıklamasına tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Arkanızda saray rejimi durmuyorsa parlamento var, biz varız!" dedi.

İMAMOĞLU: BİR ANNENİN DUASINI ALIYORSAM, NE MUTLU BANA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, orucunu, Bağcılar’da, Songül-Öztürk Avcı çiftinin evinde açtı. Evin 8 aylık torunu Alperen’in annesi Zehra Avcı, İmamoğlu’na, 0-4 yaş arasında çocuğu bulunan anneler için şehir içi toplu ulaşımda ücretsiz seyahat olanağı sağlayan İstanbulkart uygulaması için teşekkür etti. Anne-çocuk kartının kendi fikri olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “O kadar vicdanımı ısıtan bir şey ki. Bir annenin duasını alıyorsam, ne mutlu bana” dedi.


ÖZGEN NAMA KORONAYA YAKALANDI

Son dönemde Üsküdar ve Ümraniye'de Halk Ekmek büfelerinin yerleştirilmesi sırasında adı öne çıkan İBB Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, COVID-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu.

17 GÜNLÜK YASAK BAŞLADI, POLİS TÜM YOLLARI KAPATTI

Corona virüsü tedbirleri kapsamında ülke genelinde uygulanan 17 günlük kapanma başladı. Polis ekipleri İstanbul’dan Trakya’ya gelen tüm yolları kesti.

MEMLEKETİN HER METRESİ SATILIYOR

İktidarın, 19 yılda 300 milyon metrekare hazine arazisini sattığını belirten 
CHP’li Tekin Bingöl, “Giderayak memleketin her metresini satıyorlar” dedi...

BABACAN: ALKOL YASAĞI MUHALEFETE TUZAK 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Salgınla alkol yasağı arasında mantıksal hiçbir bağ kuramıyorum” dedi ve ekledi: Asıl konu tuzak kurmak. Bu tür yöntemler kötüye gidiş eğilimini durdurmaz. Sahada görüyoruz. Hükümetin işi artık çok zor...

1 MAYIS 1996'DA ÖLEN İŞÇİLER ANILDI

Yirmi beş yıl önce Kadıköy’de düzenlenen 1 Mayıs mitinginde hayatını kaybeden işçiler Kadıköy’de anıldı. Anmaya 
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da katıldı.

TAM KAPANMAYA SAATLER KALA PATATES İZDİHAMI

Tam kapanmaya saatler kala Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde kamyon kasasından patates dağıtımı yapıldı. Sokak ortasındaki dağıtımda vatandaşların yoğun ilgi göstermesi sonucu izdiham yaşandı, çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi.

ŞENTOP: SENDİKALAR YENİ ANAYASAYA KATKI SAĞLAMALI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Ülkemizdeki çalışma barışına ciddi katkı sağlayan bu anayasal ve kanuni düzenlemeler elbette yeterli değildir" dedi.

ŞİŞLİ ETFAL HASTANESİ İÇİN EYLEM

Taşınmaya başlayan Şişli Etfal Hastanesi’nin yerinde dönüştürülmesini isteyen semt sakinlerinin gerçekleştirdiği eyleme Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de destek verdi. Keskin “Şişli Etfal’in geleceği hakkında karar vericilerin, halkın talep ve beklentilerine gerekli hassasiyeti 
göstermelerini bekliyoruz” dedi.

TÜRKİYE BAKIMINDAN 1 TEMMUZ'DA SONA ERECEK

İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi"nin, Türkiye Cumhuriyeti bakımından 1 Temmuz 2021'de sona ereceğine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

KORUMA KARARI UYGULANMIYOR

Uzaklaştırma kararı olmasına rağmen kadınlar, erkekler tarafından saldırıya maruz bırakılıyor. Avukat Hülya Gülbahar, hâkimlerin ‘panik butonu, elektronik kelepçe’ gibi önlemleri alması gerektiğine dikkat çekiyor. 

MERKEZ BANKASI ENFLASYON TAHMİNİNİ YÜKSELTTİ

Merkez Bankası (TCMB) yıl sonu tüketici enflasyonu tahminini yüzde 9,4'ten yüzde 12,2'ye yükseltti. 

EKONOMİYE GÜVEN SERT DÜŞTÜ

Ekonomik güven endeksi nisanda yüzde 5,1 oranında azalarak 93,9 değerine düştü. Ekonomik güven endeksinin 100'den küçük olması genel ekonomik duruma ilişkin kötümserliği gösteriyor.

İSRAİL'DE SAHNE ÇÖKTÜ: 44 ÖLÜ 100'DEN FAZLA YARALI

İsrail’de Lag B'Omer Bayramı kutlamalarında meydana gelen izdihamda ilk belirlemelere göre 44 kişi hayatını kaybetti, 103 kişi yaralandı.

TATAR: BİZ BU OYUNA GELMEYİZ

Empoze bir çözümü kabul edemeyeceklerini vurgulayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Cenevre'de kulaklıklarımla duydum. Basit bir anayasa değişikliği ile adı Federal Kıbrıs Cumhuriyeti olacak, bizi de yama yapacaklar. Biz bu oyuna gelmeyiz” ifadelerini kullandı. 

NATO AFGANİSTAN'DAN ÇEKİLMEYE BAŞLADI

ABD’nin ardından NATO güçleri de Afganistan’dan çekilmeye başladı.

CEPHANELİK PATLAMALARINDA RUSYA ŞÜPHESİ

Bulgaristan Başsavcılığı, ülkedeki askeri tesis ve silah depolarında farklı zamanlarda meydana gelen 4 patlamada Rus Askeri İstihbarat Teşkilatı (GRU) görevlilerinin parmağı olduğu iddiasının kuvvetle muhtemel olduğunu açıkladı.

İRAN KORONA VİRÜSE KARŞI SPREY GELİŞTİRDİ

İran Corona Virüs ile Mücadele Konseyi Başkanı Ali Rıza Reisi, İran’ın Covid-19’a karşı “COVİD” isimli sprey geliştirdiğini açıkladı.

KOLOMBİYA’DA HALK VERGİYE KARŞI SOKAKTA

Kolombiya’da başkan Ivan Duque hükümeti tarafından sunulan yeni vergi reformunun yürürlükten kaldırılmasını talep eden halk, ülke çapında 20’den fazla yerde eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde 43 kişi yaralandı, bir kişi hayatını kaybetti. 

TAŞ ATMA KAVGASI İKİ ÜLKEYİ SAVAŞIN EŞİĞİNE GETİRDİ

Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki su kaynağının kullanımı konusunda iki ülke halkı arasında yaşanan taşlı kavga giderek arttı ve güvenlik güçleri devreye girdi. Çıkan çatışmada 3 kişi hayatını kaybederken, 81 kişi de yaralandı. Akşam saatlerinde ise iki ülke ateşkes uygulanması ve askerlerin sınırdan geri çekilmesi konusunda anlaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.