1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Fas ziyaretini kısa kesmek zorunda kaldı

Fas ziyaretini kısa kesmek zorunda kaldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3-4 Haziran tarihlerinde yanında 300 civarında işadamıyla gerçekleştirdiği Fas ziyaretini, Kral VI Muhammed'in kendisiyle görüşmeyi reddetmesi üzerine planlanandan kısa keserek Cezayir'e geçti.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3-4 Haziran tarihlerinde yanında 300 civarında işadamıyla gerçekleştirdiği Fas ziyaretini, Kral VI Muhammed'in kendisiyle görüşmeyi reddetmesi üzerine planlanandan kısa keserek Cezayir'e geçti.

Fas kralının kısa bir süre önce İspanya ve Fransa başbakanları ile başbaşa görüşmeyi kabul etmesine rağmen kendisi ile bu görüşmeyi reddetmesi Başbakanı kızdırdı ve Başbakan da Fas ziyaretini planlanandan süreden daha kısa tutarak Cezayir'e hareket etti.

Fas'a ulaştığında havaalanında sadece Fas Başbakanı Abdelilah Benkirane tarafından karşılanan Erdoğan, ziyaret boyunca da sadece Fas'da iktidarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi yetkilileri ile görüşebildi.

Fas'taki çeşitli basın kaynaklarının bildirdiğine göre, Kral VI Muhammed'in Erdoğan'ı kabul etmemesi; 2011 yılında "Arap Baharı" olarak nitelenen halk isyanlarının ardından Erdoğan'ın bölgeye yaptığı ziyaretler sırasında Fas'ı es geçmesi, Kral tarafından, "yapılan refomları beğenmeyen Erdoğan'ın protestosu ve dolayısıyla Kral'ın Ben Ali, Mübarek ve Kaddafi ile bir tutulması" olarak algılanmış ve son Gezi Parkı ile başlayan olaylarda Erdoğan hükumetinin takndığı tutum dolayısıyla "diktatör" algısını iade etme tutumu olarak yorumlandı.

Erdoğan'ın ziyaretinin öncesinden bu yana Fas basınında Türkiye'de meydana gelen olaylar geniş yer bulmuştu.
İşadamları örgütü de Türk işadamları heyetiyle görüşmeleri boykot etti.

Öte yandan Fas İşadamları örgütü, Fas hükumetinin kendi yandaşı olan AMAL grubunu kayırma tutumunu protesto için görüşmeleri boykot etti. Türk heyetinin sadece bu grupla görüşmüş olması yakın bir gelecekte Türkiye'deki ihalelerde bu grubun adını sık sık duyacağımız anlamına geliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.