1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Giresun'lular Taksim'de Buluştu

Giresun'lular Taksim'de Buluştu

Giresun Dernekler Federasyonu’nun geçen yıl ilkini düzenlediği Büyük Taksim Yürüyüşü’nün ikincisi bugün gerçekleşti.

A+A-

Giresun’un plakası olan 28 Nisan günü gerçekleştirilen etkinlik şölen havasında geçti. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı Büyük Taksim Yürüyüşü’nde Giresunlular kendilerine has ürünlerini tanıttı. Ayrıca 5 çiftin nikahı Taksim Meydanı’nda yaklaşık 10 bin kişinin şahitliğinde kıyıldı. Etkinliğe AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, AK Parti Giresun milletvekilleri Adam Tatlı ve Mehmet Geldi, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Turan ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan katıldı.

 
GİRESUN’UN TÜM RENKLERİ TAKSİM’DEYDİ
Taksim’deki şölene katılan binlerce Giresunlu, adeta Giresun’u yaşadı. Şölende her ayrıntıyı düşünen Giresun Dernekler Federasyonu, etkinliğe katılanlara fındık, pancar çorbası ve kaşarlı pide dağıttı. Beyoğlu Belediye Bandosu’nun eşlik ettiği şölende davul, zurna ve kemençe de yer aldı. Boyu 2 metreyi bulan kemençe ise vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Giresun’un yerel kıyafetleri içinde horon tepen ve karşılama oynayan ekipler ise turistlerin oldukça ilgisini çekti.
 
“GİRESUN GÜNLERİ’NİN İŞARET FİŞEĞİ”
Şölende basın mensuplarının sorularını cevaplayan Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Turan, etkinliği 2-5 Mayıs arası Feshane’de düzenlenecek olan Giresun Günleri’nin işaret fişeği olarak düzenlediklerini ve ilerleyen yıllarda da bu organizasyonu yaşatacaklarını söyledi. Meydanda düzenlenen nikah törenine de değinen Turan, “Düğünü bugüne denk gelen hemşehrilerimiz vardı, biz de onların düğünlerini düğün salonlarında yapmak yerine tüm hemşehrilerimizin şahitliğinde Taksim Meydanı’nda en güzel şekilde yapmak istedik. Onlar da bizi kırmadı ve nikahlarını burada yapmaya karar verdik” dedi.
 
“GİRESUN HER ALANDA VAR OLDUĞUNU İSPATLIYOR”
Şölende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Giresun’un son yıllarda gösterdiği gelişmeye vurgu yaptı. Taksim Meydanı’nda toplanan binlerce insanın Giresun’un bu gelişiminin en büyük göstergesi olduğunu vurgulayan Canikli, “Bu etkinlik Giresunluların sahip olduğu coşkunun doruğa çıktığı an oldu. Giresun İstanbul’da en çok nüfusa sahip dördüncü il. Şehrimiz bu çoğunluğun etkisini yıllarca fiiliyata dökemedi, ancak son yıllarda Giresun İstanbul’da varım diyor, siyasette ve iş dünyasında varım diyor, bu kalabalık bu durumun ne büyük kanıtıdır. Bu gelişimi en iyi Giresun gabuğunu kırıyor cümlesi özetliyor” diye konuştu.
 
Şölene katılan isimler arasında yer alan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin de, “Bugün burada olmaktan çok mutluyum. Bu güne kadar bu meydanda yüzlerce, binlerce toplantı yapıldı ancak hiçbirisi Giresun’u Türkiye’ye bu kadar güzel tanıtmadı. Organizasyonu düzenleyen Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Turan’a çok teşekkür ediyorum” dedi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.