1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Gündeme damga vuran en çarpıcı başlıklar (2 Temmuz 2021)

Gündeme damga vuran en çarpıcı başlıklar (2 Temmuz 2021)

Türkiye ve dünyanın son 24 saati böyle geçti. İşte gündeme damga vuran en çarpıcı başlıklar...

A+A-

Sermaye Piyasası Kurulu, Kartal Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş., Manas Enerji Yönetimi Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Escar Turizm Taşımacılık Ticaret A.Ş. halka arzını onayladı. Kartal Yenilenebilir Enerji Üretim AŞ'nin hisse başı 8 liradan, Manas Enerji Yönetimi Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 9,90 liradan ve Escar Turizm Taşımacılık Ticaret AŞ'nin 15 liradan halka arz edilecek.

IMF Başkanı Kristaline Georgieva, 130 ülkenin desteklediği global minimum kurumlar vergisi anlaşmasını memnuniyetle karşıladığını belirtti ve driğer ülkeleri bu anlaşmaya dahil olmaya çağırdı.

IMF, Fed'ın varlık alım hızını azaltmaya 2022 yılının ilk yarısında başlaması, ilk faiz artırımının da 2022 yılının son çeyreğinde veya 2023 yılı başlarında yapılması gerektiğini bildirdi.

OECD, çok uluslu şirketlerin sınır ötesi vergilendirilmesine yönelik global planları müzakere eden ülkelerin çok büyük bölümünün, minimum yüzde 15 kurumlar vergisi oranına destek verdiklerini duyurdu.

GÜNCEL KORONA VERİLERİ: 45 CAN KAYBI, 5 BİN 496 YENİ VAKA

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin COVID-19 hasta tablosunu açıkladı. 

Son 24 saatte, semptom gösteren 462 hastayla birlikte 5 bin 288 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5 milyon 430 bin 940’a çıktı. Can kaybı da 42 artarak 49 bin 774’e yükseldi.

Son 3 günlük test sayıları ise şöyle:

► 29 Haziran: 229 bin 846
► 30 Haziran: 228 bin 163
►  1 Temmuz: 225 bin 537

Nisan travması yaşanmasın

Delta varyantına rağmen normalleşmeye geçildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, “Nisan ayı, ciddi bir travmaydı ve umarım o travmayı tekrar yaşamayız” dedi ve ekledi: “Bazı hastanelerde varyantlar tespit ediliyor ama bunun ne kadarının delta varyantı olduğunu bilmiyoruz. Salgın yönetiminin şeffaf olması gerek”

Akşener’den Erdoğan’a yanıt: Ne diyem Mahmut mu diyem?

Kocaeli'de halka seslenen İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın Kanal İstanbul için şirketlere para vermeyeceğini söyleyen muhalefete uluslararası tahkimi işaret ederek söylediği 'söke söke alırlar' açıklamasına karşılık, "Tahkimcilerin avukatı mısın dedim bana da çok kızmış abi. Arkadaş tahkimcilerin avukatı demiyem de Mahmut mu diyem?" ifadelerini kullandı.

İBB’nin kurban bağışı kampanyası engellendi

İBB'ye bağlı İstanbul Vakfı’nın Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti ulaştırmak üzere geçtiğimiz yıl düzenlediği bağış kampanyasına bu yıl izin çıkmadı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İhtiyaç sahibi 132 bin 50 ailenin evine 1 kilogram kavurma girmesine gönlü razı olmayan, onların bayramda yüzlerinin gülmesini istemeyen bir kişi var; o da İçişleri Bakanı” diyerek karara tepki gösterdi. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı’na seslenerek bu kararın kaldırılmasını istedi.

AKP’li Özhaseki: Belediyecilikte rakibimiz yok

AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Son yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul biraz moralimizi bozsa da yine birinci partiyiz. Yüzde 45 civarında oy aldık. Belediyecilikte rakibimiz yok" dedi.

“Soylu’nun kuzeni hastanelere 10 milyon liralık malzeme sattı”

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kuzeninin hastanelere tıbbi malzeme sattığını öne sürerek, "Sadece bu yılın başında aldıkları ihalelerin toplam bedeli 10 milyon TL" dedi.

Diyanet dergisinde ‘cimri koca’ fetvası

Diyanet İşleri Başkanlığı, bir kadının ‘şahsi ihtiyaçlarını karşılamak için’ kendisine yeterince para vermeyen kocasının cebinden habersizce para alabileceğini açıkladı.

Madımak hâlâ yanıyor

2 Temmuz 1993 günü 33 sanatçı ve aydın ile 2 otel görevlisinin hayatına kast edenlerden 33’ü müebbet hapis cezası almıştı. 2012’de zaman aşımına uğrayan davada 8 sanık kurtuldu, avukatları AKP’de bakanlığa yükseldi…

Liman yönetimine stilist atandı

Bir zamanlar TDİ personelinin atandığı liman yönetim kurullarına özelleştirme sonrası yeni atamalar yapılırken, atanan isimlerin denizcilikle hiçbir ilgisinin olmaması “Liyakat nerede kaldı” dedirtti.

Ecevit’in ‘Madımak’ şiiri gündem oldu ‘Eylemleri sözdü, silahları sazdı!’

Türkiye Cumhuriyeti'nin önceki başbakanlarından Bülent Ecevit’in Sivas’ta 1993 yılında yakılarak öldürülen aydın ve sanatçılar için 1995 yılında yazdığı ve kendisinin seslendirdiği 'Madımak' şiiri, 26 yıl sonra sosyal medyada günün konusu oldu. 

İstanbul Sözleşmesi için kadınlar tüm yurtta sokaklara döküldü

Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nden imzasının çekilmesine saatler kala, kararı protesto edenler ülke genelinde sokaklara döküldü. İstanbul, İzmir, Ankara'nın yanı sıra Konya, Kayseri, Adana, Kocaeli'de eylemler düzenlendi. Öte yandan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını Anayasaya aykırı bulmayan Danıştay’a Anayasa gönderdi.

İstanbul Sözleşmesi eyleminde arbede: Biber gazıyla müdahale edildi

İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanı kararıyla resmi olarak çıkılmasına saatler kala, İstiklal Caddesi’nde düzenlenen yürüyüş, polislerin barikatına kadar devam etti. Polisin barikatı açmaması ve Taksim Meydanı'na girişe izin vermemesi üzerine eylemciler bir süre burada bekledi. Barikatın açılmasını isteyen eylemciler ile polis arasında arbede yaşandı. Barikatın olduğu alana TOMA getirildi, polis 'dağılın' uyarısı yaptı. Alanı terk etmeyenlere, polis tarafından biber gazıyla müdahale edildi.

Fahrettin Altun’a YouTube sansürü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Şehit Diplomatlar Sergisi'nde yaptığı konuşmanın YouTube tarafından sansürlendiğini duyurdu.

“ İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmemiz mümkün değildir”

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi 2021 yılı Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısında gündem dışı söz alan CHP’li kadın meclis üyelerinden Sibel Yeşildal, Türkiye’nin ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi ile ilgili konuşma yaptı. İstanbul Sözleşmesi’nden asla vazgeçmeyeceklerini söyleyen Yeşildal, gece yarısı kararnamesiyle 42 milyon kadının hakkının ellerinden alınamayacağını belirtti.

Rejim zam oldu, halkın üstüne yağdı

Saray rejimi aynı gün içinde hem kısa çalışma ödeneğini kaldırarak milyonlara işsizliği dayattı hem de elektriğe yüzde 15, doğalgaza yüzde 12 zam yaptı. Yetmedi, öğrenci harçları, içkiler ve LPG de zamlandı. Aynı gün Emine Erdoğan porsiyonları küçültmeyi tavsiye etti.

Tosuncuk 15 ay sonra aramızda mı olacak?

Brezilya'da Türk makamlarına teslim olduğu avukatlarınca açıklanan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın’ın dolandırıcılık suçundan 75 bin yıla kadar hapsi isteniyor. Peki Çiftlikbank kurucusu Aydın, gerçekte ne kadar süre cezaevinde kalacak? Caprice Gold davasında 2 bin 442 yıl hapis cezası talebiyle yargılanan Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz, yaklaşık 1 yıl 3 ay cezaevinde yatıp mağdurların mağduriyetini gidermesi için tahliye edilmişti. Ancak, mağdurlar, Akgündüz’ün kimseye ödeme yapmadığını belirtse de Akgündüz’ün yeniden tutuklama talepleri her seferinde reddedildi. Yargılaması devam ediyor.

Orman kanunuyla yönetmişler

Orman Genel Müdürlüğü’nün, “Orman İzinleri 2012-2020” verilerine göre ormancılık dışı amaçlar için kullanılan ormanlık alanların toplam büyüklüğü 739 bin hektar.

İşsizlik yeni dönemin salgını

Salgın önlemlerinin 1 Temmuz’da sona ermesiyle birlikte işten çıkarma yasağı da kaldırıldı. İşten çıkarma yasağı ve kısa çalışma ödeneğinin kaldırılması sonrası, milyonlarca çalışan işini kaybetme riskiyle baş başa.

Köylülerden maden ocağı isyanı

Niğde'nin Ulukışla ilçesindeki Gedeli, Toraman, Handeresi, Eminlik ve Başmakçı köylerinin bulunduğu bölgeye açılması planlanan maden ocaklarına bölge halkı tepki gösterdi.

Bakanlıktan ‘Elmalı Davası’ açıklaması: Talebimiz kabul edildi

Mahkemeye yaptıkları başvurunun kabul edildiğini duyuran bakanlık, şu açıklamayı yaptı:
“Antalya Elmalı'da yargılama süreci devam eden istismar vakasında, mağdur iki çocuğumuz hakkında mahkemeye yaptığımız devlet korumasına alınma talebi kabul edilmiştir. Çocuklarımıza, Bakanlığımıza bağlı bir kuruluşta sağlıklı ve güvenli bir yaşam alanı sağlayacağız.”

Kemal Kılıçdaroğlu: Dertleri Twitter kapak fotoğrafım

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter'daki kapak fotoğrafında Shutterstock görseli yer almasıyla ilgili eleştirilere verdiği yanıtta "Geçenlerde Ak Parti trollerini harekete geçirmiş, Shutterstock başlığını TT yapmaya çalışıyordu. Neymiş dertleri dersiniz? Twitter kapak fotoğrafım. Ülke dertleriyle dertlenmekten o kadar uzaklar ki. Ak Parti yönetimine meşgale olsun diye Shutter partisi yaptık gençlerle” dedi ve kapak fotoğrafını değiştirdi.

Kılıçdaroğlu: 13 tane uçakları, lüks arabaları mı var? Hepsini satacağım

Samsun’da konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben maliyeciyim. Tam 27.5 yılımı devlete verdim. Vergi nasıl toplanır bütçe nasıl yapılır, para nasıl harcanır, tasarruf nasıl yapılır, israf nasıl önlenir bunların hepsini biliyorum. 13 tane uçak mı var? Satacağım onları. Lüks arabalar mı var? Satacağım onları. Bir kişi 3 yerden değil 5 yerden değil 11 yerden aylık alıyorsa bitireceğim bunların tamamını" dedi.

İYİ Partili Sarı: ‘Beklenen büyük deprem yerine Kanal İstanbul’a enerji harcamak en büyük ihanettir’

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Trafik ve Ulaşım Komisyonu Üyesi Dr. Suat Sarı, Kanal İstanbul'a harcanacak bütçe ile beklenen İstanbul depremi için mevcut yapıları güçlendirme çağrısında bulundu. Sarı yaptığı yazılı açıklamada, "İstanbul’da beklenen deprem için mevcut yapıları güçlendirmek, katma değerli teknolojik ürün için eğitime yatırım yapmak gibi aklın yolunda gitmek var iken Kanal İstanbul gibi bilim dışı politik rant projelerine enerji harcamak ülkeye yapılacak en büyük ihanettir" dedi.

Ali Babacan’dan Sedat Peker açıklaması

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Sedat Peker'in gündeme getirdiği iddiaları anımsatarak, "Normalde böyle bir durumda o ülkenin yargısı resen harekete geçer, kimseden talimat beklemez. Bu iddiaların yüzde 1’i bile ortada olsa yargı derhal adım atar soruşturma başlatır. Bakın 2 ay geçti böyle bir süreç yok" dedi.

Ali Babacan’dan ittifak açıklaması

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Şu anda hiçbir parti ile ittifakla ilgili temasımız yok. Şu anda ittifak gündemimizde yok. Bir gün seçim kararı alınır, o günkü şartlarda ne yaparız, onun kararını o gün veririz" dedi.

Somalı madenciler: AKP’liler sözünü tutmadı, yürüyüş başlatıyoruz

Uyar Madencilik mağduru Somalı madenciler AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile yaptıkları son görüşmeden de sonuç çıkmayınca 4 Temmuz tarihinde Ankara’ya yürüyüş kararını kesinleştirdi. Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Sorumlusu Başaran Aksu, yürüyüş kararlarının kesin olduğunu belirterek, “AKP'liler verdikleri sözün üstünden atlamaya çalışıyorlar. Çözüm için konuşmadığımız merci kalmadı. Artık sözün bittiği noktadayız. Madencinin artık ne umudu kaldı ne beklentisi. Bıçak kemiğe dayandı. Onlara direniş nasılmış göstereceğiz” dedi.

İzmir’de 10 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı: Maaşlara yüzde 30’luk zam

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ bünyesindeki 10 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katıldığı törenle imzalanan sözleşmeye göre, işçilerin maaşlarına yüzde 26 ile 30 arasında zam yapıldı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da katıldığı törende işçilere seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eşit işe farklı maaş döneminin artık biteceğini söyledi.

Güne başlarken ekonomi ve piyasaların gündemi

Yurt içinde haziran ayı öncü dış ticaret verilerinin takip edileceği haftanın son günü, ABD istihdam verileri piyasaların bekleyeceği gündem olacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Fiyat İstikrarı Komitesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Elvan, "Ekonominin gerçekleriyle uyumsuz başka patikalara yönelmemiz asla mümkün değil. Biz piyasa ekonomisinden asla sapmayız. Rekabetin dışında davranmayız, davranmayız" dedi. 

..::PİYASALARDA SON DURUM::..

Döviz: Hafta başından bu yana 8,70 civarında değerlenen dolar/TL, dün piyasaların kapanışına doğru 8,65'in altına geriledi.  Haftanın son işle gününde ise TL dünkü kazanımlarının yarısını geri aldı ve dolar/TL 8,68'e doğru yükseldi. Euro/TL ise 10,46'dan başladığı haftayı 10,30'un hemen altında kapatmata hazırlanıyor. 

Piyasalar: Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftanın son işlem gününde yatırımcıların ABD'den gelecek istihdam verisine odaklanmaları ile dalgalı bir seyir izledi. Çin ve Hong Kong borsaları yüzde 2'ye yakın değer kaybederken Japonya, Avustralya ve Güney Kore borsaları çok sınırlı yükseldi.

Petrol fiyatları, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve Rusya ile birlikte hareket eden ülkeler grubunun (OPEC+) petrol üretimi politikasıyla ilgili dünkü bakanlar toplantısını bugüne ertelemesiyle yatay seyretti. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı dün yüzde 1,6 yükseldikten sonra bugün hafif artışla 75,88 dolara çıktı.

Altın fiyatları, koronavirüsün Delta varyantıyla ilgili endişelerle hafif yükseldi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,1 artışla 1.778 dolar seviyesinden işlem görüyor.

GÜNÜN EKONOMİ AJANDASI

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Haziran ayına ilişkin dış ticaret verilerini açıklayacak (11.30).

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ekonomist ve analistlerle Yatırımcı Toplantısı'nı videokonferans yöntemiyle gerçekleştirecek.

TCMB, Nisan-Haziran 2021 dönemi 'Banka Kredileri Eğilim Anketi'ni açıklayacak.

ABD'de tarım dışı istihdam verileri açıklanacak (15.30). Mayıs ayında tarım dışı istihdam 559 bin artarken, işsizlik oranı yüzde 5,8 olarak açıklanmışt. Piyasalarda tarım dışı istihdamda 706 bin artış olacağı, işsizlik oranının yüzde 5,8'den yüzde 5,6'ya gerileyeceği tahmin ediliyor.

ABD'de istihdamın yanı sıra dış ticaret (15.30), fabrika siparişleri, Baker Hughes sondaj kule sayıları (20.00) verileri bulunuyor.

Euro Bölgesinde de üretici fiyatları yakından takip edilecek veriler arasında bulunuyor (12.00). Bölgede Nisan ayında üretici fiyatları aylık yüzde 1,0, yıllık yüzde 7,6 artış göstermişti.

Euro Bölgesinde de üretici fiyatları yakından takip edilecek veriler arasında bulunuyor (12.00). Bölgede Nisan ayında üretici fiyatları aylık yüzde 1,0, yıllık yüzde 7,6 artış göstermişti.

Perakande ticarette taksit sayısına yeni düzenleme

Ticaret Bakanlığı, perakende ticarette taksit sayısını yeniden düzenledi.

130 ülkeden küresel vergi anlaşması

Aralarında Türkiye'nin de yer aldığı küresel ekonominin yüzde 90'ını temsil eden 130 ülke, uluslararası vergi reformu konusunda anlaştı. Buna göre, çok uluslu şirketler kâr elde ettikleri ülkelerde en az yüzde 15 oranında vergilendirilecek.

‘Zam yağmuru vatandaşın döviz sevdasını körükler’

TL’yi özendirmek için yeni zorunlu karşılık hamlesi geldi ancak uzmanlar vatandaşların paralarını korumak için dövize yöneldiğine dikkat çekerek, “Önce enflasyon düşürülmeli” diyor.

Memurun, emeklinin zammını elektrik çarptı

Elektrik ve doğalgaz zamları memur ve emeklinin 6 aylık zam ve enflasyon farkına yansımayacak. Zamlar temmuza kaydırılınca memur yıllık 314 lira zamdan oldu.

Türkiye’nin turizmden kaybı 93 milyar dolar

UNWTO ve UNCTAD'ın ortak raporuna göre, pandemi sürecinde turizm alanında en çok kayıp yaşayan ülke Türkiye oldu.

Bitcoin yüzde 56 sürdürülebilir enerji kullanıyor

Bitcoin Madencilik Konseyi araştırma raporunu yayınladı. Buna göre, Bitcoin'in enerji kullanımının ikinci çeyrekte yüzde 56 sürdürülebilirlik oranına ulaştığı açıklandı.

Hepsiburada Nasdaq halka arzında 3,9 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Hepsiburada'nın Nasdaq borsasındaki halka arzı hisse başı 12 dolardan gerçekleşti. Halka arz büyüklüğü 738 milyon dolar olurken şirketin değerlemesi 3,9 milyar dolara ulaştı.

KKTC Dışişleri: Rum tarafı, Doğu Akdeniz’de gerginliği artırıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığından, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Enerji Bakanı Natasa Pilides'in sözlerine ilişkin yapılan açıklamada, “Rum tarafı eylemleriyle Doğu Akdeniz’deki gerginliği artırmaktadır” denildi.

ABD’den İstanbul Sözleşmesi açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye'nin dün resmen ayrıldığı İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili açıklama yaptı ve "büyük hayal kırıklığı" dedi.

ABD ve NATO Afganistan’dan resmen ayrılıyor

ABD ve NATO'nun Afganistan'dan ayrılma süreciyle ilgili kritik bir dönemeçten geçiliyor... Bugün ismini açıklamayan bazı yetkililer, bölgedeki en büyük askeri hava üssünden askerlerin ayrılmaya başladığını duyurdu.

Trump’ın şirketi ve CFO’su Büyük Jüri’de yargılanacak

Trump’ın şirketi ve şirketin CFO’sunun Büyük Jüri tarafından yargılanacağı duyuruldu.

Zaharova: Kışkırtıcı kas oyunu, bilinçli olarak yapılıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD ve Ukrayna’nın ev sahipliğindeki "Sea Breeze 2021" tatbikatının "kışkırtıcı" olduğunu belirterek, "Washington ve müttefikleri, Karadeniz sularını iş birliği bölgesinden güç çatışması bölgesine dönüştürüyor." dedi.

AB'nin COVID-19 aşı pasaportu yürürlüğe girdi

AB içinde seyahatleri kolaylaştıracak aşı sertifikası, kişilerin COVID-19 aşısı olup olmadığını, olduysa nerede ve hangi aşıyı olduğunu gösteren bilgiyi, hastalığı geçirenlerin iyileştiğine dair belgeyi ve negatif test sonucunu içeriyor.

AB, daha bağımsız, inovatif ve yeşil olacak

Kadın liderlerin damga vurduğu Brüksel Ekonomik Forumu’nda Avrupa’nın nasıl bir gelecek inşa etmek istediği, hem ekonomiyi hem AB’yi COVID-19 pandemisinden nasıl bir dönüşümle çıkarmayı hedeflediği masaya yatırıldı.

Almanya’dan “üçüncü dozu BioNTech/Pfizer olun” çağrısı

Almanya'da yetkililer, ilk dozunu AstraZeneca olanların Pfizer veya Moderna gibi mRNA teknolojisi kullanan aşıları olması gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Batı Şeria’da Filistinlilere sert müdahale

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Beyta kasabasında Filistinlilerin İsrail'in yasa dışı yerleşim politikalarına düzenlediği protestoya müdahale etmesi sonucu 61 Filistinli yaralandı.

Fransa’da tartışmalı ‘ayrılıkçılık’ yasa tasarısı yeniden onaylandı

Fransa’da Müslümanları hedef aldığı gerekçesi ile tartışmaların odağında olan "ayrılıkçılık" yasa tasarısı olarak adlandırılan "Cumhuriyet Değerlerine Saygıyı Güçlendiren Prensipler" adlı yasa tasarısı Ulusal Meclis'te yeniden onaylandı.

Tasarıya Fransa’da Kamu hizmetinin tarafsızlığını, aile eğitimi denetimini ve ibadethane kaynaklarının şeffaflığı gibi yeni maddeler eklenerek yapılan yeni oylamada, 23 kabul, 14 ret ve iki çekimser oyla kabul edildi. Yasa tasarısı, 21 Temmuz’da yeniden Senato’da oylamaya sunulması beklenirken, ayrılıkçılık yasa tasarısına ikinci kez yeşil ışık yakılmış oldu.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.